از تحلیل باطل دخالت نکردن سیاست در فرهنگ تا تأکید بر پشتوانههای اقتدار نرم
به گزارش خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری آنا از شهرضا، کرسی ترویجی «نقش هنر در تأمین امنیت نرم جمهوری اسلامی ایران» توسط بشیر اسمعیلی، استادیار روابط بینالملل دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرضا ارائه شد.
ناقدان این جلسه مجتبی عطارزاده دانشیار علوم سیاسی دانشگاه هنر اصفهان و اکبر قربانی استادیار فلسفه دین دانشگاه آزاد اسلامی اردستان بودند و دبیر علمی کرسی ترویجی «نقش هنر در تأمین امنیت نرم جمهوری اسلامی ایران» را مجتبی نجفی دانشجوی دکترای تصوف و عرفان اسلامی دانشگاه ادیان و مذاهب قم برعهده داشت.
دبیر علمی کرسی ترویجی «نقش هنر در تأمین امنیت نرم جمهوری اسلامی ایران» در این نشست با تبیین نحوه برگزاری کرسی، اظهار کرد: قدرت ملی، مجموعههای مرتبط، بههمپیوسته و متشکل از قدرت سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و نظامی است که سطوح پنجگانه فردی، اجتماعی، ملی، منطقهای و بینالمللی را شامل میشود.
اصل تأثیر هنر بر امنیت امری مسلم است
مجتبی نجفی افزود: در ایران اسلامی یک انقلاب فرهنگی رخ داد؛ بنابراین هنر که در مرحله نخست یک ابزار فرهنگی است؛ میتواند در بقای آرمانها، ارزشها و اهداف نیز به کار بسته شود.
وی متذکر شد: اصل تأثیر هنر بر امنیت امری مسلم است، در باور مقام معظم رهبری زمانی جنگ سخت در دستور کار دشمن بوده است، اما از دهه ۷۰ که دشمن از ابزار هنر بیشتر بهره جسته، ایشان به تبیین مفاهیم جنگ نرم، شبیخون فرهنگی و استفاده دشمن از عناصر نرم حوزه فرهنگی پرداختند، بنابراین دولتها به اندازه اهمیت موضوع به جنگ نرم بها ندادند.
دبیر علمی کرسی ترویجی «نقش هنر در تأمین امنیت نرم جمهوری اسلامی ایران» به نقل از مواضع مقام معظم رهبری گفت: در دنیا همهچیز در خدمت فرهنگ بوده و این تحلیل که سیاست نباید در فرهنگ ورود کند، دروغ است و باید درصدد فرهنگسازی این مهم بود.
استادیار روابط بینالملل دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرضا هم بیان کرد: پس از ناکامی نظریههای پیشرفت در سیر تطور تاریخ ایران، مقام معظم رهبری طرح الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت را مطرح کردند که در این الگو جنبه اقتدار نرم پیشرفت به شدت مورد تأکید است.
بشیر اسمعیلی با روش آیندهپژوهانه، حوزههای اجتماعی، سیاسی و فرهنگی امنیت نرم را برشمرد و نقش و تأثیر هنر را در ابعاد یاد شده تشریح کرد.
عطارزاده، ناقدان «نقش هنر در تأمین امنیت نرم جمهوری اسلامی ایران» هم عنوان کرد: در حال حاضر آنقدر که بر پشتوانههای سخت اصرار میشود بر پشتوانههای نرمی چون فرهنگ و هنر تأکید نمیشود، از این رو فرهنگ و هنر جایگاه شایسته خود را به دست نیاورده است؛ بنابراین باید به حضور مردم و پشتوانههای اقتدار نرم اهتمام بیشتری داشته باشیم.
قربانی دیگر منتقد کرسی ترویجی «نقش هنر در تأمین امنیت نرم جمهوری اسلامی ایران» در بیان تأملات خود اظهار کرد: اصل نقش هنر پذیرفته شده، اما این نگرش مسئولان و متولیان امر است که بستر تأثیر هنر را تعیین و تأثیر آن را بر امنیت مشخص میکند.
انتهای پیام/۴۰۷۸/۴۱۱۷/
انتهای پیام/