داوطلبان کنکور با دانشگاههای حافظهمحور و مدرکگرا قهر کردهاند
به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، دکتر محمدمهدی طهرانچی صبح امروز در مراسم آغاز سال تحصیلی دانشگاه آزاد اسلامی در سالن دکتر حبیبی اظهار کرد: انشاءالله از اول مهرماه دانشجویان و دانشآموزان به دانشگاه و مدرسه میروند.
وی افزود: تفاوت سال تحصیلی جدید با سالهای گذشته این است که امسال را با تجربه کرونا و آموزش مجازی به محیط دانشگاه و مدرسه برمیگردیم.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی گفت: این نیست که بگوییم کرونا در حال تمام شدن است و رجعت کامل از مجازی به فضای حقیقی اتفاق بیفتد. اگر تمهیدات لازم دیده نشود این فرود میتواند حادثهآفرین باشد.
دکتر طهرانچی بیان کرد: شناخت شرایط جدید ضروری است، درست است در دو سال گذشته به اردوگاه آموزش مجازی رفتیم اما نباید شتابزده به شرایط قبل برگردیم. ما با سامانههای تعبیهشده دانشجویان را به فضای مجازی بردیم، اکنون باید تمهیدات فرود را آماده کنیم فقط آماده شدن خوابگاه و سلف نیست بلکه باید همه مسائل را در نظر گرفت.
وی با اشاره به اقبال کم داوطلبان به انتخاب رشته گفت: ۵۲ درصد از داوطلبان به آموزش حافظهمحور مدرکگرا نه گفتند، بدانید که آنها با دانشگاه قهر نیستند آنها با دانشگاه مدرکگرا قهر کردهاند. دیگر جوان ۱۸ ساله به هر قیمتی دانشگاه را نمیخواهد. دانشگاهها باید این تغییر را درک کنند اگر این فضا درک نشود امروز نمیتوانیم مهمانپذیر خوبی باشیم. باید فضای دانشگاه و مدرسه را در شأن جوانان آماده کنیم.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی اضافه کرد: اگر بخواهیم خود را اصلاح کنیم به چرخش تحولآفرین نیاز داریم یاددهی دیگر بهتنهایی اثر ندارد، تعهد به یاددهی تعهد استاد است که باید نمایان شود اما امروز دیگر ما ارائهدهنده درس نیستم چراکه اکنون آموزشها در دسترس همگان قرار دارد؛ مسئله امروز ما یادگیری است.
دکتر طهرانچی بیان کرد: امروز دانشجویان با یک سرچ ساده میتوانند به دادههای زیادی دست پیدا کنند بنابراین دیگر یاددهی به شیوه ارائه اطلاعات اثرگذار نیست. باید ابزار شناخت را به دانشجویان ارائه دهیم تا بتوانند یادگیری عمیق داشته باشند، البته در یادگیری عمیق باید کاربردی بودن را مدنظر داشت چراکه اگر دروس کاربردی نباشند دانشجو متوقف میشود. آموزشها باید فایدهمحور و بسترساز اشتغال دانشبنیان باشند. امروزه دیگر نمیتوان آموزشی داد که موجب رغبت اجتماعی نشود چراکه این آموزش نمیتواند به بدنه جامعه شکل دهد.
وی ادامه داد: باید مشخصات فضای جدید سایبری را به دانشجویان آموزش داد. تقوا، مهارت کنترل نفس است نمیشود گفت در معرض قرار نگیرید بلکه باید یاد داد که وقتی در معرض قرار گرفتی همهچیز را نگاه نکن.
دکتر طهرانچی افزود: مهارت زندگی اجتماعی و کار گروهی از آموزش میآید، آموزش امروز نیازمند تغییر ماهیت است، اگر چرخش تحولآفرین نداشته باشیم سال آینده ۷۵ درصد داوطلبان با ما قهر میکنند. باید پاسخ جوانان ۱۸ ساله را داد چراکه صبرش کم است.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در ادامه گفت: کرونا ما را به فضای سایبری پرتاب کرد، اکنون این امر دستاویز جهان سلطه شده است اگر هوشیار نباشیم ملیت، زبان و دینمان از بین میرود. نباید فناورستیز بود ولی باید مراقبت کرد، باید هوشمندانه جایگاهمان را پیدا کرد البته با حرف و سخن نمیشود جایگاه پیدا کرد.
دکتر طهرانچی با اشاره به ایام اربعین حسینی گفت: اربعین نشان و مدل جهانیسازی و تعاملات بین انسانی در ظلمتکده جهانی برای رسیدن به مفاهیم جهانی است. حاضران در اربعین زبان، ملیت و دین نمیشناسند، ملیتهای مختلف را به چشم خود دیدم از اهل سنت و تشیع دیدم و فقط و فقط محبت ردوبدل میشود. مردم از یکدیگر سبقت میگیرند چراکه میگویند حسین جان خونت را دادی که ما از جهالت نجات پیدا کنیم، پس ما هم راهت را ادامه میدهیم. در دفاع مقدس هم همین رویکرد را دیدیم. امروز در فضای مجازی نیز نباید فناورستیز بود بلکه باید هضم نشد و فرهنگ را از دست نداد، باید بدانیم که اگر زبان و هنر و ارتباط را از دست بدهیم مثل انسانهای آلزایمری خواهیم شد.
انتهای پیام/۴۰۴۰/پ
انتهای پیام/