دولت سیزدهم به عقلانیت متوازن در حوزه بینالملل توجه کند
به گزارش خبرنگار گروه آموزش خبرگزاری آنا، سلسله نشستهای تخصصی فصل تحول با موضوع گفتمان دولت سیزدهم عدالت و عقلانت صبح امروز به شکل مجازی برگزار شد.
سید جلال دهقانی فیروزآبادی در این نشست گفت: ۴ ویژگی برای تبدیل گفتمان به هژمونی تأثیرگذار است. گفتمان باید معتبر و فرد در دسترس باشد. گفتمانی قابلدسترسی باید دارای نقاط قدرت ترد رقیب را داشته باشند و نقاط قوت را برجسته کند. همچنین کارگزاران و حاملان مشروح مورد توجه قرار بگیرند. در سیاستهای خارجی ریاستجمهور در معرض گفتمان هستند. مرجع و کارگزار گفتمان از اهمیت برخوردار است.
وی افزود: عدالت از انواع متوازن و متعادل برخوردار است. عقلانیت عناصر متعدد برخوردار است. عقل عملی و نظری از اهمیت برخوردار است. اگر عقلانیت و حکمیت متوازن را توضیح داده شود.
استاد روابط بینالملل دانشگاه علامه طباطبایی گفت: عدل و عقل لازم و ملزوم یکدیگر هستند. حاکم حکیم و عادل و توازن یکی از معانی عدل است. عدالت حقیقی و استحقاقی و جود دارد و قرار گرفتن هر چیزی در جایگاه مناسب آن مورد توجه قرار میگیرد. تعامل انسانها با یکدیگر باید عادلانه باشد و در تعاملات بینالمللی باید از اهمیت برخوردار باشد. عدل و عقل دلالت التزامی دارد. عقل نظری شناخت هستها و نیستها را به دنبال دارد.
این استاد دانشگاه تأکید کرد:عقلانیت عملی میانهروی در رفتار است. عقلانیتها متعدد در حوزه ارتباطات بینالمللی ایجاد شود. عقلانیت هنجاری برای رسیدن به اهداف از اهمیت برخوردار است. عقلانیت هنجاری مبتنی بر هنجارهای عادلانه است. عقل هنجاری و اخلاقی راستی آزمانی میکند اهداف را. در سیاست خارجی باید بتوان حق خود را برای دیگران توضیح داد و برای فهم بهتر بتوان با عقلانیت انتقادی وارد عمل شد. نیاز به بازاندیشی و عقلانیت دارد اما کافی نیست.
دهقانی فیروزآبادی گفت: در بیانیه گام دوم حضرت آقا به مقوله عقل اشاره کردهاند. باید سخن از عقلانیت جامع در سیاستهای خارجی مطرح شود. چون در سیاستهای خارجی توازن عقلانیتها به هم خورده است و در دولت سیزدهم به عقلانیت متوازن نیاز داریم.
انتهای پیام/
انتهای پیام/