دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
22 دی 1394 - 13:00
رییس پلیس مبارزه با موادمخدر در پاسخ به آنا:

طرح حذف اعدام قاچاقچیان موادمخدر کارشناسی‌ شده نیست/ آخرین وضعیت پرونده تمساح خلیج

رییس پلیس مبارزه با موادمخدر با بیان اینکه احساس می‌کنیم طرح حذف اعدام قاچاقچیان موادمخدر در پایان دوره مجلس فعلی شاید بر اساس کار کارشناسی‌شده نبوده است، گفت: بنا به درخواست فرمانده ناجا فعلا در این‌ خصوص اظهارنظری نمی‌کنیم.
کد خبر : 61136

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری آنا، سردار علی مویدی در پاسخ به سوال خبرنگار آنا مبنی‌ بر طرح حذف مجازات اعدام قاچاقچیان که به امضای 70 تن از نمایندگان مجلس شورای اسلامی رسیده است، گفت: بهتر است به این موضوع ورود پیدا نکنیم. نمایندگان محترم مجلس از سوی مردم انتخاب شده‌اند و می‌توانند در مجلس اظهارنظر کنند و طرح ارائه دهند و درخصوص تصویب و اجرای قوانین اظهارنظر کنند. ما با ارائه طرح مخالفت نمی‌کنیم اما معتقدیم در این مقطع و در پایان این دوره مجلس پرداختن به این موضوع مناسب نیست.


وی ادامه داد: احساس می‌کنیم این اظهارنظرها شاید بر اساس کار کارشناسی‌شده نباشد. بحث موادمخدر در کشور ما بحث پیچیده‌ای است که لازم است کسانی که به این عرصه ورود پیدا می‌کنند و به اظهارنظر می‌پردازند در ابعاد مختلف کار کارشناسی‌شده انجام دهند و سپس موضوعات را رسانه‌ای کنند.


رییس پلیس مبارزه با موادمخدر با بیان اینکه تا به امروز از پلیس درخصوص این طرح نظری خواسته نشده است، عنوان کرد: چنانچه نظر پلیس را بخواهند که قطعا خواهند خواست براساس وظیفه و تکلیف ذاتی پلیس که ایجاد سلامت در جامعه و امنیت سرمایه‌های مادی و معنویست، نظر خود را اعلام می‌کنیم.


مویدی تاکید کرد: اگر در مجلس بعدی این طرح استمرار پیدا کرد براساس صلاحدید فرمانده ناجا که تا به امروز نظر داشتند در این خصوص صحبتی نشود، در آینده با بحث‌های کارشناسی‌شده به این موضوع ورود پیدا می‌کنیم.


کشف 140 آشپزخانه تولید شیشه


وی با اشاره به کشف 140 آشپزخانه که مبادرت به تولید موادمخدر از نوع شیشه می‌کردند، اضافه کرد: عوامل تولیدکننده دستگیر و تحویل مراجع قضایی شدند. کشف آشپزخانه‌های تولید شیشه نسبت به گذشته 40درصد کاهش داشته است و این به دلیل اهمیت سلامت جامعه برای مردم و همکاری آنها بوده است و ما امیدواریم این کاهش ادامه پیدا کند.


هروئین چینی نداریم


وی در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی‌ بر اینکه گفته می‌شود در کشور هروئین چینی در بین جوانان توزیع شده است، گفت: تا به امروز خبر مستندی مبنی‌ بر ورود و استفاده هروئین چینی به دست ما نرسیده است. مورد خاصی از مرکز آزمایشگاه مرجع به پلیس مبارزه با موادمخدر اعلام نشده است زیرا اگر مواد جدیدی وارد کشور شود، این آزمایشگاه به عنوان مرجع اصلی باید آن را تایید کند. در‌ حال‌ حاضر موادی که در کشور مصرف می‌شود همان مواد قبلی است.


ورود روانگردان صوتی دیجیتالی را تایید نمی‌کنم


رییس پلیس مبارزه با موادمخدر در پاسخ به پرسش دیگری مبنی‌بر ورود روانگردان NDI و روانگردان‌های صوتی دیجیتالی به کشور توضیح داد: متاسفانه امروزه شاهد افزایش روانگردان‌ها در جهان هستیم و این روانگردان‌ها نیز به صورت موردی وارد کشور ما نیز می‌شوند، اما ورود روانگردان‌های نامبرده شده را تایید نمی‌کنم.


رییس پلیس مبارزه با موادمخدر در پاسخ به سوال خبرنگار دیگری مبنی‌ بر اینکه گفته می‌شود جامعه از مصرف موادمخدر سنگین به سمت مصرف موادمخدر سبک سوق پیدا کرده است، افزود: از نظر پلیس بین مواد‌مخدر پرخطر و کم‌خطر هیچ تفاوتی وجود ندارد و آرزوی ما این است که جامعه عاری از هرگونه مواد مخدر شود.


مویدی تاکید کرد: در بحث کاهش مصرف مواد‌مخدر شیشه می‌توان ضربه زدن به کانون فعالیت قاچاقچیان این مواد و کنترل پیش‌سازها توسط پلیس و دستگاه قضایی و برخورد دستگاه قضا با عناصر آنها را عاملی در کاهش مصرف شیشه دانست. عوامل نامبرده شده در قیمت و دسترسی به شیشه تاثیر بسزایی داشته است. در بحث ساماندهی پیش‌سازهای موادمخدر شیشه باید توجه بیشتری صورت گیرد، به عنوان مثال فسفر در حوزه‌های مختلف کاربرد دارد و در تولید شیشه هم مورد استفاده قرار می‌گیرد به همین منظور نباید در جامعه رها شود زیرا خطرناک است. ستاد مبارزه با موادمخدر نیز در زمینه ساماندهی مواد تشکیل‌دهنده پیش‌سازها همکاری موثری را با پلیس مبارزه با موادمخدر داشته است و ما توانسته‌ایم این موضوع را از گمرک تا بخش‌های بعدی کنترل کنیم.


وی با بیان اینکه پلیس تمام راه‌ها را بر قاچاقچیان شیشه و ورود پیش‌سازها بسته است، عنوان کرد: نمی‌توانم استفاده موادمخدر در جامعه از سبک به سنگین را به صراحت تایید کنم. البته در شرایط جهانی مواد صنعتی فراگیر شده‌اند و با توجه به روحیه جوانان مصرف روانگردان‌ها رو به افزایش است. در واقع می‌توان گفت جوانان و نوجوانان هدف اصلی تولیدکنندگان موادمخدر صنعتی هستند.


کراک در ایران به ندرت مصرف می‌شود


سردار مویدی در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران که گفت‌ در مرزهای شرقی ایران مصرف کراک رو به افزایش است توضیح داد: مصرف موادمخدر در ایران متناسب با فرهنگ و جغرافیای آن در جامعه است و در واقع در هر جغرافیایی موادمخدر متفاوتی مصرف می‌شود. آنچه در نقطه شرقی کشور مورد استفاده قرار می‌گیرد با تهران متفاوت است، زیرا این دو استان با یکدیگر از نظر فرهنگی و توانایی مالی متفاوت هستند، اما می‌توانم بگویم در مجموع کراک در کشور ما به ندرت مصرف می‌شود و نسل کراک در کشور ما همواره رو به زوال است، امیدوارم جایگزین بدتری جای کراک را نگیرد.


رییس پلیس مبارزه با موادمخدر در توضیح سفر رحمانی فضلی به وین و قول سازمان ملل برای در اختیار قرار دادن 20 میلیون دلار برای مبارزه با موادمخدر به ایران گفت: دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر توانسته‌اند در عرصه بین‌المللی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای را با ایران همگام کنند و این توفیقی برای دست‌اندرکاران مبارزه با موادمخدر بوده است. امیدوارم در ادامه راه آنها از تعهدات خود منصرف نشوند و این قطعا برای کشور توفیقاتی را به همراه دارد. درخصوص پرداخت 20 میلیون دلار نیز باید بگویم که پرداخت این پول جزو برنامه‌های سال 2016 سازمان ملل است.


نقش برجام در تقویت تجهیزات پلیس مبارزه با موادمخدر


سردار مویدی در پاسخ به پرسشی مبنی‌ بر اینکه آیا برجام نقشی در تقویت تجهیزات پلیس مبارزه با موادمخدر داشته است، گفت: پلیس مبارزه با موادمخدر ارتباطی نزدیک با دنیای خارج دارد، البته برجام نیز باعث شده اقبال بیشتری نسبت به گذشته در جهت همکاری‌های بین‌المللی دیده شود و ما امیدواریم تا با تصویب برجام موانعی که بر سر راه تقویت تجهیزات پلیس مبارزه با موادمخدر بوده است برطرف شود. هنوز این موانع وجود دارد اما رویکرد را مثبت ارزیابی می‌کنم. در حال‌حاضر در شرق کشور سگ‌های موادیاب از جمله ابزار فنی پلیس مبارزه با موادمخدر هستند که جزو عناصر اصلی کشف موادمخدر در کشور محسوب می‌شوند.


آخرین وضعیت پرونده تمساح خلیج


رییس پلیس مبارزه با موادمخدر با اشاره به آخرین وضعیت پرونده تمساح خلیج توضیح داد: رسیدگی به پرونده‌های مهم ممکن است تا 10 سال به طول بینجامد. تلاش برای شناسایی همدستان و اموال تمساح خلیج ادامه دارد و دستگاه قضا نیز این موضوع را به صورت جدی دنبال می‌کند.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب