برقراری ۸۰ هزار تماس با اورژانس اجتماعی طی ۶ ماه/ اکثر آسیبهای اجتماعی رخداده در جامعه قابل مشاهده نیست
محمود علیگو در گفتوگو با خبرنگار رفاهی گروه جامعه خبرگزاری آنا، درخصوص اقدامات انجام شده از سوی اورژانس اجتماعی در کشور با بیان اینکه این اورژانس با هدف کنترل و کاهش آسیبهای اجتماعی و مداخلات مددکاری طراحی شده است، گفت: اورژانس کشور در حوزه همسرآزاری، کودکآزاری، معلولآزاری، سالمندآزاری و افرادی که اقدام به خودکشی میکنند، بهصورت ویژه فعال است و مجموعه مداخلات توسط نیروهای روانشناس در قالب برنامههای اقدام و عمل پیگیری میشود و از طرفی مراکز بحران ما نیز بهصورت تلفنی به افراد آسیبپذیر خدمات میدهند. اگر موضوع افراد خاص باشد و نیاز به درمان بلندمدت داشته باشند، این افراد در راستای برنامههای فوریتی به مراکز فعال در حوزه آسیبهای اجتماعی ارجاع داده میشوند.
بیشتر آسیبهای رخداده در جامعه قابل مشاهده نیست
وی با بیان اینکه در حوزه توانبخشی سالمندان نیز فعال هستیم، ادامه داد: بیشتر آسیبهای اجتماعی که امروز در جامعه رخ میدهد، قابل مشاهده نیست و افراد معمولاً در خارج از دید عموم دست به اقدامات ناشایست میزنند، اما با این حال سامانه ۱۲۳ را برای گزارشگیری راهاندازی کردیم. مردم در صورت مشاهده آسیب اجتماعی میتوانند با این سامانه تماس بگیرند و معمولاً نیز خود آسیبدیده تماس میگیرد. در نیمه ابتدای سال جاری بیش از ۸۰ هزار تماس با اورژانس اجتماعی برقرار شد که از این تعداد، ۶۸ هزار تماس مرتبط بوده است.
بیشتر بخوانید:
دودهایی که در غفلت مسئولان به آسمان میرود/ اعتیاد زیربنای اکثر آسیبهای اجتماعی است
لزوم تدوین قانون جامع برای فرزندان بالای ۱۸ سال تحت پوشش بهزیستی
سیاست مبارزه با مواد مخدر «شکست خورده» است/ وخامت مشکلات ناشی از مصرف مواد مخدر در خانوادهها
رئیس اورژانس اجتماعی کشور با اشاره به حضور آسیبشناسان سازمان بهزیستی در محلات افزود: سازمان بهزیستی چند وقتی است که در قالب طرح «مثبت زندگی» در محلات حضور پیدا کرده است تا اقدامات مربوط به شناسایی آسیبهای اجتماعی صورت گیرد. هدف کلی مجموعه ما کنترل و کاهش بحرانهای فردی، خانوادگی و اجتماعی است اما اهداف خاصی نیز مدنظر داریم. در دسترس قرار دادن خدمات تخصصی و اورژانس سازمان بهزیستی به آحاد جامعه، ارتقای توانمندیهای افراد در معرض آسیب، ایجاد زمینه مشارکت مردم و سازمانهای غیردولتی، شناسایی مناطق و کانونهای آسیبزا و شناسایی آسیبهای جدید از جمله اهداف خاص اورژانس اجتماعی است.
علیگو در پاسخ به این سوال که چرا اورژانس اجتماعی کشور آنطور که باید و شاید به مردم معرفی نشده است و بیشتر افراد نسبت به نوع فعالیت این مجموعه آگاهی ندارند، گفت: اورژانس اجتماعی کشور براساس وظایفی که دارد، اقدامات خود را انجام میدهد و اینطور نیست که اقدامات این مجموعه فقط در شهر صورت گیرد. اتفاقاً با توجه به اینکه آسیبهای اجتماعی در مناطق محروم و حاشیهنشین بیشتر است، عمده فعالیت مقابلهای با آسیبها در این مناطق صورت میگیرد. البته که نقش رسانهها در این زمینه حائز اهمیت است و میتوانند با معرفی اورژانس اجتماعی و گروههایی که هدف مجموعه هستند، به شناخته شدن آن کمک کنند.
جولان ۴ هزار زبالهگرد در تهران
وی درباره کودکان کار و آسیبهایی که این افراد را تهدید میکند، گفت: طبق قانون هر کودکی که زیر ۱۵ سال سن داشته باشد و به کار گرفته شود، مورد آزار قرار گرفته و میتوان اصطلاح کودکآزاری را برای وی به کار برد و متأسفانه برخی از این افراد مورد سوءاستفاده قرار میگیرند. کودکان کار به سه دسته کودک کار کارگاهی، خیابانی و زبالهگرد تقسیم میشوند و بیشتر کودکان کار در دسته اول قرار میگیرند که توجه خاصی به آنها نمیشود و تعداد کودکان کاری که در خیابان هستند نیز حدود ۱۴ هزار کودک است. اما این کودکان بهطور دقیق قابل شمارش نیستند. تعداد کودکان زبالهگرد در تهران نیز طبق اطلاعات سازمانهای مردمنهاد ۴ هزار نفر است که این افراد نیز جزو مشاغل غیرمعمول و پرخطر هستند.
رئیس اورژانس اجتماعی کشور با بیان اینکه اکثر زبالهگردان جزو اتباع خارجی هستند، افزود: بیشتر این افراد از کشورهای افغانستان، پاکستان و بنگلادش هستند. در سال جاری اقدامات خوبی برای ساماندهی کودکان کار انجام شده است و بودجه خوبی برای این کار در نظر گرفته شده است. به هر حال کودکان کاری که از سایر کشورها وارد ایران میشوند، مسئلهای است که باید به آن پرداخته شود و ما معتقدیم مرزها باید بیشتر کنترل و مدیریت شود.
بیشتر بخوانید:
رفتارهای غلطی که آینده کودکان را تهدید میکند
سازمان بهزیستی کشور تولیت رصد آسیبهای اجتماعی در کشور شود
برنامهای برای خانوار متوسط نزدیک به فقر نداریم
علیگو تصریح کرد: قطعاً جای کودک در خیابان نیست و کودکان به جای خیابان باید در خانواده پرورش پیدا کنند، لذا این مسئله باید بهواسطه خانوادهها حل شود. اورژانس اجتماعی پروژه بسیار وسیعی برای ساماندهی کودکان کار دارد و درحال حاضر در ۱۳ استان بهطور ویژه ورود کردهایم. استانهای تهران، خوزستان و مازندران استانهایی هستند که نسبت به سایر استانها از آسیب کودک کار رنج میبرند و بیشترین کودک کار را دارند.
افراد درمانشده از ۶ ماه تا یک سال تحت کنترل هستند
رئیس اورژانس اجتماعی کشور افزود: براساس تعداد کودکان کار در استانها، برنامهریزی کردیم تا با این آسیب براساس اولویت مقابله کنیم. نهتنها درخصوص کودکان کار بلکه درخصوص تمام آسیبها، افراد آسیبدیده بعد از درمان و گذراندن دورههای روانشناسی در مراکز، بین ۶ ماه تا یک سال تحت کنترل و نظارت هستند و مراکز مثبت زندگی نیز در این زمینه فعال هستند تا فرد درمانشده را بعد از ترخیص حمایت کنند تا این فرد دوباره به سمت همان آسیب کشیده نشود.
وی خاطرنشان کرد: اورژانس اجتماعی نهادی است که با توجه به افزایش آمار آسیبهای اجتماعی در جامعه به کمک سایر نهادهای مربوطه آمده تا با تلاش و همکاری مردم بتوانیم به امید خدا روند رو به رشد آسیبها را ثابت نگه داشته و در زمینه کاهش آن قدم برداریم.
انتهای پیام/۴۱۷۴/پ
انتهای پیام/