مردم به دولت جدید امیدوار شدهاند/ شیوه جدید در حکمرانی با بازدیدهای میدانی مسئولان
گروه سیاست خبرگزاری آنا، حجتالاسلام سید ابراهیم رئیسی، رئیسجمهور جمعه (دوم مهرماه) در چهارمین سفر استانیاش به استان «ایلام» سفر کرد. در روزهای اخیر علاوه بر رئیسجمهور، رئیس مجلس، رئیس قوه قضاییه، معاون اول رئیسجمهور و برخی دیگر از مقامات کشور با حضور در میان مردم در اماکن داخل یا خارج از شهر تهران، سعی دارند از نزدیک با مشکلات ملت آشنا شوند.
این اقدامات در کنار تسریع روند واکسیناسیون عمومی و عضویت دائم جمهوری اسلامی ایران در سازمان همکاری شانگهای، تا حدودی موجب امیدواری مردم نسبت به آینده کشور شده است. یکی از موضوعات مورد تأکید رهبر انقلاب در دیدار اول با اعضای دولت سیزدهم نیز، «احیای اعتماد و امید مردم» بود؛ سرمایهای که به دلیل عملکرد ضعیف دولت قبل تا حدودی ضربه دیده ولی دولت سیزدهم نشان داده که در پی بازسازی آن است.
بر همین اساس، گفتوگویی با محمدکاظم انبارلویی، معاون سیاسی حزب مؤتلفه اسلامی انجام دادهایم که در زیر میخوانید:
آنا: در دوره فعلی، رئیسجمهور، معاون اول رئیسجمهور، رئیس مجلس و رئیس قوه قضاییه در داخل و خارج شهر تهران در جمع مردم حضور پیدا میکنند و به صورت مستقیم با مشکلات آشنا میشوند؛ به عقیده شما این کار چه ثمراتی به همراه دارد؟
انبارلویی: یکی از مطالبات رهبر انقلاب از رؤسای قوا این است که به میان مردم بروند، به مشکلات آنها از نزدیک رسیدگی کنند و پاسخگوی خواستههای آنها باشند. مقام معظم رهبری در دیداری با هیئت دولت فرمودند که یکی از مظاهر مردمی بودن این است که تماس بی واسطه با مردم داشته باشید و اگر مشکلاتی دارید، از مردم کمک بخواهید.
سفرهای رئیسجمهور به استانهای محروم و سفرهای میدانی رئیس مجلس برای نظارت میدانی بر حُسن اجرای قوانین و نیز دیدارهای چهره به چهره رئیس قوه قضاییه در دستگاه قضایی و رسیدگی به مشکلات مردم، تحولی را به وجود آورده و مردم شاهد یک حکمرانی جدید هستند که رؤسای قوا و مسئولان دستگاهها از نزدیک مشکلات آنها را رسیدگی میکنند و پاسخگو هستند. متأسفانه این تصویر را در دولت قبلی مشاهده نمیکردیم.
بیشتر بخوانید:
رئیسجمهور در سازمان ملل خطوط اصلی نظام را بیان کرد/ ایران به دنبال قهر کردن با دنیا نیست
از نظرسنجی پشت شیشههای دودی تا شنیدن اعتراض مردم
یکی از ویژگیهای این سفرها این است که رؤسای قوا بدون اینکه دولت و مسئولان گذشته را متهم به عدم رسیدگی کنند، خودشان رفتهاند بی سر و صدا به مشکلات مردم رسیدگی میکنند؛ طبیعی است که تصمیمسازیها و تصمیمگیریهایی که در میدان صورت میگیرد، توسط نظام اجرایی کشور رسیدگی و اجرایی میشود و مردم از نزدیک مسئولانی که از جنس خودشان هستند و به آنها رأی دادند را مشاهده میکنند.
آنا: در کنار سفرهای استانی، افزایش واردات واکسن و عضویت ایران در سازمان «شانگهای» در سیاست خارجی، باعث ایجاد امیدواری در مردم نسبت به آینده شده است؛ این موضوع را چطور ارزیابی میکنید؟
انبارلویی: وقتی که حجتالاسلام رئیسی دولت را تحویل گرفت، پیک جدید کرونا ایجاد شده بود و تلفات از مرز ۵۰۰ تا ۶۰۰ نفر گذشته بود. هماکنون مردم شاهد هستند که دولت توانسته به این معضل غلبه پیدا کند و تزریق واکسن را به صورت سه شیفت دنبال میکنند و تلفات را به میزان فوقالعادهای کاهش دادهاند و موج جدید را مهار کردهاند که در نهایت این موضوع موجب امیدواری در اقشار مردم شده است.
مردم از اقدامات دولت جدید استقبال میکنند
عضویت ایران در سازمان همکاری «شانگهای» نیز یک پیروزی بزرگ دیپلماتیک برای دولت بود. دولتهایی که در «شانگهای» عضو بودند، یک موضع ضد غربی دارند و دولت قبل که تمایل غربی داشت را به رسمیت نمیشناختند. دولت قبل دو مسئله FATF و تحریمها را بهانه کرده بود و میگفتند به این دو دلیل ما را در «شانگهای» نمیپذیرند، در صورتی که با رفتن آنها معلوم شد نه FATF مانع عضویت ما در «شانگهای» است و نه موضوع تحریمها.
برخی از مشکلات را هم دولت گذشته به FATF وصل کرده بود و معلوم شد این واقعیت ندارد و ورود واکسن هیچ ربطی به FATF ندارد و این محدودیتی است که آمریکاییها به ما تلقین کردند، اما ما بیاعتنا به این مسائل کارهای کشور را انجام میدهیم. اقدامات کوتاه و مثبت دولت باعث شده که امید به مدیریت دولت جدید برای رفع مشکلات افزایش پیدا کند و مردم از این اقدامات استقبال میکنند.
آنا: یکی از نکاتی که رهبر انقلاب در دیدار اول با اعضای دولت سیزدهم مطرح کردند این بود که باید اعتمادی که بین مردم و حاکمیت بود بازسازی شود. به عقیده شما آیا دولت سیزدهم در ۵۰ روز فعالیتاش، توانسته است اعتماد را بین مردم و حاکمیت بهوجود بیاورند؟
انبارلویی: رهبر انقلاب در دیدار اول با اعضای دولت سیزدهم، با تأکید بر روی پرهیز از منش اشرافیگری و اتخاذ سبک زندگی ساده، این کار را برای بازسازی چهره دولت در اذهان عمومی توصیه کردند. وقتی مردم بینند دولتمردانی منصوب شدهاند که منش اشرافیگری ندارند و به میان آنها رفتنهاند، پرهیز ندارند و دولت توانسته با یک روش عقلانی، فکورانه و انقلابی، چهره دولت را بازسازی کند، سرمایه اجتماعی دولت بالا میرود.
انتهای پیام/
انتهای پیام/