دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
دانستنی‌های خانواده؛

چگونه کودکان دوقلو را تربیت کنیم؟

کودکان دوقلو اگرچه از زمان جنینی باهم رشد کرده‌اند اما شخصیت‌های متفاوتی دارند.
کد خبر : 602447
کودک



به گزارش خبرنگار خانواده گروه جامعه خبرگزاری آنا، افرادی‌که کودکان دوقلو دارند برای تربیت آنها با چالش‌های زیادی مواجه هستند.


از جمله مواردی که بر ساختار شخصیتی دوقلوها تاثیر می‌گذارد شرایط محیطی و روانی والدین است. دوقلوها از زمان جنینی تا زمان به دنیا آمدن و بزرگ شدن در کنار یکدیگر هستند و به دلیل ویژگی‌های منحصر به فرد تربیت کودکان دوقلو کمی دشوار است.


علی‌رغم این‌که تصورات بر این است چون کودکان دوقلو از زمان جنینی با هم هستند شخصیت مشابه دارند اما تحقیقات نشان داده است هر قل تیپ شخصیتی متفاوتی نسبت به قل دیگر دارد.


ناسازگاری بین دوقلوها


عدم برقراری ارتباط کودکان دوقلو با یکدیگر، هل دادن و کتک زدن در بین کودکان بسیار اتفاق می‌افتد که کنترل و شیوه‌های تربیتی بر روی آن‌ها بسیار اثرگذار است.


کودکان دوقلو اصولاً با هم دعوا می‌کنند و از طرفی علاقه بسیار زیادی به یکدیگر دارند به دلیل هم سنی و همزمانی آنها رابطه بسیار نزدیکی با یکدیگر دارند و شاید علایق مشترکی که نسبت به اسباب بازی برنامه تلویزیونی و غیره دارند را بتوان امری طبیعی تلقی کرد و این نزدیکی بسیار زیاد موجب بروز اختلافات بزرگ در بین آنها می‌شود و این درحالی است که فرزندانی که اختلاف سنی متفاوتی با یکدیگر دارند بر سر موضوعات مختلفی با هم بحث می‌کنند.




بیشتر بخوانید:


با کودکانی که لکنت زبان دارند، چگونه رفتار کنیم؟


اهمیت نقش پدران در تربیت کودک




از جمله مواردی که موجب دعوا بین آنها می‌شود وجود علاقه بسیار زیاد نسبت به یکدیگر است و اگر رفتاری مخالف انتظار یکدیگر انجام دهند موجب آزرده خاطر شدن‌شان می‌شود.


جدا بودن دو قلوها


درست است که دوقلوها از دوران جنینی با یکدیگر بوده‌اند اما در برخی موارد نیاز دارند جدا از یکدیگر تفریح کنند و اگر والدین نسبت به این اختلاف نظر مخالفت نشان دهند با مشکلاتی مواجه خواهند شد و داشتن زمان های اختصاصی در بین دوقلو ها موجب پرورش استعداد و نبوغ شان می شود و به رشد فردی و شخصیتی آنها کمک خواهد کرد.


هنگام دعوای کودکان دوقلو چه کنیم؟


والدین نباید در دعوای آنها مداخله یا قضاوت کنند مگر در شرایط استثنا که آنها با یکدیگر برخورد فیزیکی دارند و امکان دارد آسیب های احتمالی به وجود آید در آن زمان هم سعی کنید با هر دوی آنها مهربان و جدی باشید و به کودکان احساس امنیت بدهید و به دنبال مقصر در دعوای آنها نگردید. سعی کنید اگر یکی از قل‌ها اشتباهی مرتکب شده است فقط او را بازخواست کنید زیرا تنبیه کردن هردو آنها در شرایطی مجاز است که هر دوی آنها مرتکب اشتباه شده باشند.


اگر توجه والدین به یکی از قل‌ها باشد این امر زمینه برای ایجاد حسادت و شروع دعوا و اختلاف میان دوقلوها می‌شود.


برخلاف نظر خانواده‌ها که سعی بر آن دارند که کودکان دو قلو را مانند هم بزرگ کنند باید بیان کرد که شاید این کار از نظر دیگران جالب باشد اما اثر نامطلوب بر روی کودکان می‌گذارد و زمانی که دوقلو ها از طرف دیگران این احساس یکی بودن را دریافت کنند پرخاشگر می‌شوند.


و در پایان، والدینی که فرزندان دوقلو دارند در تربیت آنها باید بسیار دقت کنند زیرا دوقلوها اگرچه از لحاظ ظاهری و محیط رشد شرایط یکسانی دارند اما دارای دو شخصیت و روحیه متفاوت هستند.


انتهای پیام/۴۱۶۱



انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب