از زمان بسته شدن پرونده کابینه در مجلس تا انتظارات از وزرا
به گزارش خبرنگار حوزه مجلس گروه سیاست خبرگزاری آنا، شمارش معکوس برای جلسات رأی اعتماد به دولت سیزدهم آغاز شده و از شنبه آینده، مجلس هفته پرتلاطمی را سپری خواهد کرد.
به گفته سیدنظام الدین موسوی سخنگوی هیئترئیسه مجلس شورای اسلامی، جلسات رأی اعتماد وزیران پیشنهادی از روز شنبه (۳۰ مرداد) آغاز خواهد شد؛ وی در اینباره گفته بود: «جلسات رأی اعتماد بهصورت دو نوبت خواهد بود و نطق میان دستور نیز نخواهیم داشت، ضمن اینکه پیشبینی ما این است که بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی تا روز سهشنبه ادامه یابد».
جزئیات جلسه رأی اعتماد به وزرای دولت سیزدهم
شروع جلسه با تشریح برنامه و خطمشی دولت و دفاع رئیسجمهور از ترکیب کلی هیئت وزیران پیشنهادی خواهد بود که از حجت الاسلام والمسلمین رئیسی برای حضور در این جلسه دعوت به عمل آمده است همچنین وی به همراه نمایندگانی که تعیین کرده است میتواند به مدت دو ساعت و نیم از دولت خود دفاع کند.
بیشتر بخوانید:
همه احتمالات درباره پایان ماراتن رأی اعتماد به وزرای پیشنهادی
سپس ۵ نفر نماینده موافق و ۵ نفر نماینده مخالف، هر کدام به مدت ۱۵ دقیقه راجع به این ترکیب صحبت خواهند کرد و در ادامه رئیسجمهور و یا نماینده تعیین شده از سوی وی میتواند به سؤالات نمایندگان پاسخ دهد.
بعد از آن نیز، مجلس وارد دستور بررسی برنامههای وزرای پیشنهادی به ترتیب حروف الفبا خواهد شد که البته در وهله اول سخنگوی کمیسیونهای تخصصی گزارشی از برنامههای مطرح شده از سوی وزرای پیشنهادی مربوط به کمیسیون خود را ارائه میکنند و بعد از آن نیز دو نماینده مخالف و موافق برای هر وزیر صحبت خواهند کرد که هر کدام ۱۵ دقیقه فرصت دارند و در نهایت نیز وزیر پیشنهادی مربوطه یا رئیسجمهور فرصت دارد تا از برنامهها و صلاحیت وزیر پیشنهادی، دفاع کنند.
ترتیب بررسی برنامه و صلاحیت وزرای پیشنهادی در مجلس:
در همین راستا، شنبه ۳۰ مرداد، حسین باغگلی، بهعنوان اولین نفر در مجلس از خود و برنامهاش دفاع خواهد کرد.
برخی از وزرای پیشنهادی دولت سیزدهم از جمله حسین باغگلی چندان با اقبال نمایندگان مواجه نشدند و گمانهزنیهای فراوانی پیرامون اخذ رأی اعتماد به وی مطرح است.
گروهی از نمایندگان مجلس نیز معتقدند که وی سوابق لازم در آموزش و پرورش را ندارد، اما مالک شریعتی نیاسر نماینده مردم تهران در مجلس معتقد است که اصل موضوع در وزارت آموزش و پرورش، داشتن رویکرد مشخص تحولی است که وزیر پیشنهادی، دارای این رویکرد است.
وزیر پیشنهادی بعدی که باید از خود و برنامهاش در مجلس دفاع کند، عیسی زارعپور است؛ وی چندی پیش برنامه پیشنهادی خود برای وزارت ارتباطات را نیز منتشر کرد که در آن اقداماتی نظیر تشکیل کمیسیون تخصصی پیرامون فضای مجازی در مجلس، رشد اقتصاد دیجیتال، تسهیل ورود استارتاپها به بورس و برنامههایی متعدد برای گسترش صنعت فضایی و پست به چشم میخورد.
همچنین غلامحسین رضوانی، نماینده مجلس شورای اسلامی درباره وی میگوید: «به اعتقاد بنده جوانگرایی در کابینه پیشنهادی حجتالاسلام رئیسی بهخوبی مورد توجه قرار گرفته، البته آنچه در جوانگرایی باید مدنظر قرار گیرد، جوانگرایی منطقی است».
نوبت سوم برای دفاع از برنامههایش در صحن مجلس، به وزیر پیشنهادی اطلاعات میرسد؛ محمود عباسزاده مشکینی در حاشیه نشست اعضای کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی با وزیر پیشنهادی اطلاعات گفته بود: «کارآمدی، تدین و شجاعت تغییر و تحول وزیر پیشنهادی اطلاعات برای اعضای کمیسیون مهم بود که حجتالاسلام خطیب از این منظر، نظر کمیسیون را جلب کرد».
«سید احسان خاندوزی» بهعنوان وزیر پیشنهادی امور اقتصادی و دارایی دولت سیزدهم، نفر بعدی است؛ خاندوزی متولد ۱۳۵۹ و دارای مدرک دکترا از دانشگاه آزاد واحد علوم و تحقیقات است. نمایندگی مردم تهران، ری و شمیرانات در مجلس یازدهم شورای اسلامی و استادیاری دانشگاه علامه طباطبائی (از سال ۱۳۹۳) و مدیر گروه اقتصاد اسلامی این دانشگاه از دیگر سوابق این وزیر پیشنهادی است.
«غلامرضا مرحبا» سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس در این باره میگوید: «اکثر نمایندگان دغدغه معاش مردم را دارند و خواستار ارائه برنامه از سوی آقای خاندوزی در زمینه بهبود وضعیت اقتصادی و اصلاح وضعیت معیشت مردم هستند، وزیر پیشنهادی برای تصدی وزارتخانه امور اقتصادی و دارایی از نظر علمی توانایی این سِمت را دارد و در وی شاهد نشاط، امید، انگیزه، دانش و برنامه بودیم».
«حسین امیرعبداللهیان» گزینه پیشنهادی وزارت امور خارجه بهعنوان پنجمین نفر در مجلس از خود و برنامهاش دفاع خواهد کرد؛ «فداحسین مالکی» عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس «حسین امیرعبداللهیان» را از چهرههای خوشنام، فعال و پر انرژی وزارت خارجه و دستگاه دیپلماسی معرفی و با اشاره به اینکه امیرعبداللهیان بیشترین رأی اعتماد را در سبد آرای خود دارد؛ تصریح کرده است: «معتقدم با توجه به شرایط فعلی و حضور آقای امیرعبداللهیان، ضریب اطمینان اعتماد در وزارت خارجه و همچنین ارتباط مجلس با این وزارت بیشتر از گذشته خواهد شد و قطعاً توجه ویژهای به سیاست خارجی صورت خواهد گرفت.»
نوبت ششم برای دفاع از خود در صحن مجلس، به «بهرام عین اللهی» وزیر پیشنهادی بهداشت، درمان و آموزش پزشکی میرسد؛ مجموع نظرات نمایندگان به این گزینه پیشنهادی رئیسجمهوری مثبت است و نمایندگان وی را به دلیل برنامههای جامع، سابقه و عملکرد شفاف و درخشان دارای ظرفیت اجرایی مناسب برای اداره وزارت بهداشت میدانند.
وزیر پیشنهادی بعدی که باید از خود و برنامهاش در مجلس دفاع کند، «حجت عبدالملکی» وزیر پیشنهادی کار، تعاون و رفاه اجتماعی است.
نخعی، سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس با اشاره به حضور «حجت عبدالملکی» وزیر پیشنهادی کار، تعاون و رفاه اجتماعی در این کمیسیون نیرو گفته بود: «ایجاد انسجام میان کارفرمایان، کارگران و دولت و توجه به حقوق و دستمزد کارگران، بهبود تولید و فضای کسب و کار در سطح کشور، حل مشکلات اشتغال معلولان، برقراری ارتباط میان تشکلهای تعاونی در سطح ملی و بینالمللی و رسیدگی به وضعیت بیمههای اجتماعی و درمانی نیز جزو مهمترین رئوس برنامههای وزیر پیشنهادی کار به شمار میآیند».
«سیدجواد ساداتینژاد» بهعنوان وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی دولت سیزدهم، نفر بعدی است؛ پرویز اوسطی، عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی در اینباره میگوید: «وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی چهره ای تحول گرا و توسعه گرا است و بالاترین رای را از نمایندگان خواهد گرفت».
نهمین نوبت برای بیان دفاعیات، به «امینحسین رحیمی» وزیر پیشنهادی دولت سیزدهم برای وزارت دادگستری اختصاص دارد؛ غلامحسین کرمی عضو هیئت رئیسه کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس پیرامون برنامههای رحیمی گفته بود: «وزارت دادگستری رابط میان قوای قضائیه و مجریه است و اهم برنامههای رحیمی در خصوص قویتر شدن ارتباط میان دو قوه و همچنین پر رنگ شدن نقش این وزارتخانه در دولت است».
به ترتیب «محمدرضا قرایی آشتیانی» وزیر پیشنهادی دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، «رستم قاسمی» وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی، «رضا فاطمی امین» وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت، «محمد علی زلفی گل» وزیر پیشنهادی علوم، تحقیقات و فناوری، «محمد مهدی اسماعیلی» وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی، «احمد وحیدی» وزیر پیشنهادی کشور، «عزت الله ضرغامی» وزیر پیشنهادی میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی، «جواد اوجی» وزیر پیشنهادی نفت، «علیاکبر محرابیان» وزیر پیشنهادی نیرو و در انتها نیز، «حمید سجادی» وزیر پیشنهادی ورزش و جوانان از خود و برنامهشان در مجلس دفاع خواهند کرد.
با توجه به اینکه گفته میشود، پرونده رأی اعتماد به وزرای پیشنهادی تا روز سهشنبه آینده در مجلس بسته خواهد شد، از کابینه سیزدهم انتظار میرود بدون فوت وقت نسبت به حل مشکلات بر زمین مانده از دولت قبل اقدام کند تا شاهد تحولات مطلوب در سطح معیشت و اقتصاد مردم و کشور باشیم.
انتهای پیام/
انتهای پیام/