دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
مدیر گروه تحقیقات بالینی انستیتو پاستور ایران در گفت‌وگو با آنا:

واکسن سوبرانا ۲ به افراد ۲ تا ۱۸ سال تزریق می‌شود/ عدم تداخل تزریق واکسن کرونا و آنفولانزا

آمیتیس رمضانی گفت: واکسن کووپاستور و سوبرانا ۲ دارای پلتفرم ساخت یکسان هستند و قابلیت تزریق به افراد ۲ سال به بالا دارند.
کد خبر : 607702
هنرمندان در اولویت تزریق واکسن قرار گرفتند



آمیتیس رمضانی در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان گروه جامعه خبرگزاری آنا، در خصوص فاصله زمانی تزریق دُز اول و دوم واکسن کووپاستور گفت: واکسن پاستور یک دوز اول و دوم دارد که با فاصله ۲۸ روز تزریق می‌کنیم و یک دوز بوستر دارد که معمولاً ۲۸ روز بعد از دوز دوم زده می‌شود.


واکسن کووپاستور به این شکل است که دُزهای واکسن عادی با بوستر آن متفاوت است. یعنی خود واکسن اصلی که دُز یک و دو را می‌زنید، این دو دوز یک قسمتی از تاج ویروس هستند که به آن RDD می‌گوییم که در یک نوع پروتئین RDD است و بعد این را وصل می‌کنند به توکسوئید کزاز، یعنی به کزاز متصلش می‌کنند به گفته وی این کار کمک می‌کند تا از انتقالش به داخل بدن و کارایی آن در بدن کم نشود، این توکسوئید کزاز عملاً کمک کرده که این داخل بدن حمل شود و با این کار، فرد برای کزاز هم واکسینه می‌شود.


طبق مطالعاتی که انجام شده، به طور مثال کارایی دو دُز واکسنی که در کوبا انجام شده ۶۲ درصد بوده است، وقتی بوستر را تزریق کردند نتیجه به ۹۲ تا ۹۳ درصد رسیده است، در همین خصوص رمضانی می‌گوید: « در کشوری مثل کوبا که پر از واریانت‌های عجیب وغریب ویروس کروناست یعنی نیویورکی، بتا که خود بتا یکی از بدترین سویه‌ها از نظر فرار از واکسن است با این واکسن کارایی خوبی داشته است و با بررسی‌هایی که در کودکان با عنوان کلینیکال ترایال انجام داده‌اند متوجه شدند که در کودکان هم هیچ مشکل و عارضه جانبی خاصی نداشته است.»


واکسن‌هایی که پلتفرم آنها بر پایه پروتئین است، کم‌خطرترین و کم‌عارضه‌ترین واکسن محسوب می‌شوند


این متخصص عفونی در رابطه با مواد تشکیل دهنده واکسن عنوان می‌کند: « با توجه به ترکیب واکسن ما نه از وکتور استفاده می‌کنیم نه ویروسی وارد بدن کسی می‌کنیم بنابراین کلاً واکسن‌هایی که پلتفرم یا تکنولوژی آنها بر پایه پروتئین است، کم‌خطرترین و کم‌عارضه‌ترین واکسن محسوب می‌شوند زیرا کمترین تداخل را با سیستم ایمنی دارند و کمترین مشکلات را هم ایجاد می‌کنند. به همین ترتیب می‌توانیم بگوییم که این واکسن برای زیر ۱۸ سال خیلی بی‌خطر است و طبق آزمایش‌های انجام شده مشخص شد که خوشبختانه عارضه خاصی در پی نداشته است. البته ما از اول هم این ذهنیت را داشتیم. نوع پلتفرم، نوع تکنولوژی، به گونه‌ای است که بدن را دستکاری زیادی نمی‌کند، خود ویروس را وارد بدن نمی‌کند، و فقط یک قطعه خیلی کوچک پروتئین وارد می‌کند و چون ویروس ضعیف شده نیست اثر گذاری خوبی دارد؛ این واکسن در کوبا به بالغین با دُز ۶۰ درصد و با سه دُز ۹۰ درصد تزریق شده است.»


به گفته رمضانی الان در کشور ما کلاً مثلاً یک واریانت غالب است (دلتا) ولی در کوبا از اول‌ واریانت‌های مختلف و متعدد وجود داشت. اگر شما دلتا را با بتا مقایسه کنید، بتا از نظر فرار از واکسن خیلی شدیدتر از دلتا است. خوشبختانه در ایران واریانت غالب ما دلتا است و بتا اصلاً نتوانسته غالب شود، در نتیجه نگرانی فرار از واکسن کمتری را داریم.»




بیشتر بخونید:


قارچ سیاه واگیردار نیست/ «واکسن میکس» جایگزین دُز دوم واکسن کرونا


سلول‌های گیرنده کرونا در تمام بدن وجود دارد/ سکته قلبی و مغزی از عوارض پساکرونا است


بیماران دیابتی و زمینه‌ای مستعد ابتلا به قارچ سیاه




با توجه به این‌که قرار است به ش‌اموزان واکسن سوبرانا ۲ تزریق شود الان تقریباً سه ماه است این واکسن به وزارت بهداشت تحویل داده شده و همچنین در خود پاستور به اقوام درجه یک پرسنل انستیتو پاستور تزریق شده است. این متخصص عفونی در مورد این که چه رنج سنی می‌تواند این واکسن را تزریق کند توضیح می‌دهد: «طبق مطالعات انجام شده افراد ۲ تا ۱۸ سال می‌توانند این واکسن را تزریق کنند، البته به احتمال زیاد به دلیل اینکه مقدار واکسن نامحدود نیست، ترجیحاً می‌خواهند کسانی را در اولویت بگذارند که می‌خواهند به مدرسه بروند ولی از نظر مجوز افراد ۲ تا ۱۸ سال مجاز به دریافت این واکسن هستند.


رمضانی در رابطه با شایع بودن آنفولانزا در سال‌های قبل و دغدغه خانواده‌ها برای تزریق واکسن آنفولانزا به کودکان وافراد مسن خانوادشان ادامه می‌دهد: «با توجه به اینکه سال‌های پیش آنفولانزا خیلی شایع بود و خانواده‌ها دغدغه داشتند برای کودکان و افراد مسن خانواده‌شان واکسن آنفولانزا را تزریق کنند، الان هم شرایط زدن این واکسن وجود دارد؛ متقاضیان باید مانند سال‌های قبل طبق موارد توصیه شده، واکسن را نیمه دوم شهریور تا اواخر مهر و اوایل آبان تزریق کنند. این واکسن در یک مرحله تزریق می‌شود و هیچ مداخله‌ای با واکسن کرونا ندارد، حتی بعضی کشورها معتقد هستند که اگر افراد این دو واکسن را باهم تزریق کنند هیچ مشکلی برای آنها پیش نمی‌آید.»


واردات ۱۰ میلیون دُز واکسن از کوبا برای کودکان


رمضانی در رابطه با واردات واکسن به کشور می‌گوید: «ما در حال تولید تعدادی واکسن در کرج هستیم و تعدادی هم از کوبا وارد می‌شود. متاسفانه هم اکنون شرایط تولید این حجم وسیعی که از ما درخواست کردند وجود ندارد و می‌خواهیم ۱۰ میلیون دُز واکسن برای کودکان به کشور وارد کنیم. به همین دلیل با واردات دُزهای بعدی به کشور روند واکسیناسیون بهتر می‌شود.»


این پزشک متخصص درباره واکسیناسیون افرادی که در یک ماه گذشته به این بیماری مبتلا شده‌اند تاکید می‌کند: « افرادی که در یک ماه گذشته به کرونا مبتلا شده‌اند به تازگی می‌توانند شروع به تزریق واکسن کرونا کنند، اما وقتی شخصی به کرونا مبتلا می‌شود، به مدت ۲الی ۳ ماه آنتی بادی خوبی دارد.»


انتهای پیام/۴۰۶۱/



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب