دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
عضو کمیته کشوری سلامت زنان وزارت بهداشت :

واکسن کرونا برای مادر و جنین هیچ عارضه‌ای ندارد

عضو کمیته کشوری سلامت زنان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: واکسن کرونا برای مادر و جنین هیچ عارضه‌ای ندارد.
کد خبر : 604396
واکسن کرونا



به گزارش گروه جامعه خبرگزاری آنا، اشرف آل یاسین درباره نداشتن عوارض واکسیناسیون کووید ۱۹ در مادران باردار اظهار کرد: مادران باردار از آغاز شیوع کووید ۱۹ در دنیا مانند سایر مردم از ابتلا به این بیماری مصون نبودند، بنابراین همواره بر این موضوع توجه شد که آیا مادران باردار شانس بیشتری برای ابتلا به کووید ۱۹ دارند یا خیر و بعد مشخص شد که این موضوع صحت ندارد و مادران باردار نسبت به مابقی شانس ابتلای بیشتری ندارد، اما زمانیکه به کووید مبتلا می شوند، شدت بیماری در این افراد بیش از افراد معمولی است.


متخصص زنان و زایمان و فلوشیپ ناباروری و عضو کمیته کشوری سلامت زنان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ادامه داد: به همین دلیل با شروع واکسیناسیون، گروهی از مادران باردار به خصوص مادرانی که جزو کادر درمان بودند را واکسینه شدند. در آمریکا حدود ۱۰۰ هزار دز واکسن برای مادارن باردار و در کشورهای اروپایی حدود ۳۰ هزار دز به مادارن باردار تزریق شده است.

واکسن کووید برای مادر و جنین هیچ عارضه ای در پی ندارد

وی افزود: طبق بررسی ها در مورد عوارض واکسن برای مادران باردار و جنین، مشخص شد که واکسن کووید برای مادر و جنین هیچ عارضه‌ای در پی ندارد و مواردی از جمله پارگی کیسه آب، سقط جنین، عدم رشد جنین، زایمان زودرس و ... در این مادران دیده نشده است. به همین خاطر توصیه کلی سازمان بهداشت جهانی برای مادران باردار انجام واکسیناسیون است.

آل یاسین بیان کرد: یکی از واکسن‌هایی که از سوی سازمان جهانی بهداشت برای مادران باردار تایید شده، واکسن سینوفارم است. این واکسن ویروس کشته شده است و برای مادر باردار ضرری ندارد.

متخصص زنان و زایمان و فلوشیپ ناباروری و عضو کمیته کشوری سلامت زنان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ادامه داد: مادران باردار بعداز ۱۲ هفته (سه ماهه اول) بارداری می توانند واکسن کووید را تزریق کنند؛ به خصوص از هفته ۲۸ که روند پایانی بارداری را طی می کنند و مسائل و مشکلات بیشتری خواهند داشت نیز زمان مناسبی برای تزریق واکسن است.

مسئول بخش زنان بیمارستان شریعتی با بیان اینکه در درجه اول توصیه ما بر واکسیناسیون مادران پرخطر است، گفت: مادر پرخطر یعنی مادری که مبتلا به بیماری زمینه ای از جمله، دیابت، بیماری قلبی، فشارخون، آسم، سیروز و ... باشد یا سن بالای ۳۵ و یا وزن زیادی داشته باشد. با گذشت زمان که زنان در سنین بالاتری باردار می شوند، آمار حاملگی‌های پرخطر بیشتر شده و مادران باردار دچار بیماری‌های زمینه‌ای بیشتری داریم، لذا اداره سلامت مادران وزارت بهداشت در ابتدا توصیه می‌کند مادران بارداری که دچار بیماری‌های پرخطر زمینه‌ای هستند، واکسنینه شوند.

واکسن در بدن مادر پادتن ایجاد می کند

عضو کمیته کشوری سلامت زنان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بیان کرد: از طرفی واکسن در بدن مادر پادتن ایجاد کرده و این پادتن از سطح جفت عبور کرده و به جنین می رسد و نوزاد ایمن به دنیا می آید و پادتن از سطح شیر مادر نیز عبور کرده و باعث می شود وقتی نوزاد شیر مادر را مصرف می کند، دچار بیماری نشود.


انتهای پیام/۴۰۷۶/



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب