هفته پرنوسان بورس/ روند سینوسی شاخص کل متوقف میشود؟
به گزارش خبرنگار حوزه بورس،بانک و بیمه گروه اقتصاد خبرگزاری آنا،بورس هفته گذشته را در حالی به پایان برد که روزهای پر نوسانی را پشت سر گذاشت و مجددا ترس و استرس ماههای گذشته به سهامداران بازگشت.
در هفتهای که گذشت،بورس نخستین روز هفته را با رشد ۴ هزار واحدی شاخص کل به پایان برد و به یکمیلیون و ۵۳۰ هزار واحد رسید. ارزش معاملات هم در روز شنبه ۶۹ هزار و ۱۵۳ میلیارد ریال بود. ارزش معاملات توانست بالاترین رقم را در هفته به ثبت رساند.
اما رشد شاخص ادامه دار نبود و در روز یکشنبه شاخص کل کاهش شدید ۴۰ هزار واحدی را تجربه کرد و به زیر یکمیلیون و ۴۸۵ هزار واحد رسید. ارزش معاملات هم نسبت بهروز گذشته افت کرد و به ۶۱ هزار و ۷۲۹ میلیارد ریال رسید.
روند ریزش بورس در سومین روز هفته نیز ادامه داشت و شاخص با اُفت ۱۴ هزار واحدی به یکمیلیون و ۴۷۵ هزار واحد سقوط کرد. اما ارزش معاملات نسبت بهروز قبل روندی صعودی پیدا کرد و رقم ۶۳ هزار و ۷۵۸ میلیارد ریال را تجربه کرد.
در ادامه روزهای پرنوسان، بورس در روز سهشنبه روز خوبی را پشت سر گذاشت و شاخص با افزایش بیش از ۲۱ هزار واحد به یکمیلیون و ۴۹۶ هزار واحد رسید اما ارزش معاملات برخلاف شاخص کل اُفت کرد و به ۶۱ هزار و ۲۵۷ میلیارد ریال رسید.
در روز چهارشنبه آخرین روز معاملاتی هفته به شمار میرود، تابلو بورس مجددا سرخپوش شد تا با کاهش ۸ هزار واحدی شاخص کل به تعطیلات آخر هفته برود. تا مجددا که بازار سرمایه بازگشایی میشود سرمایهگذاران معاملات خود را با شاخص یکمیلیون و ۴۸۸ هزار واحدی پیگیری کنند.
ارزش معاملات در روز چهارشنبه اُفت چشمگیری را تجربه کرد و به ۵۵ هزار و ۹۲ میلیارد ریال رسید.
نخستین روز کاری هفته بیشترین ارزش معاملات و آخرین روز کاری هفته کمترین ارزش معاملات را از خود بهجای گذاشتند.
بیشتر بخوانید:
انتظار برای رشد چشمگیر بورس توجیه ندارد
مرتضی حسنی کارشناس بازار سرمایه در گفتوگو با آنا « معاملات بورس در هفته ای که گذشت را نوسانی عنوان کرد و معتقد است« بازار بورس، خریدار و فروشنده قدرتمند نداشت. معاملهگران در منفیها خرید و در مثبتها فروش داشتند که سبب معاملات نوسانی شد».
به گفته وی «انتظار اصلاح کوتاهمدت به جهت زمانی و قیمتی پس از معاملات مثبت در دوماه گذشته طبیعی است و از این بابت هیچ نگرانی خاصی وجود ندارد».
کارشناس بازار سرمایه بابیان اینکه اخبار مختلف باعث سردرگمی در بازار شده استمی گوید « یکی از عوامل ایجاد ابهام و سردرگمی خریداران و فروشندگان، اخبار ضدونقیض منتشر شده طی هفته بود. بحثهای کنترل نرخ دلار، ازسرگیری مذاکرات برجام، توافقات و تحریمها، عواملی بودند تا معاملهگران کمی دستبهعصا قدم بردارند و با وسواس بیشتری خریدوفروش انجام دهند تا وضعیت قطعی مشخص شود».
حسنی میافزاید «یکی از اقدامات مثبت سازمان بورس و اوراق بهادار الزام شرکتها به شفافسازی ساختمان و زمینهای تحت اختیار آنها بود. این اقدام موجب هرچه شفافتر شدن عملکرد شرکتها خواهد شد و معامله گران و تحلیلگران با دیدی وسیعتر امکان بررسی خواهند داشت».
وی بیان میکند: «در شرایط فعلی اقتصادی، بورس بازار برنده است. در صورت توافق و کنترل نرخ دلار و رفع تحریمها یا حداقل بخشی از آن، فروش و درآمد شرکتهای صادراتی افزایش پیدا میکند و سود بسیاری به دست میآورند و سهامداران از این اتفاق منتفع خواهند شد».
بیشتر بخوانید:
کارشناس بازار سرمایه ادامه میدهد: «پیشنهاد میشود معاملهگران یک سبد سهام مناسب که تمامی شرایط در گزینش آن لحاظ شده و بهترین عملکرد را داشته انتخاب و همچنین با پرهیز از خریدوفروشهای هیجانی روزانه و صبر استراتژیک بازدهی بیشتری را برای خودشان محقق کنند».
حسنی با بیان اینکه سبد سهام باید از سهمهای دلاری و غیر دلاری تشکیل شود اظهار میکند: «درصورتیکه در طول زمان شاهد تحرکات مثبتی در دلار باشیم، بورس امکان محافظت از سرمایه و حفظ ارزش دارایی را خواهد داشت و بازار درنهایت با تورم هماهنگ خواهد شد. لذا سرمایهگذاران با ایجاد سبدی متشکل از سهمهای اصطلاحاً دلاری و غیر دلاری یک سبد منطقی تشکیل دهند».
به گفته وی «اگر نگاه تکنیکالی به شاخص کل داشته باشیم، حمایتهای شاخص کل به ترتیب یک میلیون و ۴۷۰ هزار واحد است و درصورت از دست دادن این موقعیت، حمایت بعدی یک میلیون و ۳۹۷ هزار واحد و بهتبع آن یک میلیون و ۳۳۹ هزار واحد هست».
کارشناس بازار سرمایه معتقد است «اصلاح کوتاهمدت در بازار تا حمایتهای اعلامشده بههیچوجه نگرانکننده نخواهد بود و اجازه تنفس و کسب انرژی مجدد به بازار خواهد داد. تا روشن شدن شرایط ارز و تورم، معاملهگران محتاط خواهند بود. اما تصور بر این است که بازار باکمی استراحت توان بازدهی منطقی در سهمهای ارزشمند را خواهد داشت».
انتهای پیام/
انتهای پیام/