طرح شفافیت آراء برای ویرایش نهایی به معاونت قوانین ارسال شد
به گزارش گروه سیاست خبرگزاری آنا به نقل از خانه ملت، احمد امیرآبادی فراهانی نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه طرح شفافیت آراء نمایندگان مجلس بعد از رد کلیات آن در صحن مجلس با سه رأی منفی، با استفاده از ظرفیت آییننامه داخلی دوباره در دستور کار مجلس قرار گرفت، گفت: این طرح به کمیسیون آییننامه داخلی مجلس بازگشت و از نمایندگان مجلس خواسته شد تا پیشنهادهای خود را نسبت به این طرح به کمیسیون ارائه کنند.
وی ادامه داد: طرح شفافیت آراء نمایندگان در کمیسیون تدوین آییننامه داخلی مجلس اکنون بررسی و جمعبندی شده و به معاونت قوانین مجلس شورای اسلامی برای انجام ویرایشهای لازم ارائه شده است و بعد از آن در سیستم مجلس بارگذاری خواهد شد تا وکلای ملت طی ۱۰ روز، پیشنهادهای خود را برای ارائه در صحن تحویل دهند.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس تأکید کرد: تلاش میکنیم تا هیئترئیسه مجلس این طرح را در اولویت دستور جلسه علنی قرار دهد، زیرا خواسته بسیاری از نمایندگان است، امیدواریم جمعبندی جدید کمیسیون تدوین آییننامه داخلی مجلس در خصوص طرح شفافیت آراء نمایندگان نظر همه نمایندگان را تأمین کرده تا کلیات آن در صحن مجلس تصویب شود و شرمنده مردم نشویم.
امیرآبادیفراهانی در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه افکار عمومی گمان میکنند، مجلس نگران فوریت تصویب این طرح نیست، گفت: آییننامه داخلی مجلس مواعدی برای رسیدگی به طرحها و لوایح دارد، به دلیل اینکه طرح شفافیت آراء یک بار در داخل صحن رأی نیاورد، با استفاده از آییننامه، بررسی مجدد آن به جریان افتاد اما در بررسی مجدد تنها میتوان یک طرح را به صورت عادی بررسی کرد و نمیتوان آن را مانند طرحهای یک فوریتی و دوفوریتی و یا تبصره (۱) ماده ۱۰۰ در یک بازه زمانی مشخص بررسی کرد.
نماینده مردم قم در مجلس تصریح کرد: البته بعد از بررسی طرح در کمیسیون تدوین آییننامه داخلی و ارائه آن به صحن، میتوان از ظرفیت تبصره ۱ ماده ۱۰۰ استفاده کرد و بررسی طرح شفافیت آراء را در اولویت قرار داد.
وی در پاسخ به سؤال دیگری در خصوص اینکه این طرح چه میزان میتواند در کشور مثمرثمر باشد، اظهار کرد: شفافیت امر خوبی است، اما شفافیت آراء نمایندگان به تنهایی کافی نیست، مهمترین موضوع شفافیت اموال مقامات و مسئولان، توصیههای انجامشده، رانت اطلاعات رد و بدل شده در جلسات و موارد دیگر، برای مردم و افکار عمومی است، بنابراین اگر به دنبال شفافیت هستیم، باید همه موارد شفاف شود.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس ادامه داد: حتی وامهای کلان پرداخت شده به افراد نیز باید در درگاههای بانکها و مؤسسات ثبت شود تا افکار عمومی مطلع شوند، شخصی که با ارائه یک طرح وام کلانی دریافت میکند، باید همه از آن مطلع باشند تا آن شخص، وام را برای ساخت و راهاندازی کارخانهای در کشورمان هزینه کند، نه اینکه برای خرید ملک در ترکیه یا سرمایهگذاری در دبی آن مبلغ را مصرف کند.
امیرآبادیفراهانی همچنین با اشاره به اقدامات و مصوبات مجلس در خصوص شفافیت اموال مسئولان گفت: چند سال پیش با پیشنهاد بنده و آقای دهقان، ثبت اموال مسئولان تصویب شد و اکنون باید از شهردار یک منطقه تا مقامات مسئول، اموال خود را در سامانه ثنا اعلام کنند.
انتهای پیام/
انتهای پیام/