گزارش کمیسیون انرژی مجلس درباره برنامههای اوجی
به گزارش خبرنگار حوزه مجلس گروه سیاست خبرگزاری آنا، مصطفی نخعی سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس در نشست علنی صبح امروز (چهارشنبه، ۳ شهریور ماه) و در جریان بررسی صلاحیت جواد اوجی وزیر پیشنهادی نفت، گزارش این کمیسیون درباره برنامههای اوجی را قرائت کرد.
متن گزارش کمیسیون انرژی بدین شرح است:
با سلام احترام؛
مستند به ماده (۲۰۲) آییننامه داخلی مجلس شورای اسلامی، به پیوست گزارش کمیسیون انرژی در خصوص بررسی صلاحیت و برنامههای ارائه شده آقای جواد اوجی وزیر پیشنهادی وزارت نفت به منظور قرائت در صحن علنی ارائه میشود.
فریدون حسنوند
رئیس کمیسیون انرژی
گزارش کمیسیون انرژی در خصوص بررسی صلاحیت و برنامههای ارائه شده آقای جواد اوجی وزیر پیشنهادی وزارت نفت
بخش اول: مقدمه
در اجرای ماده (۲۰۲) قانون آیین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی، کمیسیون انرژی طی جلسه رسمی در تاریخ ۲۳/ ۰۵/ ۱۴۰۰ با حضور جناب آقای جواد اوجی وزیر محترم پیشنهادی نفت به بررسی سوابق و برنامه ایشان پرداخت. در این جلسه اعضای کمیسیون ضمن استماع توضیحات ایشان برای عملیاتی کردن برنامه پیشنهادی، مهمترین چالشهای پیش رو در حوزه عملکرد وزارت نفت را مطرح و اولویتهای مورد نظر کمیسیون را در این زمینه تشریح کردند که اهم آنها به شرح ذیل است:
انجام تعهدات قانونی وزارت نفت در حوزه مسئولیتهای اجتماعی برای تکمیل پروژههای عمران و آبادانی مناطق همجوار با تأسیسات نفت و گاز به ویژه استانهای جنوبی
ساماندهی مسائل رفاهی و استخدامی نیروی انسانی شاغل در صنعت نفت شامل حقوق و دستمزد و قراردادها
حفظ و نگهداشت نیروی انسانی متخصص در صنعت نفت
رسیدگی به وضعیت تراز گاز کشور
اجرای برنامههای گسترده نگهداشت توان تولید میدان گازی پارس جنوبی، تکمیل طرحهای توسعه و فشارافزایی این میدان
رفع موانع تأمین سوخت زمستانی کشور
رفع موانع اجرایی «قانون حمایت از توسعه صنایع پایین دستی نفت خام و میعانات گازی با استفاده از سرمایه گذاری مردمی» برای توسعه پتروپالایشگاهها و کاهش خامفروشی
اصلاح ساختار حکمرانی انرژی در کشور و شفافسازی رابطه مالی دولت با وزارت نفت و شرکت ملی نفت ایران
استفاده از ظرفیتهای دیپلماسی انرژی برای جذب سرمایهگذاری خارجی با اولویت کشورهای همسایه
بخش دوم: شرح استعلامات (شامل مدرک تحصیلی و سابقه ایثارگری)
کمیسیون انرژی طی نامه تاریخ ۲۳/ ۰۵/ ۱۴۰۰ از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری وضعیت مدرک تحصیلی جناب آقای اوجی را استعلام کرد که آن وزارتخانه در پاسخ، اصالت مدرک کارشناسی مهندسی نفت ایشان از دانشگاه صنعت نفت آبادان را تأیید کرد.
بخش سوم: اهم توضیحات و تعهدات شفاهی وزیر پیشنهادی در کمیسیون
استفاده حداکثری از ظرفیتهای صنعت نفت برای جهش تولید و صادرات
تعهد بر بهکارگیری مدیران شایسته و فساد ستیز در وزارت نفت
حل مشکلات مربوط به مسائل رفاهی و استخدامی کارکنان صنعت نفت
استفاده از ظرفیت بخش خصوصی برای فروش نفت و طراحی روشهای نوین از جمله تهاتر کالا و سرمایهگذاری خریداران نفت در صنعت نفت
تکمیل مخازن سوخت نیروگاهها تا شهریورماه سال جاری با سوخت مایع برای رفع مشکل ناترازی گاز در زمستان
اولویتدهی به خط لوله سراسری یازدهم و مخزن گازی خانگیران برای تأمین پایدار گاز شمال شرق کشور
تقویت دیپلماسی انرژی برای حل و فصل اختلافات با طرفهای قرارداد و توسعه همکاری با کشورهای همسایه
تعیین تکلیف میادین مشترک نفت و گاز اعم از اکتشاف، توسعه، تکمیل توسعه و برداشت و بهرهبرداری تا پایان دولت سیزدهم
تأکید بر استفاده از ظرفیتهای قانون اصلاح الگوی مصرف انرژی برای بهینهسازی مصرف سوخت در کشور
بخش چهارم: بررسی معیارهای عمومی برنامه وزیر پیشنهادی و انطباق آن با اسناد بالادستی
در برنامه ارائه شده توسط آقای مهندس اوجی ضمن تشریح وضع موجود و بیان مهمترین چالشها، اقدامات لازم برای مواجهه با چالشهای مذکور مطرح گردیده که وزیر پیشنهادی در طول دوران خدمت متعهد به اجرای آنها است. همچنین برنامههای راهبردی و عملیاتی در ۱۱ محور اصلی تفکیک و با جزئیات تشریح شده است.
همچنین براساس گزارش کارشناسی معاونت نظارت مجلس شورای اسلامی، برنامه پیشنهادی با اسناد بالادستی شامل شرح وظایف وزارتخانه، سیاستهای کلی نظام در حوزه عملکرد وزارت نفت، تکالیف قانونی باقیمانده از برنامه پنجساله ششم توسعه و توجه به تکالیف وزارت نفت در قانون بودجه سال ۱۴۰۰ کل کشور، منطبق است. در برنامه ایشان به برخی از احکام فوقالذکر اشارهای نشده است که از جمله مهمترین احکام ذکر نشده، میتوان به موارد ذیل اشاره کرد:
توسعه صنعت خدمات سوخترسانی به کشتیها (بانکرینگ) و خدمات جانبی آن در خلیج فارس و دریای عمان، عرضه گاز طبیعی در بورس انرژی، توسعه زیرساختهای سوخت گاز مایع و تقویت پدافند غیرعامل در صنعت نفت.
بخش پنجم: پیشنهادات، انتظارات و موارد لازم به توضیح در جلسه علنی
با توجه به سابقه اجرایی جناب آقای اوجی در صنعت نفت و آشنایی ایشان با ظرفیتهای موجود و پتانسیلهای توسعه در این صنعت، ضرورت دارد ایشان در جلسه علنی ضمن تشریح استراتژیهای اجرایی برای برنامه پیشنهادی، اهداف کمّی مورد انتظار در حوزههای تولید و صادرات نفت خام، گاز طبیعی، میعانات، فرآورده و محصولات پتروشیمی که امکان تحقق آنها وجود دارد را به صورت آمار و ارقام ارائه کرده و همچنین برنامه زمانی اجرای آنها را پیش بینی کنند؛ در این صورت سنجش اجرای برنامهها از نظر میزان واقع بینی توسط نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی قابل ارزیابی است و همچنین امکان نظارت از سوی کمیسیونهای تخصصی مجلس در آینده فراهم میشود.
بیشتر بخوانید:
مردم روشهای کلیشهای مدیریتی را نمیپذیرند
پایان پیام/
انتهای پیام/