ارائه ۳ طرح شیلاتی با قابلیت اشتغال هزار و ۳۰۰ نفر
گروه استانهای خبرگزاری آنا؛ پروپوزالهای(طرحهای پیشنهادی) آمادهشده توسط استادان دانشگاه آزاد اسلامی واحد آبادان بهمنظور درآمدزایی و درآمد غیرشهریهای در هشت موضوع مختلف دستهبندی میشوند که در هر حوزه با توجه میزان تقاضا و امکان تعامل با نهادها، سازمانها و ارگانهای مختلف و قابلیتهای موجود در شهرسستان آبادان و استان خوزستان، موضوعات مختلفی در نظر گرفته میشود.
دانشگاه آزاد اسلامی واحد آبادان تاکنون ۱۲ تفاهمنامه با صنایع، سازمانها و دانشگاههای علوم پزشکی شامل پالایشگاه پتروشیمی، ایرانول، اداره کل شیلات استان، اداره بنادر و کشتیرانی، دانشگاه علوم پزشکی آبادان، دانشگاه علوم پزشکی ایران، موزه دفاع مقدس، شهرداری آبادان و... داشته که در راستای مسئلهمحوری ،اجتماعی سازی فعالیتها، نقشپذیری در حوزههای مختلف و گسترش فعالیتهای فناوارانه صورت گرفته است.
به همین مناسبت خبرنگار آنا با سعید عباسینیا رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد آبادان درباره پروپوزالهای آمادهشده توسط استادان این دانشگاه و زمینهها و موضوعات مختلف آنها و دیگر فعالیتهای فناوارانه گفتوگو کرده است که مشروح آن را میخوانید.
بیشتر بخوانید:
دانشگاه آزاد اسلامی واحد آبادان | امکانات، رشتهها و تسهیلات
جزئیات تفاهمنامه دانشگاه آزاد اسلامی و پالایشگاه نفت آبادان
ساخت پوششهای پودری محافظ حرارتی با استفاده از نانواکسید آلومینیوم
دو پروپوزال برای سنتز کاتالیست
آنا: استان خوزستان دارای منابع سرشار نفت و گاز است، بهنظر میرسد بیشتر موضوعات پروپوزالهای استادان واحد آبادان در این زمینه باشد، توضیح بیشتری میدهید؟
عباسینیا: با توجه به اهمیت نقش کاتالیستها در صنایع شیمیایی و جلساتی که در راستای تفاهمنامه همکاری با صنایع در حوزههای نفت و پالایش و پتروشیمی انجام شده است، اکنون دو پروپوزال برای سنتز کاتالیست از سوی استادان واحد آبادان آماده ارائه است و در صورت تقاضا و تعاملات بیشتر امکان تهیه و اجرای طرحهای بیشتر در این زمینه از سوی واحد وجود دارد.
یکی از این پروپوزالها «ساخت کاتالیست Oxychlorination برای واحد اتیلن دیکلراید در مقیاس آزمایشگاهی و ارزیابی عملکرد آن» است. این کاتالیست از کمپانیهایی مانند Sud Chemie ،Albemarle و BASF خریداری میشدند.
پروپوزال دیگر «ساخت کاتالیست MYPC مورد نیاز برای واحد پلی وینیل کلراید در مقیاس آزمایشگاهی» است. این کاتالیست در گذشته از کمپانیهای NOF ژاپن و AKZONOBEL هلند خریداری میشدند.
امروزه با توجه به شرایط تحریمها علیه کشورمان، تأمین این دو کاتالیست با مشکلاتی مواجه شده است و گاه مجبور میشویم تا با صرف هزینههایی بیشتر از هزینههای واقعی این کاتالیست به تأمین آنها از کشورهای ثالث اقدام کنیم؛ بنابراین اکنون فرصت مناسبی است تا با تمرکز بر تولید این کاتالیستها در داخل کشورمان، هم نیاز خود را به خارج کاهش داده و موجب عدم خروج ارز از کشور نیز شد.
آنا: به جز کاتالیستها در چه حوزههای دیگری با پالایشگاهها و پتروشیمیها همکاری میکنید؟
عباسینیا: «مشاوره در زمینه اجرا و پیادهسازی سیستم نگهداری و تعمیرات پیشگیرانه در پتروشیمی آبادان» از طرحهای دیگری است که در این دانشگاه توسط استادان به انجام رسیده است. این طرح براساس نیاز شرکت پتروشیمی آبادان با کارشناسان مربوط در زمینه تعمیرات پیشگیرانه واحد PM,CM در سه فاز آماده شده که در صورت مذاکرات نهایی قابل اجراست. فاز نخست «ارائه مجموعه آموزشهای لازم برای نگهداشت» است، فاز دوم «ارزیابی تدوین نقشه راه نت پیشگیرانه در پتروشیمی آبادان» و فاز سوم «مشاوره برای پیادهسازی نظام نت پیشگیرانه در پتروشیمی آبادان» است.
سه طرح اجرایی هم در زمینه شیلات با موضوعات مختلف ارائه شده که یکی از این طرحها «خرید و تجهیز شناور تحقیقاتی و اکوتوریسم علمی» است.
پروپوزال دیگر «نیازسنجی آموزشی پتروشیمی آبادان» نام دارد. با توجه به برگزاری تعدادی از دورههای ضمنخدمت کارکنان پتروشیمی آبادان و در جلسات برگزارشده با حوزه معاونت منابع انسانی و اداره آموزش پتروشیمی آبادان این پروپوزال آماده ارائه است. هدف فراهمکردن شرایط براساس الگوی نظامداری آموزش و ارائه تصویری از وضعیت جاری محتوای آموزشی دورههای پتروشیمی آبادان است که بتوان آموزشهای تخصصی تکمیلی بهمنظور تکمیل آموختههای گذشته و روزآمد کردن اطلاعات تخصصی کارکنان برای نیل به ترفیع و یا تصدی خدمات دیگر طراحی کرد.
وجود نارساییهایی ازجمله توجه کم به نظرخواهی از مدیران، کارکنان و شرکتکنندگان درباره نیازهای آموزشی مربوط به شغل خود، میزان تطابق اندک محتوای دوره با شرح وظایف کارکنان، توجه اندک به تعیین نیازهای آموزشی در سازمان بهصورت سالانه، رویکرد گذشتهنگر آموزش، کمتوجهی به فرهنگ ارزیابی آموزشی، ضرورت توجه به نیازسنجی آموزشی پتروشیمی آبادان را قابل توجیه خواهد کرد.
فراهمشدن بستر مناسب برای اشتغال بانوان شهر با «طرح توجیهی مهدکودک»
آنا: خارج از حوزه نفت و گاز و پتروشیمی در چه زمینههای دیگری توسط استادان دانشگاه پروپوزال آماده شده است؟
عباسینیا: در این راستا «طرح توجیهی مهد کودک» را داریم. با اجرای این طرح که شامل ایجاد یک باب مهد کودک است از ظرفیت و توانایی استادان خود در زمینه راهاندازی و اداره فعالیتهایی استفاده خواهیم کرد که مهد را با توجه به برند خاص و جایگاه دانشگاه آزاد اسلامی در مقایسه با سایر مهدها متمایز میکند.
ازجمله فعالیتهای پیشنهادی، ایجاد کارگاههای سفالگری، نقاشی و خلاقیت، سلامت و تغذیه و مشاوره ورزشی و راهاندازی آکادمیهای ورزشی در رشتههای مختلف و ... است. با توجه به امکانات فضایی و آموزشی موجود در دانشگاه علاوهبر اینکه گام مؤثری در زمینه تعلیم و تربیت فرزندان شهرمان برمیداریم، بازده مناسب اقتصادی عاید مجریان طرح (دانشگاه آزاد اسلامی) خواهد شد. همچنین بستر مناسبی برای اشتغال بانوان شهر فراهم خواهد شد.
طرح دیگر «ارائه محصول در زمینه الکترونیک: مبدل بار الکتریکی به ولتاژ برای استفاده بههمراه سنسورهای پیزوالکتریک» است. سنسورهای پیزوالکتریک در انواع لرزهسنجها و آنالایزرهای لرزش و شتاب کاربرد دارند. این سنسورها در مانیتورینگ لرزش دستگاههایی مانند تجهیزات دوار، ژنراتورها، لرزهنگاری و صنایع هوافضا کاربرد دارند. در این راستا ساخت نمونه آزمایشگاهی، انتشار مقاله در IEE SENSOR JURNAL و ساخت نمونه تجاری و ثبت طرح اولیه در US PATENT OFFICE انجام شده است.
ارائه طرح توجیهی بهمنظور راهاندازی سرای شیلات
آنا: با توجه به بندربودن شهرستان آبادان، آیا در زمینه صنایع دریایی هم طرحی ارائه شده است؟
عباسینیا: بله؛ طرح توجیهی بهمنظور راهاندازی «سرای شیلات» در همین زمینه است. با توجه به ظرفیتهای خاص منطقه آزاد اروند و حضور استادان مجرب در این زمینه طرح راهاندازی سرای شیلات به معاونت تحقیقات، فناوری و نوآوری سازمان مرکزی دانشگاه ارسال شده است. با توجه به وجود امکانات اولیه لازم برای راهاندازی سرا ازجمله فضای مناسب با متراژ حدود هزار متر مربع، تجهیزات اداری، آزمایشگاهی و تأسیساتی، نیاز به سرمایهگذاری اولیه خاصی نیست و فقط هزینههای تعمیرات و نگهداری لحاظ میشود.
براساس محاسبات انجامشده نقطه سربهسر برای این طرح ۰.۳۵ است و بر اساس این شاخص در سوددهی کامل قرار دارد. شاخص نرخ بازده داخلی سرمایهگذاری سرا به مقدار ۰.۸۷ است بهعبارتی ۸۷ درصد سرمایه در نخستین بازه نهایی حاصل خواهد شد.
سه طرح اجرایی هم در زمینه شیلات با موضوعات مختلف ارائه شده که یکی از این طرحها «خرید و تجهیز شناور تحقیقاتی و اکوتوریسم علمی» است. ارزیابی دورهای ذخایر تکتک گونههای آبزی، آموزش و ارائه روشهای نوین صید به ناوگان صیادی منطقه، آموزش و الگویی مناسب برای حمل و نگهداری ماهی تازه در شناورها، همکاری و ارائه اطلاعات به سازمانهای دولتی و بینالمللی و ایجاد هسته متمرکز علمی و تحقیقاتی برای استادان و دانشجویان کشور ازجمله اهداف و انتظارات این طرح است.
طرح دیگر «تولید ماهیان بومی و دریایی به روشهای نوین قفس (cage) و پِن (pen) همراه با صید ورزشی در خوریات و رودخانههای منطقه آزاد اروند» نام دارد. پرورش ماهی بهصورت متراکم و فوق متراکم در قفس و پن بهواسطه کاهش هزینههای تولید، افزایش بهرهوری از طریق افزایش تولید در واحد سطح، امکان پرورش انواع گونههای آبزیان و سازگاری با محیط زیست، سالهای اخیر در جهان مورد توجه قرار گرفته است.
با توجه به تنوع گونهای بسیار زیاد ماهیان بومی استان خوزستان و سازگاری بسیار خوب دیگر ماهیان باارزش قابل توسعه در منطقه و توسعه رو به رشد منطقه آزاد اروند از لحاظ گردشگری و پس از مطالعات وسیع این پروژه بهصورت کمپلکسی از مجموعه تولید به روشهای نوین با گونههای جدید و بومی و سپس ایجاد یک محیط مفرح صید ورزشی در قالب اقتصادی و توریسم از طرف مجموعه شیلاتی دانشگاه آزاد اسلامی واحد آبادان مورد هدف قرار گرفته است.
توضیح اینکه با توجه به توریستیکردن طرح با صید ورزشی و خدمات جانبی و تخصصی ازجمله ماهیگیری، کمپ تفرجی و مارکتها و رفت و آمدها، اشتغال غیرمستقیم بیش از ۵۰۰ نفر پیشبینی میشود.
طرح دیگر نیز «تولید ماهیان با ارزش خلیجفارس ازجمله هامور و ... به روشهای نوین در اوزان ۲۰۰ تا ۳۰۰ گرم (مرحله استارتر) برای تولید نهایی در مزارع آبادان و چوئبده و مزارع ساحلی» است. تولید ماهیان با ارزش اقتصادی، تولید غذا و رونق اقتصادی صادرات غیرنفتی بخشی از اهداف و انتظارهای انجام این پروژه است که اشتغال غیرمستقیم بیش از ۸۰۰ نفر با اجراییشدن این طرح پیشبینی میشود.
آنا: در راستای گسترش فعالیتهای فناوارانه و ایفاش نقش در حوزههای مختلف چه اقداماتی داشتهاید؟
عباسینیا: دانشگاه آزاد اسلامی واحد آبادان تاکنون ۱۲ تفاهمنامه با صنایع، سازمانها و دانشگاههای علوم پزشکی شامل پالایشگاه پتروشیمی، ایرانول، اداره کل شیلات استان، اداره بنادر و کشتیرانی، دانشگاه علوم پزشکی آبادان، دانشگاه علوم پزشکی ایران، موزه دفاع مقدس، شهرداری آبادان و... داشته که در راستای مسئلهمحوری ،اجتماعی سازی فعالیتها، نقشپذیری در حوزههای مختلف و گسترش فعالیتهای فناوارانه صورت گرفته است.
انتهای پیام/۴۱۰۳/۴۰۶۲/
انتهای پیام/