مسیر سنگلاخ ناهماهنگیها پیش پای زوار راهپیمایی اربعین/ ضرورت نظارت مجلس بر قیمتها
به گزارش خبرنگار گروه سیاست خبرگزاری آنا، هر ساله میلیونها زائر در پیادهروی ایام اربعین در شهرهای مقدس نجف و کربلا شرکت میکنند، اما به علت شیوع ویروس کرونا، حضور زوار ایرانی با محدودیتهایی مواجه شده است؛ با توجه به دستورالعمل ابلاغ شده از سوی عراق، زائران ایرانی فقط از مرزهای هوایی میتوانند در ایام اربعین به عراق سفر کنند.
سال گذشته نیز به دلیل شیوع کرونا هیچ ایرانیای به پیادهروی اربعین اعزام نشد.
از روز ۲۸ شهریورماه ۱۴۰۰ سازمان هواپیمایی کشوری اعلام کرده که فروش بلیت پروازهای اربعین آغاز شده اما بررسیها نشان میدهد که بازار سیاه برای صدور بلیت اربعین به راه افتاده است.
این آشفتگی در آژانس و یا دفاتر خدمات مسافرتی به حدی رسید که اعتراض نمایندگان مجلس را نیز به همراه داشته است؛ محمدرضا رضاییکوچی، رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی با اشاره به افزایش چشمگیر نرخ بلیت هواپیما برای سفر به عراق در ایام اربعین، گفته است: «براساس توافقی که در سازمان هواپیمایی کشوری صورت گرفته است قیمت بلیت رفت و برگشت زائران در ایام اربعین به عراق پنج میلیون تومان تعیین شده است و تا زمانی که ویزا برای افراد صادر نشده، هیچکدام از شرکتهای هواپیمایی اجازه فروش بلیت را ندارند».
بیشتر بخوانید:
همچنین، اقبال شاکری عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی با انتقاد از عملکرد دستگاههای متولی در پیادهروی اربعین میگوید: «اما نکته تأملبرانگیز این است که مگر ستاد اربعین، وزارت راه و شهرسازی و سازمان هواپیمایی کشوری خبر ندارند که هر ساله مراسم اربعین برگزار میشودو زائران به کربلا میروند، پس چرا اجازه تکرار هر ساله این تخلف را میدهند؟ متأسفانه این ضعف اساسی دستگاههای نظارتی است که بهموقع با متخلفان برخورد نمیکنند».
براساس مشاهدات عینی، برخی از زوار اربعین تمامی مراحل خود برای سفر اربعین انجام داده و ویزای معتبر را تهیه کرده بودند، اما با مراجعه به آژانس و یا دفاتر خدمات مسافرتی، با جمله «بلیت پرواز به نجف نداریم» مواجه شدند؛ این در حالی است که دلالان بلیت این پرواز را با ارقام چند ده میلیونی در بازار سیاه میفروشند.
در همین راستا، حسینعلی حاجیدلیگانی در گفتوگو با خبرنگار حوزه مجلس گروه سیاسی خبرگزاری آنا، با تأکید بر ضرورت برخورد با گرانفروشی ایرلاینها در ایام اربعین، اظهار کرد: بخشی از مشکلات به وجود آمده برای زائران اربعین به کشور عراق و بخش دیگر آن به تصمیمات داخل کشورمان بازمیگردد.
وی ادامه داد: بنابر اعلام مسئولان، سفر به کربلای معلی فقط از مرزهای هوایی مجاز است و متأسفانه این تصمیم کارشناسی شده نیست. دولت میتوانست با روشهایی مانند قرعهکشی، زوار را مشخص کند و سفر از مرز زمینی یا هوایی را به انتخاب آنان بگذارد.
عضو هیئترئیسه مجلس افزود: سامانهها و اطلاعات سازمان حج و زیارت، شرکتهای هواپیمایی و سازمان هواپیمایی کشوری با یکدیگر هماهنگی ندارند و مشکلات موجود برای زوار، حاصل این ناهماهنگی است. باید وزارتخانههای راه و شهرسازی، کشور، میراث فرهنگی و سازمان حج و زیارت از قبل این وضعیت را پیشبینی میکردند و غافلگیری مسئولان را به هیچ عنوان نمیپذیریم.
حاجیدلیگانی با تأکید بر اینکه مسئولان ذیربط نمره خوبی در این زمینه کسب نکردهاند، گفت: مردم در نگرانی به سر میبرند و متأسفانه بلیتی که باید ۵ میلیون تومان فروخته میشد، در حدود ۲۰ میلیون تومان به فروش رسیده است.
وی با بیان اینکه مرجع مشخصی برای پاسخگویی به مردم وجود ندارد، اظهار کرد: از روز گذشته مشکلات مردم را به وزیر کشور، فرمانده نیروی انتظامی، معاون پارلمانی رئیسجمهور و وزرای «راه و شهرسازی» و میراث فرهنگی منعکس کردهام.
البته گفتنی است رستم قاسمی، وزیر راه و شهرسازی در توئیتی با اشاره به اقدام ضربالأجل این وزارتخانه برای حل مشکلات گرانی بلیت اربعین نوشت: «رفاه و آرامش زائرین اربعین خط قرمز ما است. به معاون حمل و نقل، رئیس سازمان هواپیمایی و تمام مسئولان ذیربط دستور دادم با هرگونه گرانفروشی بلیت اربعین برخورد کنند. شخصاً گزارشات را پیگیری و بازرس ویژهای در فرودگاهها مستقر کردهام و از فردا نظارت میدانی در دفاتر فروش نیز ایجاد خواهد شد».
بنابر ادعای مسئولان سازمان هواپیمایی کشور، اگر مسافران بلیت پروازهای رفت و برگشت اربعین را گرانتر از ۵ میلیون تومان خریدهاند، ایرلاینها ملزم به بازگرداندن مابهالتفاوت هستند.
انتهای پیام/
انتهای پیام/