کودکان از چه سنی میتوانند بستنی بخورند؟
به گزارش خبرنگار خانواده گروه جامعه خبرگزاری آنا، بستنی یکی از خوراکیهایی است که هم کودکان و هم بزرگسالان از خوردن آن لذت میبرند و پرهیز از خوردن آن برای هردو گروه غیرقابل کنترل است.
کودکان پس از ۱۲ ماهگی الی یک و نیم سالگی میتوانند بستنی بخورند زیرا بستنی فرآورده لبنی است و قبل از یکسالگی و حتی چند ماه بعد آز آن هم به کودک بستنی دهید زیرا ممکن است از شیر و خامه پرچرب تهیه شده باشد و کودکان نسبت به پروتئین شیر، مواد معدنی و سایر مواد موجود در آن حساسیت نشان دهند.
یک سال اولیه زندگی کودک دورهای بسیار مهم است و باید مواد مغذی سالم در رژیم غذایی گنجانده شود بنابراین در این دوره بستنی دادن به کودک به دلایل زیر ممنوع است.
مواد نگهدارنده
تقریباً تمام بستنیهای موجود در بازار حاوی مواد نگهدارنده، چربی، قند، مواد مصنوعی و رنگ خوراکی هستند.
شیر کامل
از آنجا که بستنی از شیر کامل تهیه میشود و اگر کودک بطور انحصاری از شیر مادر تغذیه کند در معرض مصرف شیر گاو قرار خواهد گرفت و دچار عدم تحمل لاکتوز خواهد شد.
مشکلات هضم
ممکن است شیر و مواد موجود در بستنی موجب مشکلات هضم از جمله ایجاد گاز معده، درد مزمن در معده و مشکلات قولنج در کودک شود.
افراط در خوردن هر ماده غذایی مشکلاتی را به دنبال خواهد داشت که بستنی هم مستثنی از این موضوع نیستو برخی والدین با تصور اینکه این خوراکی دارای کلسیم است و علاوهبر اینکه برای کودک ضرر ندارد موجب جذب کلسیم هم میشود در دادن آن به کودک افراط میکنند که در زیر به برخی معایب آن اشاره میکنیم.
بیشتر بخوانید:
چرا کودکان دروغ میگویند؟
چگونه «معذرتخواهی کردن» را به کودکان آموزش دهیم؟
چرا برخی کودکان والدین خود را میزنند؟
افراط در بستنی خوردن برای کودکان چه مشکلاتی به همراه خواهد داشت؟
بیاشتهایی
بستنی باید به مقدار کم و به عنوان دسر غذا در نظر گرفته شود. اگر بستنی به صورت متناوب توسط کودکان مصرف شود به دلیل مواد تشکیلدهندهای که دارد باعث بیاشتهایی کودک میشود.
حساسیت
توصیه میشود نوع بستنی که برای کودک ساده باشد و مواد رنگی مضر نداشته باشد زیرا مواد طعمزا و افزودنیهای شیمیایی و حتی انواع میوه و مغزها ممکن است برای کودکان حساسیتزا باشند. بعضی بچهها به بستنیهای کاکائویی، برخی به بستنیهای حاوی آجیل و برخی هم به بستنیهای طعمدار حساسیت نشان میدهند.
چاقی
کودکان نباید بیشتر از ۳ تا ۴ قاشق مرباخوری بستنی بخورند. گاهی بستنی خوردن برای کودکان عادت روزانه میشود. والدین باید به این موضوع توجه داشته باشند که بستنی باید بعد از صرف ناهار مصرف شود زیرا خوردن آن قبل از ناهار سبب میشود میزان زیادی قند وارد بدن کودک شود که در پی آن انسولین ترشح میشود و این هورمون سبب ذخیره چربی و در نهایت چاقی خواهد شد.
سردرد
اگر بستنی حاوی شکر و خامه زیاد باشد وقتی در دهان گذاشته میشود به دلیل سرد بودن با مخاط حلق در تماس قرار میگیرد و با تحریک عصبی میتواند باعث سردرد شود. وقتی کودک بستنی خنک را در دهان میگذارد ناگهان گلو و فضای دهان او با مادهای سرد در تماس قرار گرفته و این سرما باعث انبساط رگهای خونی و در نتیجه تحریک گیرندههای درد میشود.
پوسیدگی دندان
بستنیهای یخی به لحاظ افزودن مواد رنگی که اکثرا شیمیایی هستند نه تنها سلامت عمومی کودک را تهدید میکنند، بلکه باعث تغییر رنگ دندانهای شیری و دائمی نیز میشوند. ئبستنیهای یخی در مقایسه با بستنیهای شیری ارزش غذایی پایینتری نیز دارند و به دلیل یخی بودن میتواند ترکهای مینایی در دندان ایجاد کند.
گفتنیاست با توجه به موارد ذکر شده کودکان از بستنیهای پاستوریزه، بدون مغز، بدون کاکائو، بدون اسمارتیز و تافی و کلا بدون مواد قندی چسبنده و نیز عاری از مواد رنگی استفاده کنند و بیشتر سه بار در هفته مصرف نشود و همچنین توصیه میشود کودکی که مبتلا به سرماخوردگی، آنژین و تب است و سرفه میکند بستنی مصرف نکند زیرا سردی بستنی باعث حساسیت و درد بیشتر گلوی کودک میشود.
انتهای پیام/۴۱۶۱
انتهای پیام/