دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
23 شهريور 1400 - 14:24
معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم:

توسعه صنعت و دانشگاه در دستور کار دولت جدید است

غلامحسین رحیمی گفت: موضوع ارتباط بین صنعت و دانشگاه از موضوعات پراهمیت و از دغدغه‌های اصلی و مهم وزیر جدید علوم، تحقیقات و فناوری است.
کد خبر : 607624
رحیمی



به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از وزارت علوم تحقیقات و فناوری، غلامحسین رحیمی، در نوزدهمین نشست مدیران ارتباط با جامعه و صنعت دانشگاه‌ها، پژوهشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی با بیان اینکه موضوع ارتباط بین صنعت و دانشگاه از موضوعات پراهمیت کشور است، گفت: دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌های کشور نیز باید در دولت جدید این مسئله را به صورت جدی دنبال کرده و به دنبال ارتقا و بهبود عملکرد خود در این حوزه باشند.


وی اضافه کرد: توجه به نیازها و مشکلات فعلی در حوزه پژوهش و فناوری به‌خصوص ارتباط با صنعت باید مورد توجه باشد، اما این مسئله کافی نبوده و به صورت همزمان باید در حوزه پژوهش و فناوری نظر به آینده داشت، بنابراین دفاتر ارتباط با صنعت و جامعه باید یک نقش‌پذیری مناسب و خوبی را در برگزاری هفته پژوهش و فناوری داشته باشند.


معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم اظهار کرد: بحث تمایز و تفاوت پارک‌های علم و فناوری و مراکز رشد واحدهای فناور با فعالیت‌های دفاتر ارتباط با صنعت و جامعه نیز از مسائلی است که دانشگاه‌ها و مسئولان باید به آن توجه کنند. پارک‌های علم و فناوری اصولاً ماهیتی جدای از دانشگاه دارند، هرچند منشا آنها دانشگاه است. پارک‌های علم و فناوری میزبان شرکت‌های فناور هستند. در صورتی که دانشگاه‌ها چنین مأموریتی ندارند و میزبانی از شرکت‌های دانش‌بنیان و واحدهای فناور جزو ماموریت ذاتی آنها نیست. البته باید توجه داشت دانشگاه منشا، مادر و مبدا پدید آمدن بسیاری از این واحدهای فناور و شرکت‌های دانش‌بنیان است. دانشگاه‌ها و پارک‌های علم و فناوری باید نقش مکمل یکدیگر بوده و همواره باید سعی کنند با یکدیگر داد و ستدی دائمی داشته باشند.


رحیمی بیان کرد: فعالیت دفاتر ارتباط با جامعه و صنعت درباره مراکز نوآوری و خلاقیت یا مراکز تجاری‌سازی در دانشگاه‌ها حائز اهمیت است. به عنوان مثال وقتی از مراکز نوآوری و تجاری‌سازی صحبت می‌کنیم، به این معنی است که این نوآوری معطوف به تجاری شدن هستند و تجاری شدن لاجرم ارتباط دانشگاه با بیرون از دانشگاه را لازم دارد. بنابراین برای تجاری شدن دستاوردهای تحقیقاتی و برنامه‌های نوآورانه دفاتر ارتباط با صنعت می‌توانند نقش مهمی را ایفا کنند.


معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم افزود: برنامه‌های مناسبی در حوزه ارتباط با صنعت از سوی ستاد وزارت پیگیری می‌شود که از جمله آنها می‌توان به مأموریت‌گرایی اشاره کرد که مستقیماً به دفاتر ارتباط با صنعت دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌ها مربوط می‌شود. یکی دیگر از فعالیت‌های مفید و موثر در حال انجام برای بهبود فعالیت دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌ها، پایش عملکرد آنها است که اطلاعات حاصل از آن می‌تواند به ارتقای جایگاه دانشگاه در این حوزه کمک‌های فراوان کند. توجه به برنامه‌های هفته پژوهش و فناوری و تبیین برنامه‌های جدید و موثر از دیگر مسائلی است که هم در دانشگاه‌ها و هم در ستاد وزارت علوم باید به صورت جدی دنبال شود.


انتهای پیام/



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب