مهمترین دلایل بروز قارچ سیاه در مبتلایان به کرونا چیست؟
به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه جامعه خبرگزاری آنا، موکورمایکوزیس یا زیگومیکوزیس، نامهای اصلی بیماری قارچ سیاه هستند که این روزها ترس و نگرانی جدیدی را در میان بیشتر افراد جهان ایجاد کرده و از آن بهعنوان عفونت قارچی نام میبرند.
البته این بیماری آن قدر هم که فکر میکنید نگرانکننده نیست و تنها در افرادی که سیستم ایمنی ضعیفتری داشته باشند و بدن آنها توانایی مبارزه با عفونت را نداشته باشد، بروز میکند. قارچ سیاه از جمله عفونتهای قارچی کمیاب است که توسط گروهی از قارچهای موکورمایست به وجود میآید و همانطور که گفته شد به سوی افرادی که بیماریهای زمینهای دارند و داروهای مورد مصرفشان توانایی ایمنی بدن را کاهش میدهد، خواهد رفت.
قارچ سیاه چند نوع دارد؟
قارچ سیاه در چهار نوع سینوسی و مغزی، ریوی، پوستی و گوارشی وجود دارد که در ادامه گزارش درباره ویژگیهای هرکدام به اختصار خواهیم پرداخت.
نوع سینوسی و مغزی این ویروس در ابتدا سینوسها یا ریهها را تحت تأثیر خود قرار میدهد و پس از آلوده کردن آنها منجر به آبریزش بینی، تورم، درد یکطرفه صورت، سردرد، تب، نمایش ضایعات سیاه روی بینی یا بالای دهان و بافتمردگی در بین افراد میشود. البته در نوع ریوی این بیماری، ابتدا ریه، معده و پوست درگیر میشود و نشانههای آن به غیر از تب و سرفه، درد قفسه سینه و تنگی نفس را به دنبال دارد.
در نوع پوستی این ویروس نیز، قارچ سیاه میتواند شبیه تاول یا زخم باشد و ناحیه آلوده به ویروس را سیاه کند و علائم دیگر آن نیز شامل درد، تب، قرمزی بیش از حد یا تورم در اطراف زخم است. همچنین نوع دیگر این ویروس، قارچ سیاه گوارشی نام گرفته که نشانههایی نظیر درد شکم، تهوع و استفراغ و خونریزی دستگاه گوارش را در پی دارد.
نحوه انتقال و مبتلا شدن به قارچ سیاه در بین انسانها
قارچ سیاه از طریق خوردن مواد غذایی آلوده، تنفس و ...به انسان منتقل خواهد شد، اما همانطور که گفته شد افرادی که بیماریهای زمینهای نظیر دیابت، لنفوم، پیوند اعضا، ایدز و ... داشته باشند و یا از داروهایی که سیستم ایمنی بدن را ضعیف میکند استفاده کنند، در معرض بیشتر ابتلا نسبت به سایر افراد هستند.
بیشتر بخوانید:
ویروس لامبدا در ایران مشاهده نشده است
چالش واکسیناسیون عمومی با واکسنهای آمریکایی-انگلیسی/ کدام واکسن جان انسانها را به خطر میاندازد؟
افرادی که به ویروس کرونا مبتلا میشوند نیز به دلیل پایین آمدن سطح ایمنی سیستم بدن و داروهای مورد استفاده دوران کرونا، در معرض ابتلا به قارچ سیاه هستند. مبتلایان به ویروس کرونا باید برای پیشگیری از ابتلا به قارچ سیاه حواسشان به کنترل قند خون خود باشد و سیستم ایمنی بدن خود را بالا ببرند.
طبق گفته پزشکان، زمانی که نشانههایی از این ویروس در بدن افراد نمایان میشود، بیماران باید برای تشخص ویروس به بیمارستان مراجعه کنند تا از طریق بافت برداری و تصویر برداری نوع آن تشخیص داده شود. اما توصیه اصلی پزشکان، همان اقدامات پیشگیرانه به خصوص برای مبتلایان به کرونا است.
هموطنان باید در مناطقی که گرد و غبار وجود دارد حتما از ماسک استفاده کنند و در صورتی که پوست آنها دچار آسیب شده، در معرض خاک و ... قرار نگیرند تا آلودگی از طریق زخم و پوست وارد بدنشان نشود، چراکه این ویروس بهسرعت پیشرفت میکند و جلوگیری از پیشرفت آن سخت است.
تا به امروز بر اساس آمار جهانی نزدیک به ۸۰ درصد شیوع قارچ سیاه در کشور هند بوده و در هر سنی امکان مبتلا شدن به این ویروس وجود دارد و آمار مبتلایان به قارچ سیاه در کشور هند بسیار افزایش یافته است. البته قارچ سیاه مانند کرونا مسری نیست و نمیتواند بین انسان شیوع پیدا کند.
آخرین جزئیات از روشهای درمان قارچ سیاه
حالا سؤال اینجاست که چگونه میتوان این ویروس را درمان کرد. در همین راستا باید در نظر داشته باشید که درمان این ویروس بهراحتی نیست و طبق گفته پزشکان، درمان آن اقدامی دشوار است و برخی اوقات کار به جراحی نیز کشیده میشود.
آمفوتریسینبی داروی منتخبی است که برای عفونت قارچی نظیر اسپورتریکوزیس، آسپرژیلوس، کاندیدیازیس، مننژیت کریپتوکوکی کارایی دارد و این دارو میتواند در برخی شرایط درمان مناسبی برای مبتلایان به قارچ سیاه محسوب شود.
بهتر است بدانید که برای عفونتهای قارچی مرتبط با ایدز، بیماران سرطانی با تب زیاد و طولانی، عفونتهای سیستم عصبی مرکزی، ریه، صفاق، پوست، عفونت های چشمی و ...کارایی دارد و طبق گفته پزشکان، مبتلایان باید هر چه زودتر درمان خود را شروع کنند و داروهای ضد قارچی دیگری نظیر پوساکونازول یا ایسا کونازول نیز برای درمان قابل استفاده است.
انتهای پیام/۴۰۷۶/پ
انتهای پیام/