تزریق همزمان واکسن کرونا و آنفلوانزا موجب ایمنی بیشتر بدن میشود/ اثرات تغییر واکسن در دز دوم
گروه جامعه خبرگزای آنا، حدود سه سالی است که جهان با ویروسی منحوس و البته ناشناخته دست و پنجه نرم میکند، بهطوری که این ویروس تاکنون جان بیش از ۲۰۰ میلیون نفر را گرفته است و سازمان بهداشت جهانی در این مدت دستورالعملهای مختلفی را برای مقابله با این بیماری درنظر گرفت اما توصیه به ماسک زدن، شستن مرتب دست و صورت و رعایت فاصله گذاری اجتماعی نتوانست آنطور که باید و شاید موجب کاهش مبتلایان به کرونا شود. لذا بعد از تلاش بیوقفه بهداشت جهانی و متخصصان بهداشت و درمان در تمام کشورها، واکسنهای مختلفی برای بالا بردن ایمنی بدن ساخته شد. در این بین کشور ما نیز با تلاش متخصصانش توانست چندین واکسن را به مرحله آزمایش بالینی برساند و که معروفترین و البته موثرترین آن برکت است.
بیشتر بخوانید:
شبانه روزی برای تامین واکسن کار کردیم/ رکورد تزریق هفتگی در جهان را میشکنیم
استفاده از هوش مصنوعی برای تولید سریع واکسن
کدام کشورهای اروپایی مسافران واکسینه شده با «سینوفارم» را میپذیرند؟
خوشبختانه درحال حاضر کشور ما در کنار واکسنهای داخلی، اهتمام ویژهای برای واردات واکسن داشته است و به هر ترتیبی که شده، سرعت واکسیناسیون در کشور شدت خوبی گرفته است. اما سوال اینجاست عوارض احتمالی تزریق متفاوت واکسن کرونا در دزهای اول و دوم چه مواردی میتواند باشد؟ و اینکه اگر فردی دز اول و دوم را از دو نوع واکسن مختلف تزریق کند چه مشکلاتی میتواند برایش ایجاد شود؟
تغییر واکسن در دز دوم توصیه نمیشود
سیدحسین میرلوحی، فوق تخصص ریه کودکان درخصوص این موضوع به خبرنگار آنا میگوید: «واکسیناسیون بهترین راه برای مهار بیماری کرونا محسوب میشود و همه افراد باید طبق نوبتدهی وزارت بهداشت نسبت به واکسیناسیون خود اقدام کند و همه باید بدانند که بهترین واکسن در دسترسترین واکسن است. هر واکسنی که در کشور تزریق میشود قطعاً موجب ایمنی بدن خواهد شد و از طرفی مردم مطمئن باشند که تأییدیه سازمان بهداشت جهانی کسب شده است.».
وی ادامه میدهد: «به مردم توصیه میشود که برای مثال اگر دز اول خود را واکسن سینوفارم زدند، دز دوم هم حتماً از همین نوع واکسن تزریق کنند تا با مشکلات و عوارض احتمالی مواجه نشوند. البته برخی از واکسنهایی که دارای پلتفرم یکسانی هستند، این مشکل را ندارند. برای مثال پلتفرم سینوفارم و برکت تقریباً به یکدیگر شبیه است و هر دوی این واکسنها از ویروس ضعیف شده ساخته شدهاند، اما توصیه کلی این است که مردم واکسن خود را تغییر ندهند و اگر دز اول از یک واکسن زدند، دز دوم هم از همان واکسن بزنند.»
این فوق تخصص ریه میگوید: «البته مطالعات مختلفی در جهان در این زمینه انجام شده است، اما هنوز نتیجهای حاصل نشده و از طرفی در تزریق دز اول، سیستم ایمنی بدن فعال شده و این دز دوم است که سیستم ایمنی را تقویت میکند، لذا طبیعی است اگر هر دو دز از یک واکست باشد، کمک شایانی به تقویت سیستم ایمنی بدن شده است.»
تزریق همزمان واکسن کرونا و آنفلوانزا موجب تقویت بیشتر ایمنی بدن میشود
میرلوحی در پاسخ به سوالی درخصوص اینکه آیا همزمانی تزریق واکسن کرونا و آنفلوانزا برای بدن مشکلساز نمیشود نیز میگوید: «به مردم توصیه میکنیم اخبار مربوط به کرونا را از رسانه ملی و منابع معتبر دریافت کنند تا با مشکل مواجه نشوند. در این خصوص نیز اخیراً شایعاتی مطرح شد که تزریق همزمان این دو واکسن می تواند مشکلساز شود اما مردم بدانند که تزریق همزمان این دو نه تنها مشکلی ندارد بلکه موجب ایمنتر شدن بدن نیز خواهد شد. لذا مشکلی در این خصوص وجود نخواهد داشت.»
واکسن اسپوتنیک هنوز تأییدیه سازمان بهداشت جهانی را کسب نکرده است
وی در پاسخ به سوال دیگری درخصوص اینکه کدام یک از واکسنهای ساخته شده از ایمنی بیشتری در برابر کرونا مواجه هستند، نیز ادامه میدهد: «مطالعات تا به این لحظه نشان داده است که دو واکسن فایزر و مدرنا ایمنی بدن را بسیار بالا میبرند. از طرفی واکسن آسترازنکا اثربخشی بالای ۸۰ درصدی در برابر کرونا و بهویژه کرونای دلتا دارد و واکسن سینوفارم نیز مورد تأیید سازمان بهداشت جهانی قرار دارد پس قطعاً برای بدن موثر خواهد بود. نکته مهم این است که واکسن اسپوتنیک روسیه با اینکه اعلام میشود از ایمنی بالایی در برابر کرونا برخوردار است، اما هنوز تأییدیه سازمان بهداشت جهانی را کسب نکرده است. در کنار واکسنهای خارجی، کشور ما نیز واکسن برکت را تولید کرد اما مطالعات درباره اینکه این واکسن چقدر میتواند در برابر کرونا اثربخشی داشته باشد، همچنان ادامه دارد.»
بنابراین، بهترین راه برای مهار کرونا واکسیناسیون است و خوشبختانه با تلاش دولت فعلی، سرعت تزریق واکسن در کشور نیز افزایش پیدا کرده است و امیدواریم با واکسیناسیون کامل کشور بتوانیم در اسرع وقت بر این بیماری منحوس فائق بیاییم.
انتهای پیام/۴۱۷۴/پ
انتهای پیام/