ضرورت استفاده از الگوی کشورهای حاشیه خلیج فارس در شیرینسازی آب
محمدجواد عسکری در گفتوگو با خبرنگار حوزه مجلس گروه سیاست خبرگزاری آنا، با اشاره به تنش آبی موجود در کشور، اظهار کرد: متأسفانه در سالیان اخیر نحوه بهرهبرداری از آنها صحیح نبوده و در برخی از نقاط، آب ذخیره شده در پشت سدها به حوضچه تبخیر تبدیل شده است.
وی ادامه داد: آب سدها باید بر مبنای برنامهریزی و نیاز حوزه مربوطه اعم از کشاورزی، شرب و صنعتی در اختیار مصرفکننده قرار بگیرد. در کمیسیون کشاورزی جلسات متعددی در خصوص بحران کمآبی کشور برگزار شده و کارشناسان نظرات خود را در این باره مطرح کردهاند.
رئیس کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیطزیست مجلس درباره خشکسالیهای اخیر در برخی از مناطق مختلف کشور، گفت: اگر آب از دریاهای اطراف و مخصوصاً خلیجفارس به مناطق بحرانخیز منتقل نشود، مشکلاتی خواهیم داشت و کشورهای حوزه خلیجفارس با تمام توان مشغول شیرینسازی آب هستند.
بیشتر بخوانید:
خشکسالی حاصل از بیتدبیری/ منابع آبی هم از زخم تدبیر و امید در امان نماند
عسکری با بیان اینکه در ایران بهطور میانگین سالیانه ۲۰۰ میلیون مترمکعب آب شیرین میشود، اما در کشورهای حوزه خلیجفارس این عدد به میلیاردها مترمکعب میرسد، افزود: آب بخش کشاورزی باید از خلیجفارس تأمین شود و با توجه به شرایط موجود، تغییر الگوی کشت در کشور نیاز اساسی است.
نماینده مردم داراب و زریندشت در مجلس شورای اسلامی با تأکید بر اینکه اکوسیستم کره زمین بههم ریخته است، اظهار کرد: بر همین اساس، سامانههای هواشناسی توانایی پیشبینی ۱۰۰ درصدی میزان بارش نزولات الهی را ندارند و به خاطر بههمریختگی اقلیم باید شرایط را مدیریت کرد.
وی، گفت: هماهنگی میان وزارت جهاد کشاورزی و نیرو برای بهرهبرداری صحیح از آب شکلگرفته است؛ مدیریت آب در حوزه اختیاری وزارت نیرو است اما ۹۰ درصد مصرف آن را کشاورزی به خود اختصاص داده است و باید یک تعامل مشترک میان این دو وزارتخانه برقرار شود.
رئیس کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس در پایان خاطرنشان کرد: ضروری است از الگوی کشورهای حاشیه خلیج فارس در شیرین کردن آب به صورت بهینه و در جهت منافع کشور استفاده کنیم.
انتهای پیام/
انتهای پیام/