اقدامات فرهنگی جهاد دانشگاهی در سالهای کرونایی تداوم دارد
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا؛ همزمان با شیوع کرونا، ماهیت فعالیتهای فرهنگی در دانشگاهها که پیش از این مبتنی بر کارهای جمعی و تشکیلاتی بود به فضای مجازی منتقل شد و با استفاده از این بستر فعالیت مؤسسات آموزش عالی، ادامه پیدا کرد.
البته این روند مشکلاتی نظیر، وقفه در جذب اعضای جدید برای تشکلها، کانونها، عدم انتقال تجربیات فعالان فرهنگی به نودانشجویان، کاهش تأثیرگذاری فرهنگی و تربیتی اساتید بر دانشجویان، کاهش مشارکتهای اجتماعی از سوی دانشجو، افزایش بهای کالاهای فرهنگی، احتمال بروز برخی مشکلات و نارساییهای پس از بازگشایی دانشگاهها در بر دارد.
در راستای بررسی پیامدهای شیوع کووید-۱۹ بر روند اقدامات فرهنگی جهاد دانشگاهی استان تهران در ۲ سال اخیر جمال رحیمیان، معاون فرهنگی این دانشگاه جهاد دانشگاهی استان تهران در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری آنا به تشریح این فعالیتها پرداخت که مشروح آنرا در ادامه میخوانید.
شیوع کرونا و مجازی شدن فعالیتها، مانع انجام اقدامات فرهنگی در جهاد دانشگاهی نشد
آنا: چه اقدامات فرهنگی توسط جهاد دانشگاهی برای دانشجویان در شرایط کرونایی انجام شد؟
رحیمیان: انسان توانمند خودش را با شرایط سازگار میکند. دانشگاه بدون دانشجو همچون جسم و کالبد بدون روح بوده و نبود دانشجویان بهعنوان روح دانشگاه، تحمل فضای فیزیکی دانشگاه را برای اساتید و کادر آموزش دشوار میکند.
از سال گذشته بحث غیرحضوری شدن دانشگاهها آغاز و برنامهها بر اساس این فضای جدید طراحی شد و تمام برنامههایمان را به فضای مجازی منتقل کردیم برای مثال مجموعه مسابقات کتابخوانی تحت عنوان مسابقات «هشت بهشت» از فروردین ۱۳۹۹ آغاز شد. بر اساس طرح «هشت بهشت» هر دانشجو در چهار سال زمان تحصیلش ۳۲ عنوان کتاب را با دقت انتخاب و مطالعه میکند.
در حوزه برنامههای علمی و فعالیتهای دانشجویان نوآوری در حوزه فضای مجازی، دفاع سه دقیقهای از پایاننامهها و رسالههای دانشجویی به فضای مجازی منتقل شد برای مثال در این شرایط جلسه رسمی دفاع تشکیل شد و این اقدام مورد استقبال قرار گرفتبرنامههایی همچون «مسابقات خاطرهنویسی من و کرونا» نیز برگزار شد که شرکتکنندگان خاطرات خود را در فضای کرونایی نوشتند. مجموعه نشستهای علمی-فرهنگی که با نویسندگان و صاحبنظران عرصههای مختلف فرهنگ، هنر، سینما و تئاتر برگزار کردیم. نقد کتاب با حضور اساتید دانشگاه بود. مجموعه برنامههایی را با گرامیداشت یاد سردار دلها، شهید سلیمانی برگزار کردیم که در یکی از برنامهها تحت عنوان «به وقت حاج قاسم» با بیش از ۱۵ هزار نفر شرکت کردند.
در حوزه برنامههای علمی و فعالیتهای دانشجویان نوآوری در حوزه فضای مجازی، دفاع سه دقیقهای از پایاننامهها و رسالههای دانشجویی به فضای مجازی منتقل شد برای مثال در این شرایط جلسه رسمی دفاع تشکیل شد و این اقدام مورد استقبال قرار گرفت، مجموعه مسابقات ادبی عاشورایی نیز در قالب خاطره و داستان برگزار شد و پادکستی نیز بهمناسبت اربعین طراحی شد.
در راستای افزایش سرانه مطالعه در بین دانشجویان نیز با توجه به اینکه این موضوع، سطح آگاهیها و دانش اجتماعی دانشجو را ارتقاء میدهد با مشورت شوراهای دانشجویی و اساتید رشتههای علوم سیاسی، روانشناسی و علوم تربیتی، کتابهای متنوع انتخاب شد و با استقبال مطلوبی از سوی دانشجویان را روبهرو شد. سایتی طراحی شده که ثبتنام شرکتکنندگان، برگزاری آزمون و همه کارهای مربوط به آن بهصورت مجازی است.
بیشتر بخوانید:
در «آیین اعطای تندیس ملی فداکاری» سال ۹۹ از ۷۲ دانشجو و گروه فداکار تجلیل شد
آنا: چه فعالیتهای سیاسی در حوزه فرهنگی از زمان شیوع کرونا در جهاد دانشگاه انجام شده است؟
رحیمیان: به مناسبت برگزاری سیزدهمین انتخابات ریاست جمهوری، مسابقه «۱۳» را برگزار کردیم. دانشجویان مطالباتشان را از نامزدهای انتخاباتی بیان کرده و مطالبات به داوری سپرده شد.
برگزاری «آیین اعطای تندیس ملی فداکاری» از دیگر فعالیتهای چندین سال اخیر سازمان جهاد دانشگاهی تهران برای دانشجویان ایران است و در اسفند ۹۹ دهمین دوره این مسابقات برگزار شد و در سال جاری نیز یازدهمین دوره آیین اعطای تندیس ملی فداکاری به دانشجویان برگزار میشود.
برای گرامیداشت شهدای مدافع سلامت با هماهنگی که با جهادهای سراسر کشور و همینطور سازمانهای حرفهای همچون نظام پزشکی، نظام پرستاری و وزارت بهداشت انجام شد، با اعطای لوحتقدیر و تندیس نمادین فداکاری از ۳۰۰ خانواده شهید مدافع سلامت تجلیل و تقدیر شد. این اقدام در روحیه خانوادهها تأثیر مثبت داشتدر این برنامه با اعلام فراخوان با همکاری سازمانهای مربوطه همچون هلال احمر، کمیته امداد، بهزیستی، انتقال خون، وزارت علوم و تحقیقات، وزارت بهداشت، کمیته امداد و سازمانهایی که مرتبط هستند، دانشجویان در طول یکسال فعالیتهای خیرخواهانه، فداکارانه و خدمات بهداشتی-درمانی یا در رابطه با آرمانهای انقلاب فعالیتی انجام دادهاند.
در کمیته انتخاب دانشجوی فداکار، پرونده و رزومه شرکتکنندگان بررسی و برگزیدگان انتخاب میشوند. سال قبل ۷۲ دانشجو و گروه دانشجوی فداکار را شناسایی و با اعطای تندیس و لوح تقدیر از آنها تجلیل کردیم.
آنا: برای مدافعان سلامت چه اقداماتی را در دستور کار قرار دارید؟
رحیمیان: برای گرامیداشت شهدای مدافع سلامت با هماهنگی که با جهادهای سراسر کشور و همینطور سازمانهای حرفهای همچون نظام پزشکی، نظام پرستاری و وزارت بهداشت انجام شد، با اعطای لوحتقدیر و تندیس نمادین فداکاری از ۳۰۰ خانواده شهید مدافع سلامت تجلیل و تقدیر شد. این اقدام در روحیه خانوادهها تأثیر مثبت داشت.
انتهای پیام/پ
انتهای پیام/