دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
اختصاصی آنا؛

ابتلای یک بیمار کرونایی به «قارچ سیاه» در بیمارستان شهید مدرس/ پاسخ رئیس بیمارستان: «دارو نداریم، با معاونم صحبت کنید!»

در حالیکه وزیر بهداشت اعلام کرده تمام بیمارستان‌ها باید مجهز به دارو باشند، بیماران بیمارستان شهید مدرس داروی قارچ سیاه را از بازار آزاد تهیه می‌کنند.
کد خبر : 608879
قارچ سیاه

گروه جامعه خبرگزاری آنا- یاسمین بخشی؛ درحالی که همه افکار عمومی معطوف به روند سریع تزریق واکسیناسیون در کشور است، صحبت از ابتلای تعداد معدودی از کرونایی‌ها به بیماری عفونی قارچ سیاه می‌شود. بیماری‌ای که به گفته کارشناسان در شرایط عادی در محیط وجود دارد و خطری ایجاد نمی‌کند اما این‌که چه‌ عاملی موجب شده این بیماری خطرناک و کشنده در میان مبتلایان به کرونا جولان دهد و در بازه زمانی کوتاهی منجر به فوت بیمار گردد، بسیار اهمیت دارد.


هرچند همایون سامه‌یح نجف‌آبادی، عضو کمیسیون بهداشت‌ودرمان مجلس شورای اسلامی معتقد است: «بیماران دیابتی و افرادی‌ که سیستم ایمنی ضعیفی دارند به صورت مستقیم در معرض ابتلا به این بیماری قرار دارند» اما پیگیری‌های خبرنگار آنا حاکی از آن است که برخی مبتلایان به کرونا بدون هیچ بیماری زمینه‌ای، اسیر «قارچ سیاه» شده‌اند. این افراد نه دیابتی بوده‌اند و نه سیستم ایمنی ضعیفی داشته‌اند بلکه بعد از ابتلا به کرونا و درگیری ریه و درست هنگامی‌که برای دریافت دارو و گذراندن فرآیند درمان بیماری در بیمارستان بستری می‌شوند، مغلوب بیماری قارچ سیاه می‌شوند. بیماری منحوسی که در صورت عدم درمان و تشخیص بموقع به‌سرعت تکثیر می‌شود و با نفوذ به مغز جان بیمار را می‌گیرد.


تزریق کورتون عامل اصلی قارچ سیاه در بیماران کرونایی


به اعتقاد سامه‌یح نجف‌آبادی «تنها دلیل ابتلای افراد کرونایی به قارچ سیاه دریافت بی‌رویه داروهای کورتون‌ و فاقد نظارتی است که در طول درمان دریافت می‌کنند. زیرا تزریق مکرر کورتون موجب تضعیف سیستم بدنی شده و شرایط را برای نفوذ قارچ سیاه به بخش‌های خارجی دستگاه تنفسی از جمله چشم‌ودهان و بینی فراهم می‌کند و اگر این ضایعه بدخیم تخلیه و برداشته نشود در نهایت به بافت مغز نفوذ کرده و فرد از بین می‌رود.»


در حالی‌که کمتر از دو هفته از صحبت‌های وزیر بهداشت در جمع روسای دانشگاه‌های علوم پزشکی در خصوص تاکید رهبری بر اولویت وزارت بهداشت بر مدیریت و اداره بیماری کرونا در کشور می‌گذرد، با اخبار موثقی مواجه می‌شویم که نشان از بی‌توجهی مسئولان مربوطه به گفته‌هایشان دارد و در شرایطی این عدم توجه دردناک‌تر می‌شود که خروجی‌ برخی مراکز درمانی و بهداشتی نشان از نقض صحبت‌های وزیر بهداشت دارد.




بیشتر بخوانید:


قارچ سیاه واگیردار نیست/ «واکسن میکس» جایگزین دُز دوم واکسن کرونا


چه زمانی «رمدسیویر» برای درمان کرونا کارایی دارد؟ / نظارتی بر تجویز رمدسیویر در کشور وجود ندارد


قارچ سیاه بیخ گوش ایران قربانی می‌گیرد




بیمارستان دولتی مدرس داروی قارچ سیاه دارد!


مشاهدات عینی خبرنگار آنا از بیمارستان شهید مدرس حاکی از آن است که برخی مبتلایان کرونا در این بیمارستان دولتی حالا با «قارچ سیاه» هم دست و پنجه نرم می‌کنند. فردی که پدرش در بخش بستری‌های کرونا به قارچ سیاه مبتلا شده است به خبرنگار آنا می‌گوید: «وقتی پدر به بیمارستان رفت فقط کرونا داشت اما حالا به لطف تزریق داروهای فله‌ای و احتمالا عدم اطلاع کادر درمان از عوارض تزریق بی‌رویه کورتون و بی‌خیالی کادر بیمارستان در تامین بهداشت بخش آی‌سی‌یو به قارچ سیاه هم مبتلا شده است.»


هزینه روزانه ۴۰ میلیون تومانی برای درمان قارچ سیاه


همراه بیمار به این‌که تمام شهر را برای تامین داروی پدرش زیر و رو کرده است اشاره می‌کند و می‌گوید: «بیمارستان خودش دارو ندارد و گفته باید هر روز برای پدرم ۷ داروی مخصوص بگیرم که در داروخانه‌های دولتی بسیار کم است و آن چند موردی هم که دارند تعداد اندکی آن هم با دریافت فرم کشت قارچ و تایید آزمایشگاه می‌دهند اما جواب این کشت بیش از یک هفته طول می‌کشد و پدرم از دست می‌رود و چاره‌ای جز تهیه دارو از دلال و بازار آزاد نداشتم. قیمت این دارو در صورتی‌ که در بیمارستان موجود بود با دفترچه حدود ۸۰۰ تومان می‌شد اما در حال حاضر برای ۷ عدد آن که پدرم باید روزانه تزریق کند ۴۰ میلیون تومان هزینه کردم. مگر نمی‌گفتند بیمارستان‌های دولتی تمام داروهای کرونایی را تامین می کنند، پس چرا ما باید به دنبال دلال دارو بگردیم، تازه گیریم دلالی را پیدا کنیم خانواده‌های درگیر روزی ۴۰ میلیون را از کجا بیاورند؟ مگر شوخی است؟ تازه دلال می‌گوید اگر همین را هم نخری دیگر پیدا نمی‌کنی. رسما دارند با کرونا تجارت آنلاین می‌کنند.»


مسئولانی که پاسخگو نیستند


بعد از شنیدن این گفته‌ها خبرنگار آنا، برای پیگیری این مشکل با مسئولان مربوطه از رئیس سازمان غذا و دارو، برخی نمایندگان مجلس، معاون ارتباطات و اطلاع‌رسانی دفتر رئیس جمهور، روابط عمومی بیمارستان مدرس تا روابط عمومی دانشگاه‌ علوم پزشکی تماس می‌گیرد اما یا پاسخی دریافت نکرد یا این‌که هر کدام به نوعی از زیر بار مسئولیت شانه خالی کردند و تقصیر را به گردن دیگری انداختند.


و در نهایت با شماره تلفنی که از دکتر علیرضایی، رئیس بیمارستان مدرس پیدا کردیم به امید ارتباط با او و پاسخگویی این رئیس بیمارستان تنها با پیامی از سوی او، مبنی‌ بر این‌که «خُب بیمارستان دارو ندارد؛ اگر حرفی دارید به صورت حضوری با معاون بیمارستان صحبت کنید!» مواجه شدیم و آخرین روزنه امید هم کور شد.


در پایان خبرگزاری آنا با تاکید بر اینکه رسالت پیگیری کمبود دارو در برخی بیمارستانهای دولتی را برای خود محفوظ می‌داند، این آمادگی را نیز دارد که پاسخ هر کدام از مسئولان مربوطه را نیز منتشر نماید.


انتهای پیام/۴۱۶۱/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب