ذهنیت عمومی با واقعیت رشته پزشکی متفاوت است
گروه دانشگاه خبرگزاری آنا - زینب خسروی؛ پزشکی از پرطرفدارترین رشتههای گروه علوم تجربی است که هر ساله سیل عظیمی از داوطلبان به امید قبولی در کنکور مشتاقانه شرکت میکنند. طبابت، برای پزشکان که تجلی انعکاس خداوند بر روی زمین هستند، فرصت نجات جان انسانها را به ارمغان میآورد و مصداق آیه شریفه ۳۲ سوره مائده است که «هرکس انسانی را از مرگ نجات دهد گویا همه مردم را از مرگ نجات داده است.»
اکنون با شیوع بیماری واگیردار کرونا چهره پزشکی رنگ متفاوتی به خود گرفته است البته در طول تاریخ، بیماریهای همهگیر بسیاری زندگی انسانها را تهدید کرده و جمعیت بیشماری از بیماران مبتلا را به کام مرگ کشانده است که از شناختهشدهترین آنها میتوان به طاعون، آبله، وبا، سل، آنفلوانزا اشاره کرد. در این میان کسانی که میخواهند وارد رشته پزشکی باید بدانند که با سختیهای مضاعفی روبرو هستند و قبل از ورود به این رشته با واقعیتهای آن مواجه شوند چراکه ناشناختهبودن ممکن است تصمیمها بهگونهای اتخاذ شود که در آینده باعث پشیمانی شود.
در این راستا خبرگزاری آنا برای آشنایی بیشتر با واقعیتهای رشته پزشکی با یکی از دانشجویان این رشته به گفتوگو میپردازد که در ادامه میخوانید:
آنا: لطفاً خودتان را معرفی کنید و در صورت تمایل رتبه کنکور خود را بفرمایید؟
سلمانی: حسین سلمانی هستم دانشجوی سال دوم رشته پزشکی دانشگاه بقیةالله که در سال ۱۳۹۸ کنکور دادم، رتبه یک هزار و ۵۰۰ را در سهمیه کسب کردم و وارد این رشته شدم.
آنا: چرا تصمیم گرفتید وارد رشته پزشکی شوید و علت انتخاب شما چه بود؟
سلمانی: از دوران راهنمایی در مدرسه به بحثهای علوم تجربی و بالأخص به زیستشناسی علاقهمند بودم و پیگیر اخبار و دستاوردهای تازه دنیای پزشکی بودم.
حل کردن مشکلات اطرافیانم احساس رضایت بسیاری را برایم به ارمغان میآورد و از این حس لذت میبردم، در پزشکی این مؤلفه بسیار مهم هست با توجه به نکاتی که ذکر کردم با قاطعیت تصمیم گرفتم وارد رشته پزشکی شوم.
*استفاده از تجربیات افراد آگاه
آنا: ذهنیت شما قبل از ورود به دانشگاه درباره رشته پزشکی با چیزی که هماکنون در زمان تحصیل با آن مواجه شدهاید یکسان است؟
سلمانی: داوطلبان و علاقهمندان به رشتههای مختلف تا کامل وارد آن عرصه نشده و از نزدیک با آن مواجه نشوند تصوراتی دارند که شاید با واقعیت در تضاد باشد. ذهنیت عمومی با واقعیتهای رشته پزشکی متفاوت است.
ذهنیتی که قبل از ورود به رشته پزشکی داشتم تا حد بسیاری نزدیک به واقعیت بود زیرا از عزیزانی که در این رشته تحصیل میکردند پرسوجو کردم و کموبیش از شرایط این رشته و سختیها و چالشهای آن آگاهی داشتم.
بیشتر بخوانید:
اعتراف کارشناسان بهداشتی به یک اظهارنظر دارویی/ وقتی دگزامتازون در درمان کرونا از خود پتانسیلهای جدیدی نشان میدهد
واقعیتهای رشته پزشکی چیست؟
* برخورد همدلانه پزشک با بیمار و همراهان
آنا: در رشته پزشکی و در طول تحصیل با چه مسائل و مشکلاتی مواجه شدهاید که برایتان عجیب بوده است؟
سلمانی: رشته پزشکی با سروکار داشتن با جان انسانها چالشهای بسیاری دارد، برخورد همدلانه با بیمار و همراهان آنها مهم است حتی در شرایطی خودکنترلی سخت میشود اما یک پزشک باید بتواند با صبوری و ملایمت به درمان بیمار خود بپردازد. یکی از چالشهای دیگر رشته پزشکی توانایی مدیریت بحرانهای احتمالی است.
حجم کاری و درسهای سخت، شیفتهای سنگین و بیخوابیهای طولانیمدت از مسائلی است که دانشجویان پزشکی با آن مواجه میشوند اما با این وجود لذتی که در درمان بیماران با علم و عمل است جبرانکننده همه سختیها و چالشهای این رشته است.
*احساس رضایت از نجات جان انسانها
آنا: اگر بخوانید از لذتهای رشته پزشکی بگویید چه مسائلی را عنوان میکنید؟
سلمانی: بزرگترین لذتهای رشته پزشکی درمان بیماران و نجات جان آنها از مرگ است یک پزشک تمامی زحمات و سختیها را با لذت و شیرینی درمان و نجات جان انسانها تلفیق میکند.
آنا: آیا بحران ویروس همهگیر کرونا باعث شده است که تصور شما نسبت به رشته پزشکی تغییر کند؟
سلمانی: من با علاقه، آگاهی کامل و با علم به سختیها و مشکلات احتمالی وارد رشته پزشکی شدم و ذهنیتم با بروز بحرانها تغییر نمیکند. دانشجوی پزشکی و یک پزشک باید برای روزهای بحران نیز آماده خدمت به بیماران و مردم جامعه باشند که ایثار، فداکاری و تلاشهای شبانهروز پزشکان و کادر درمان در بحران ویروس همهگیر کرونا گویای این امر است. جا دارد از تمامی پزشکان و کادر درمانی تشکر و به همه آنها خدا قوت بگویم. انشاء الله که مردم نیز با رعایت پروتکلهای بهداشتی کمکحال کادر درمان باشند.
آنا: وقتی وارد عرصه کار شدید آمادگی مقابله با بحرانها را دارید؟
سلمانی: سعی من بر این است که با تمرین و قرار دادن خود در موقعیتهای بحرانی به توانایی مقابله با بحرانها برسم.
*ترس برای یک پزشک معنایی ندارد.
آنا: آیا ویروس همهگیر کرونا آینده شغل پزشکی را برایتان ترسناک کرده است؟
سلمانی: یک پزشک همیشه در معرض بیماریهای مختلفی است که شاید از ویروس کرونا نیز خطرناکتر باشند پس ترس برای یک پزشک معنایی ندارد.
آنا: توصیه شما به داوطلبان و علاقهمندان رشته پزشکی چیست؟
سلمانی: توصیهای که به دوستان و علاقهمندان به رشته پزشکی دارم این است که از روی ذهنیت جامعه برای انتخاب این رشته تصمیمگیری نکنند و بهطور جامع درباره چالشها و فرصتهای شغل پزشکی تحقیق کنند که با دیدگاهی درست و آگاهی کامل وارد رشته پزشکی شوند.
آنا: بهعنوان دانشجوی پزشکی هدف و برنامه شما در آینده شغلی خود چیست؟
سلمانی: با کسب تجربه و تلاش، پزشکی آگاه و حاذق باشم و در این راه اولویت خود را نوعدوستی و کمک به خلقالله قرار دهم.
انتهای پیام/
انتهای پیام/