دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
آنا گزارش می‌دهد؛

حقایق رشته پزشکی از زبان پزشکان آینده؛ از دروس دشوار تا خطر بیماری‌ها

علاقه‌مندان به رشته پزشکی نیاز دارند که بدانند دقیقاً با چه مسائلی در این رشته روبرو خواهند شد چراکه فارغ‌التحصیلان رشته پزشکی با سلامت و جان مردم سروکار دارند.
کد خبر : 603795
پزشکی



گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، تحصیل در هر رشته‌ای دشواری‌های خاص خود را دارد و به نظر می‌رسد که برای تصمیم در این زمینه باید به‌اندازه کافی تحقیق شود چراکه ممکن است برخی انتخاب‌ها با روحیات افراد سازگار نباشد و آن وقت سال‌ها وقت و انرژی بدون دست‌یابی به نتیجه‌ای خاص هدر می‌رود.


رشته پزشکی یکی از آن رشته‌هایی است که سالانه متقاضیان زیادی را به خود جذب می‌کند. به‌طوری هر ساله بیش از نیم میلیون نفر برای اینکه در رشته‌های پزشکی پذیرفته شوند در کنکور علوم تجربی ثبت‌نام می‌کنند. البته ظرفیت پذیرش در ۳ رشته پرطرفدار پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی بسیار محدود است و در کل دانشگاه‌های کشور به چیزی حدود ۱۰ هزار نفر می‌رسد اما با این حال بسیاری برای رسیدن به رویای پزشکی سال‌ها پشت کنکور می‌مانند.


احمد یکی از دانشجویان سال سوم رشته پزشکی است. وی با اینکه ۶ ترم است در رشته پزشکی درس می‌خواند اما از خون می‌ترسد و تاکنون بارها و بارها از خونگیری اجتناب کرده است. احمد می‌گوید: «به خاطر رویای کودکی و نوجوانی وارد رشته پزشکی شده است.» وی نمی‌دانسته در مواجهه با خون تا این حد حالش بد می‌شود. احمد بیان می‌کند: «اگر آگاهی امروز را نسبت به رشته پزشکی داشتم شاید اصلاً وارد این رشته نمی‌شدم.»


بنابراین علاقه‌مندان به رشته پزشکی قبل از ورود به این رشته باید دشواری‌های آن را بشناسند. صدرا علیپور دانشجوی رشته پزشکی دانشگاه علوم پزشکی بقیه‌الله (ع) در گفت‌وگو با خبرنگار آنا در این باره می‌گوید: «حقیقت این است که تا متقاضیان رشته‌ای، وارد آن نشوند نمی‌توانند دید واقعی نسبت به روند تحصیلی و کار داشته باشند. قبل از اینکه وارد رشته پزشکی شوم بسیار بررسی کردم و با پرس‌وجو و تحقیق از درستی انتخاب خود مطمئن شدم. همیشه با استفاده از تجربیات افرادی که راه انتخابی تو را گذرانده‌اند می‌توان تصمیم درست را گرفت.»


حسین سلمانی دیگر دانشجوی رشته پزشکی در این باره عنوان می‌کند: «داوطلبان و علاقه‌مندان به رشته‌های مختلف تا کامل وارد آن عرصه نشده و از نزدیک با آن مواجه نشوند تصوراتی دارند که شاید با واقعیت در تضاد باشد. ذهنیت عمومی با واقعیت‌های رشته پزشکی متفاوت است.»


برنامه درسی دشوار


از طرفی برنامه درسی دانشجویان پزشکی با سایر دانشجویان متفاوت است شاید لازم باشد که داوطلبان قبل از ورود به رشته پزشکی نسبت به این موضوع نیز آگاهی پیدا کنند. علیپور دانشجوی رشته پزشکی در این باره می‌گوید: «از همان روزهای اول ورود به دانشگاه سختی‌های رشته پزشکی شروع می‌شود واحدهای درسی رشته پزشکی برخلاف رشته‌های دیگر به علت گستردگی و فشردگی، اعشاری هستند، یعنی مثلاً ممکن است درسی ۱.۵ واحد باشد، این مدل واحدهای درسی در هیچ رشته‌ای مشاهده نمی‌شود. در یک‌ترم تحصیلی بیش از ۲۰ واحد نمی‌توان پاس کرد دانشجویان رشته پزشکی در طول‌ترم حداقل ۱۲ درس را فقط با همان ۲۰ واحد مجاز پاس می‌کنند.»


شیفت‌های طولانی‌مدت


به نظر می‌رسد حال که بیماری کرونا در جهان و ایران شیوع پیدا کرده کمی از دشواری‌هایی رشته‌های پزشکی برای همگان نمایان شده و شاید قبل از این، حضور در شیفت‌های طولانی‌مدت پزشکی برای عده‌ای فقط در حد یک تصور بوده اما اکنون جلوه‌ای واقعی پیدا کرده است.


علیپور دانشجوی پزشکی در این باره عنوان می‌کند: «سنگینی مطالب و پرحجم بودن کتاب‌ها فشارهای فکری بسیاری را به همراه دارد که با وارد شدن به بیمارستان علاوه بر فشارهای فکری فشارهای جسمی و کشیک‌های طولانی‌مدت همراه با بی‌خوابی نیز به آن اضافه می‌شود.»




بیشتر بخوانید:


واقعیت‌های رشته پزشکی چیست؟


ذهنیت عمومی با واقعیت رشته پزشکی متفاوت است




کرونا و تأثیرش در ورود به رشته پزشکی


سالیان دراز بود که کشورها با بیماری‌های واگیردار درگیر نبودند و دیگر برنامه‌ریزی‌ها و حتی آموزش‌ها فقط برای کنترل بیماری‌های غیرواگیردار صورت می‌گرفت اما بیماری هولناک کرونا سبب شد که چهره بیماری‌های واگیردار در جهان نمایان شود و حتی برخی از جلوه‌های واقعی پزشکی مشخص شود، در این میان حتی بسیاری از پزشکان به دلیل مواجهه با بیماری واگیردار کرونا، جان خود را از دست داده‌اند در این میان عده‌ای از تصمیم خود برای ورود به رشته پزشکی منصرف شده‌اند. علیرضا یکی از داوطلبان گروه تجربی که قرار است در کنکور ۱۴۰۱ حاضر شود، از تصمیم خود برای تحصیل در رشته پزشکی منصرف شده است و می‌خواهد رشته دیگری را انتخاب کند. وی می‌گوید: «نمی‌دانستم که رشته پزشکی می‌تواند تا این حد مشقت‌بار باشد.»


البته در این میان برخی از دانشجویان رشته پزشکی که با آگاهی این رشته را انتخاب کرده‌اند بیماری کرونا سبب نشده که در تصمیمشان تغییری ایجاد شود. سلمانی دانشجوی پزشکی در این باره می‌گوید: «یک پزشک همیشه در معرض بیماری‌های مختلفی است که شاید از ویروس کرونا نیز خطرناک‌تر باشند پس ترس برای یک پزشک معنایی ندارد.»


علیپور دیگر دانشجوی پزشکی نیز عنوان می‌کند: «پزشکان و دانشجویان پزشکی با بیماران بسیاری برخورد دارند و شناخت آن‌ها نسبت به بیماری‌ها کامل است. ترسی از بیماری‌ها ندارند جا دارد مثالی را در این بازگو کنم و آن اینکه یک تخریب‌چی مانند افراد عادی از مین نمی‌ترسد.»


وظیفه یک فارغ‌التحصیل رشته پزشکی


با این حال فارغ‌التحصیلان رشته پزشکی وظیفه صیانت از جان مردم را دارند و باید برای رسیدن به آن تلاش مضاعف داشته باشد. به عقیده علیپور، دانشجوی رشته پزشکی؛ «پزشک و دانشجوی رشته پزشکی با جان مردم سروکار دارد و باید برروی دروس تمرکز کامل داشته باشد و با توجه به سختی‌هایی که این رشته دارد مسئولیت‌پذیری بسیار سخت می‌شود.»


انتهای پیام/۴۰۴۰/



انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب