گزارش «آنا» از پنجمین روز بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی دولت
به گزارش خبرنگار حوزه مجلس گروه سیاست خبرگزاری آنا، دهمین جلسه علنی مجلس شورای اسلامی از صبح امروز (چهارشنبه، سوم شهریور) به ریاست محمدباقر قالیباف رئیس نهاد قانونگذاری کشور آغاز شد که در ابتدای این جلسه، عزتالله ضرغامی گزینه پیشنهادی وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، برنامههایش را ارائه کرد، نمایندگان موافق و مخالف ضرغامی نیز در جلسه علنی عصر روز گذشته مجلس، دیدگاهها و نظرات خود را بیان کرده بودند. (اینجا بخوانید)
ضرغامی: نگاه سیاسی به حوزه گردشگری یک آفت بزرگ است (۸:۳۰)
عزتالله ضرغامی، وزیر پیشنهادی میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: میراث فرهنگی حوزه تمدن و هویت ما است، آنهم در دورهای که بیهویتی توسط رسانههای پرنفوذ نوین تبلیغ و ترویج میشود؛ جوان و نوجوان ما باید با این پیشینه تمدنی آشنا شوند. (اینجا بخوانید)
اوجی در حوزه نفت و انرژی دارای تجربه است (۹:۳۰)
روحالله عباسپور، سخنگوی کمیسیون صنایع و معادن مجلس، از موافقت کمیسیون مطبوعش با وزیر پیشنهادی نفت خبرداد و گفت: اوجی تجربیات لازم در حوزه تخصصی نفت و انرژی را دارد و مدیرعامل ملی نمونه نیز بوده است. (اینجا بخوانید)
در برنامه اوجی اقدامات لازم برای مواجهه با چالشها مطرح گردیده است (۹:۴۵)
مصطفی نخعی، سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس ضمن قرائت گزارش این کمیسیون اظهار کرد: در برنامه ارائه شده توسط جواد اوجی، ضمن تشریح وضع موجود و بیان مهمترین چالشها، اقدامات لازم برای مواجهه با چالشهای مذکور مطرح گردیده که وزیر پیشنهادی در طول دوران خدمت متعهد به اجرای آنها است. همچنین برنامههای راهبردی و عملیاتی در ۱۱ محور اصلی تفکیک و با جزئیات تشریح شده است. (اینجا بخوانید)
اظهارات موافقان و مخالفان وزیر پیشنهادی نفت (۱۰:۳۰)
پس از قرائت گزارش کمیسیونهای مربوطه، ۳ نماینده موافق و ۴ نماینده مخالف با برنامههای وزیر پیشنهادی نفت، نظرات خود را در جلسه علنی مجلس بیان کردند. موافقان معتقد بودند اوجی با توجه به سوابق حضورش در وزارت نفت، برنامههای خوبی برای اداره بخشهای مختلف این وزارتخانه دارد و مخالفان باور داشتند تخصص اوجی بیشتر در زمینه گاز است و در حوزه نفتی تجربه کمتری دارد. (اینجا بخوانید)
اوجی: ریشه فساد را از وزاتخانه نفت خشک میکنم (۱۰:۴۰)
علی اوجی وزیر پیشنهادی نفت گفت: قصد غربت کردهام که با کمک نمایندگان مجلس شورای اسلامی، فساد را از وزارتخانه نفت جمع و ریشه آن را خشک کنم. (اینجا بخوانید)
تنفس نیم ساعته مجلس برای رعایت پروتکلهای بهداشتی (۱۱:۰۰)
محمدباقر قالییاف رئیس مجلس شورای اسلامی برای رعایت پروتکل های بهداشتی به منظور مقابله با بیماری کرونا، به مدت ۳۰ دقیقه در جلسه علنی تنفس اعلام کرد.
پایان تنفس نیم ساعته پنجمین جلسه رأی اعتماد به وزرای پیشنهادی (۱۱:۳۰)
محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی خانه ملت، پایان تنفس نیم ساعته را اعلام کرد.
برنامههای محرابیان با اسناد بالادستی منطبق است (۱۱:۴۵)
کمال حسینپور، سخنگوی کمیسیون عمران ضمن اعلام رضایت کمیسیون مطبوعش از برنامههای وزیر پیشنهادی نیرو گفت: برنامههای تدوینشده محرابیان از لحاظ انطباق با قانون اساسی، سیاستهای کلی نظام، برنامه ششم توسعه و قوانین تکلیفی وزارتخانه ذیربط کاملاً همسو و مرتبط است. (اینجا بخوانید)
وزیر پیشنهادی نیرو اقدامات لازم برای مواجهه با چالشها را در نظر گرفته است (۱۱:۵۵)
مصطفی نخعی، سخنگوی کمیسیون انرژی ضمن قرائت گزارش این کمیسیون اظهار کرد: در برنامه ارائه شده توسط علیاکبر محرابیان ضمن تشریح وضع موجود و بیان مهمترین چالشها، اقدامات لازم برای مواجهه با چالشهای مذکور مطرح شده که وزیر پیشنهادی در طول دوران خدمت متعهد به اجرای آنها است. همچنین برنامههای راهبردی و عملیاتی در ۷ محور اصلی تفکیک و با جزئیات تشریح شده است.
رضایت کمیسیون کشاورزی از برنامههای محرابیان (۱۳:۰۵)
احد آزادیخواه، سخنگوی کمیسیون کشاورزی در گزارش این کمیسیون مجلس شورای اسلامی از برنامههای علیاکبر محرابیان گفت: مطابق گزارش معاونت نظارت مجلس شورای اسلامی، ۲۶ درصد از برنامه های وزیر محترم پیشنهادی نیرو، منطبق با اسناد بالادستی و ۸۶ درصد در همسویی با این اسناد قابل ارزیابی میباشد. (اینجا بخوانید)
آغاز جلسه یازدهم مجلس برای بررسی رأی اعتماد به وزرای پیشنهادی دولت (۱۴:۰۰)
بر همین اساس، نمایندگان مجلس شورای اسلامی پس از تنفسی ۲ ساعته، یازدهمین جلسه علنی خود برای بررسی برنامهها و صلاحیتهای وزرای پیشنهادی دولت را به ریاست محمدباقر قالیباف آغاز کردند.
اظهارات موافقان و مخالفان وزیر پیشنهادی نیرو (۱۴:۵۰)
پس از قرائت گزارش کمیسیونهای مربوطه، نمایندگان موافق و مخالف با برنامههای وزیر پیشنهادی نیرو، نظرات خود را بیان کردند. مخالفان معتقد بودند که محرابیان تحصیلات مرتبط با وزارت نیرو نداشته و در این زمینه تخصصی هم ندارد؛ موافقان نیز با بیان اینکه محرابیان شخصیتی مردمی است باور داشتند که برنامههای وی کاملاً عملیاتی است. (اینجا بخوانید)
محرابیان: باید کارگاهی به وسعت ایران برای ساختن آن بنا کنیم (۱۵:۱۵)
وزیر پیشنهادی نیرو در ارائه برنامههایش گفت: مکلفیم علاوه بر جبران عقبماندگیها طوری برنامهریزی کنیم که در افق بلند مدت دیگر قطعی برق نداشته باشیم. باید کارگاهی به وسعت ایران برای ساختن آن بنا کنیم و تمامی کاستیها را جبران کنیم. (اینجا بخوانید)
گزارش کمیسیون فرهنگی درخصوص برنامه وزیر پیشنهادی ورزش و جوانان قرائت شد (۱۵:۴۰)
در گزارش کمیسیون فرهنگی از برنامه وزیر پیشنهادی ورزش و جوانان آمده است: اکثریت آراء کمیسـیون فرهنگی با توجه به وجود برخی ابهامات و توضـیحات شـفاهی در برنامهها، صلاحیت آقای سید حمید سجادی را رد کرد. (اینجا بخوانید)
اظهارات نمایندگان موافق و مخالف درخصوص برنامههای سجادی (۱۶:۴۰)
پس از قرائت گزارش کمیسیون فرهنگی از برنامههای وزیر پیشنهادی ورزش و جوانان، نمایندگان موافق و مخالف با برنامههای وی نظرات خود را بیان کردند. موافقان معتقد بودند باتوجه به اینکه برای اولین بار فردی متخصص و آشنا با مسائل مختلف ورزشی برای تصدی وزارت ورزش و جوانان معرفی میشود، باید از سجادی حمایت شود؛ مخالفان نیز باور داشتند برنامههای وی سطحی و عاری از نگاه تحولی است. (اینجا بخوانید)
در جلسه رأی اعتماد به وزرای پیشنهادی مطرح شد؛
اظهارات موافقان و مخالفان وزیر پیشنهادی «ورزش و جوانان»
فروردین: هر تحصیل کرده ورزشی شایستگی مدیریت و وزارت ورزش را ندارد/ کوچکینژاد: استعدادیابی ورزشی از مزیتهای سجادی است. (اینجا بخوانید)
راستینه در مخالفت با برنامه های وزیر پیشنهادی ورزش و جوانان:
سجادی قبلاً کشور را تا مرز تعلیق جهانی پیش برده است
نماینده مردم شهرکرد گفت: سجادی توانایی این وزارتخانه را ندارد زیرا سابقه وی در وزارت ورزش و جوانان نشان داد که متاسفانه در آن دوره باعث تعلیق برخی از فدراسیونهای ما در عرصههای جهانی شد و کشور را تا مرز تعلیق ورزش پیش برد. (اینجا بخوانید)
فاضلی در موافقت با برنامه های وزیر پیشنهادی ورزش و جوانان:
در برنامههای وزیر پیشنهادی ورزش چیزی جز خوبی ندیدم
نماینده مردم سراوان گفت: سیاست سجادی در وزارت ورزش و جوانان برای گسترش ورزش میان مردم و جوانان است و با بررسی برنامه این وزیر پیشنهادی چیزی جز خوبی قابل مشاهده نیست. (اینجا بخوانید)
در جلسه علنی مجلس مطرح شد؛
رأی منفی اکثریت کمیسیون فرهنگی به سجادی
مجید نصیرائی، سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس گزارش کمیسیون مطبوعش را درخصوص برنامههای وزیر پیشنهادی ورزش قرائت کرد. (اینجا بخوانید)
با موافقت نمایندگان؛
جلسه علنی مجلس تا ساعت ۲۰ تمدید شد
نمایندگان مجلس شورای اسلامی با تمدید ساعت جلسه علنی عصر امروز مجلس شورای اسلامی تا ساعت ۲۰ موافقت کردند.
محمد باقر قالیباف در جلسه علنی عصر امروز مجلس شورای اسلامی، گفت: بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی دولت به اتمام رسید و ما تا دقایقی دیگر در خدمت رئیس جمهور خواهیم بود تا دفاعیات خود را از کابینه پیشنهادی دولت ارائه دهد.
رئیسجمهور در صحن مجلس:
انتخاب وزرای بر اساس کارآمدی، تخصص، مردمداری و فسادستیزی بود
در مقابله با فساد در دولت درنگ نمیکنم
رئیسجمهور با اشاره به فرآیند معرفی وزرای پیشنهادی مجلس گفت: انتخاب وزرای پیشنهادی براساس یکسری از شاخص ها بود. کارآمدی، تخصص، مردمداری، فساد ستیزی و صداقت با مردم از جمله این شاخصها بود. شاخص محوری برای انتخاب وزرای پیشنهادی، کارآمدی بود. (اینجا بخوانید)
نحوه اخذ رأی اعتماد برای وزرای پیشنهادی اعلام شد
رئیس مجلس چگونگی نحوه اخذ رأی اعتماد برای وزرای پیشنهادی را تشریح کرد. (اینجا بخوانید)
نحوه اخذ رأی اعتماد برای وزرای پیشنهادی اعلام شد
محمدباقر قالیباف رئیس مجلس، در جلسه علنی نوبت عصر امروز مجلس پس از دفاع آخر رئیس جمهور از وزرای کابینه گفت: برای ۱۹ وزیر پیشنهادی ۱۹ صندوق داریم که پای هر صندوق ۳ ناظر بر شمارش حضور دارند. ۱۶ نفر از نمایندگان خانم و مابقی از بین دو فراکسیون مجلس برای نظارت بر شمارش آرا انتخاب شدند.(اینجا بخوانید)
گزارش اختصاصی آنا؛
همه وزاری پیشنهادی دولت سیزدهم به غیر از وزیر آموزشوپرورش رای آوردند
رأی اعتماد مجلس به ۱۸ وزیر
بر اساس اخبار بدست آمده از آراء نمایندگان مجلس توسط خبرنگار پارلمانی خبرگزاری آنا، آخرین نتایج رأیگیری درخصوص صلاحیت وزرای پیشنهادی حاکی از آن است که فقط حسین باغگلی وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش رای اعتماد از مجلس یازدهم نگرفت. (اینجا بخوانید)
قالیباف:
رئیسجمهور وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش را سریعتر معرفی کند
رئیس مجلس شورای اسلامی پس از اعلام نتایج آرای وزرای پیشنهادی، گفت: رئیسجمهور هر چه سریعتر نسبت به معرفی وزیر آموزش و پرورش اقدام کند.(اینجا بخوانید)
انتهای پیام/
انتهای پیام/