دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
07 مهر 1400 - 00:10
حجت‌الاسلام ابوترابی‌فرد در گفت‌وگوی مشروح با آنا مطرح کرد؛

ارتقاء استفاده از ظرفیت قاره کهن با الحاق ایران به پیمان «شانگهای»/مطالبات رهبر انقلاب از دولت مبتنی‌ بر خواسته‌های مردم است

نایب رئیس مجلس در دوره نهم گفت: عضویت در پیمان «شانگهای» می‌تواند ظرفیت ما را برای استفاده از امکانات قاره کهن آسیا در عرصه‌های سیاسی، فرهنگی و اقتصادی ارتقاء بخشد.
کد خبر : 610952
ابوترابی

گروه سیاست خبرگزاری آنا، علیرضا مزینانی؛ حجت‌الاسلام سید ابراهیم رئیسی تاکنون در کمتر از ۲ ماه ریاست‌جمهوری‌اش، به ۴ استان کشور سفر کرده و علاوه بر این، از چندین مورد از مراکز و اماکن داخل شهر تهران بازدید به‌عمل آورده است. به‌ علاوه دولت سیزدهم موفق شد تا با افزایش جدی واردات واکسن، تا حدودی بیماری کرونا را در کشور کنترل و از بروز موج جدید شیوع این ویروس، جلوگیری کند.


همچنین یکی دیگر از دستاوردهای دولت جدید، عضویت جمهوری اسلامی ایران در سازمان همکاری شانگهای است که در نتیجه حضور حجت‌الاسلام رئیسی در اجلاس این سازمان حاصل شد. به باور کارشناسان در روزهای اخیر به دلیل شروع این اقدامات مثبت و تحول‌آفرین، مردم تا حدودی نسبت به آینده کشور امیدوار شدند.


بر همین اساس و پیرامون عملکرد دولت سیزدهم در ۲ ماه ابتدایی فعالیت‌اش، گفت‌وگویی با حجت‌الاسلام والمسلمین سید محمدحسن ابوترابی‌فرد، امام‌ جمعه موقت تهران و نایب‌ رئیس مجلس شورای اسلامی در دوره نهم انجام داده‌ایم که در زیر می‌خوانید:


آنا: یکی از نکاتی که رهبر انقلاب در دیدار اول با دولت سیزدهم فرمودند این بود که باید اعتماد و امید مردم بازسازی شود؛ به عقیده شما دولت سیزدهم در روزهای نخست فعالیت‌اش، توانسته است در این جهت گام بردارد؟


ابوترابی: اظهار نظر درباره عملکرد دولت سیزدهم در این دوران کوتاه فعالیت‌اش، چندان ممکن نیست و می‌بایست مدت‌ زمان بیشتری برای قضاوت دولت جدید بگذرد اما معتقدم اقداماتی که در این دوران انجام شده، قابل‌ تقدیر است. فعالیت‌های هیئت دولت و رئیس‌جمهور برای ارتباط نزدیک با مردم، گفت‌وگوی چهره به چهره با ملت، حضور میان مردم در استان‌ها، به خصوص سفر به استان‌هایی که شایسته توجه بیشتر هستند، اقدامی ستودنی و قابل‌ تقدیر است. امیدوارم این دیدارها زمینه افزایش سرمایه اجتماعی را فراهم بیاورد و دولت هم با مشکلات مردم از نزدیک آشنا شده و راهکارهای مناسب را اتخاذ کند.




بیشتر بخوانید:


مردم به دولت جدید امیدوار شده‌اند/ شیوه جدید در حکمرانی با بازدیدهای میدانی مسئولان


«رئیسی» نگاه واقعی و عقلانی به روابط بین‌الملل و فضای جهانی دارد/ کارآموزی «روحانی» در قامت ریاست‌جمهوری!


از نظرسنجی پشت شیشه‌های دودی تا شنیدن اعتراض مردم




علاوه‌ بر سفرهای استانی رئیس‌جمهور، ‌تلاش برای واکسینه‌ کردن مردم و عزم و اراده برای انجام این مهم قابل‌ تقدیر است. امیدوارم در فاصله کوتاهی شاهد ارتقاء سطح سلامت در ارتباط با بیماری کووید-۱۹ باشیم. می‌بایست از دستگاه بهداشت و درمان کشور، مجموعه مدیران، نهادهای نظامی و انتظامی، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، هلال‌ احمر و سایر نهادهای ذی‌ربط برای تلاش در این حوزه تشکر کرد.


الحاق به «شانگهای» در نتیجه حضور رئیسی حاصل شد/ مطالبات رهبر انقلاب از دولت مبتنی‌ بر خواسته‌های مردم است


رهبر معظم انقلاب در نخستین دیدار با اعضای دولت سیزدهم مطالباتی را مطرح فرمودند که این مطالبات، مبتنی‌ بر خواسته‌های ملت ایران است. یکی از انتظارات از دولت جدید، حفظ ارزش پول ملی و برنامه‌ریزی برای مهار تورم است که حقیقتاً کار بسیار دشواری خواهد بود و به برنامه‌ریزی درست، کاهش هزینه‌ها، هدایت منابع کشور به سمت تولید و تأمین نقدینگی مورد نیاز بنگاه‌های اقتصادی نیاز دارد؛ این مهم جز با کاهش هزینه‌ها و مدیریت شایسته منابع محقق نخواهد شد. مطالبه بعدی از دولت سیزدهم، مهار رشد نقدینگی است. یکی از عوامل مهم افزایش تورم در کشور، رشد نقدینگی است. این مسئله از چالش‌های مهمی است که نیاز به برنامه‌ریزی صحیح دارد. امیدوارم در این جهت با دقت و مطالعه و اجماع، تصمیمات صحیحی اتخاذ و اجرا شود.


مصرف نفت در کشور نصف شود


مسئله مهم دیگری که باید به آن پرداخته شود، بحث مدیریت منابع انرژی کشور است. ما امروز بالاترین سطح مصرف را در حوزه انرژی داریم و روزانه حدود ۸ میلیون بشکه نفت، مقدار انرژی است که در کشور مصرف می‌شود. این مصرف حداقل باید به نصف کاهش پیدا کند. می‌بایست در سایه برنامه‌ریزی و مدیریت درست، از هدر رفتن این ذخایر عظیم جلوگیری شده و این ذخایر مبدل به سرمایه شود تا برای خلق ثروت مورد استفاده قرار گیرد. امیدوارم دولت جدید در این راه قدم‌های اصولی بردارد و راه را برای افزایش اعتماد عمومی فراهم کنند.


آنا: عضویت ایران در سازمان همکاری شانگهای را چطور ارزیابی می‌کنید؟ به نظر شما چرا در دوره‌های قبل این اتفاق نمی‌افتاد و دولت سیزدهم توانست این موفقیت را کسب کند؟


ابوترابی: در این مورد از سال‌های گذشته برنامه‌ریزی‌ها و تلاش‌های فراوانی صورت گرفته بود. مقدمات پیوستن ایران به شانگهای از گذشته فراهم شده بود و خوشبختانه نهایی‌ شدن آن با دوره دولت سیزدهم مقارن شد. حجت‌الاسلام رئیسی از این فرصت استفاده درستی کرد و ایران در این جایگاه مناسب قرار گرفت؛ قطعاً عضویت در این سازمان می‌تواند ظرفیت ما را برای استفاده از امکانات قاره کهن آسیا در عرصه‌های سیاسی، فرهنگی و اقتصادی ارتقاء بخشد.


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب