ارائه آمار فلهای از سوی گمرک /اختلاف ۴۰۰ هزار دُزی واکسن دست گمرک را رو کرد
به گزارش خبرنگار گروه اقتصادکلان و بودجه خبرگزاری آنا، واردات واکسن در روز گذشته به محلی پرمناقشه میان مسئولان گمرک، وزارت خارجه و از سوی دیگر افکار عمومی تبدیل شده، آمارهای متفاوت و عدم اطلاعرسانی صحیح واکنشهایی را در پی داشته است.
به گفته مهرداد ارونقی معاون گمرک ایران روز گذشته با ورود ۵ میلیون دُز واکسن کرونا رکورد واردات واکسن در قالب یک محموله شکسته شد، معاون گمرک ایران در ادامه از ترخیص یکسره این محموله و تحویل دادن آن به وزارت بهداشت خبر داد.
۴۰۰ هزار دوز واکسن جا ماند
اما اعلام رقم واردات واکسن به همینجا ختم نشد بهطوریکه «رضا زبیب» دستیار وزیر امور خارجه و مدیرکل آسیا و اقیانوسیه وزارت امور خارجه روز گذشته در توئیتی نوشت: «بسته پنج میلیون دُز واکسن سینوفارم پس از ۲۴ ساعت پیگیری لحظهبهلحظه، وارد تهران شد. تقریباً ۴۰۰ هزار دوز در پرواز جا نشد. فردا ارسال میشود. بابت تأخیر ۱۴ ساعته به دلیل اولین تجربه انتقال ۵ میلیونی عذرخواهی میکنم. با اخبار خوب برای واردات بیشتر، جبران میکنیم. انشا الله خیلی زود».
میان ارقام اعلامشده از گمرک و وزارت خارجه تفاوت ۴۰۰ هزار عددی وجود دارد. این تفاوت در ارقام اعلامشده گمانهزنیهایی در خصوص ضعف سیستم گمرک در خصوص واردات کالا به کشور را تقویت میکند بهطوریکه محمولهای با ۴ میلیون و ۶۰۰ هزار دوز واکسن را با خطای ۴۰۰ هزار دوز ترخیص کرده است.
البته این نخستین بار نیست که گمرک در اعلام آمارها متناقض عمل می کند و این عملکرد در گذشته نیز از سوی این سازمان تکرار شده است.
در گذشته نیز انتشار آمار متناقض از سوی گمرک درباره تجارت خارجی کشور، اعتراضاتی را در پی داشته بود و حتی سید رضی حاجی آقامیری در این باره اظهار کرده بود: گمرک آمار فلهای میدهد، بنده همیشه معترض این رویکرد غلط گمرک بودهام.
در حالی که این روزها حساسیت زیادی بر روی میزان واردات واکسن در کشور وجود دارد ارائه آمار متناقض از سوی گمرک میتواند فضای شفاف در بخش واردات واکسن را زیر سئوال برده و تمام تلاشها در این باره را تحت تاثیر قرار دهد.
بیشتر بخوانید:
ورود محموله جدید واکسن کرونا به کشور
البته در گذشته مجلس نیز بارها از عملکرد گمرک انتقاد کرده بود و حتی بر روی آن تحقیق و تفحص انجام داد.
۹۵ درصد قاچاق از مبادی رسمی
سید نظام موسوی نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی چندی پیش در صفحه توییتر خود نوشت:«بر اساس گزارش تحقیق و تفحص مجلس از قاچاق کالا و ارز، حجم قاچاق در سالهای ۹۵ و ۹۶ حدود ۲۵ میلیارد دلار بوده است.
جالب که نه، متأسفانه هم نه، بدبختانه، از این حجم قاچاق، حدود ۹۵ درصد مطابق رویههای رسمی و از مبادی رسمی وارد کشور میشود.
۹۵ درصد یعنی رسماً گمرک بارانداز قاچاقچیان است».
انتهای پیام/
انتهای پیام/