عبور «افرا» از «۸۷ متر» روی آنتن/ بینظمی همچنان گریبانگیر کنداکتور تلویزیون است
به گزارش خبرنگار حوزه رادیو و تلویزیون گروه فرهنگ خبرگزاری آنا، یک ماه پیش بود که با پخش تیزرهای سریال «۸۷ متر» به کارگردانی، نویسندگی و تهیهکنندگی کیانوش عیاری از شبکه اول سیما، احتمال پخش قریبالوقوع آن قوت گرفت.
این اتفاق حدود پنج سال پس از کلیدخوردن سریال «۸۷ متر» و بعد از وقفههای چندباره در روند تولید که عمدتاً به دلایل مالی بود، رخ داد. سریالی که تولید آن از سال ۱۳۹۵ آغاز شده است. تصویر برداری این مجموعه تلویزیونی هم در زمستان ۱۳۹۹ به پایان رسیده بود و کیانوش عیاری خود تدوین آن را به عهده گرفت. به نظر میرسید که این مجموعه تلویزیون به کنداکتور پخش بهاره تلویزیون برسد، اما این اتفاق نیفتاد.
«۸۷متر» پشت خط ماند، افرا روی آنتن میرود
اگر چه تیزرهای تبلیغانی این اثر در ابتدای مرداد پخش شد اما خبری از آغاز آن نبود. به نظر میرسید همزمانی با ماه محرم و صفر و محتوای ناهمخوان این مجموعه تلویزیونی با حال و هوای این ماه باعث شده تا مدیران سیما «۸۷ متر» را روی آنتن نفرستند تا در روند پخش آن وقفهای نیفتد. چند روز پیش هم مشخص شد که سریال «افرا» به کارگردانی بهرنگ توفیقی و تهیهکنندگی مشترک مجید مولایی و محمدکامبیز دارابی بهعنوان سریال شبانگاهی شبکه یک سیما از پنجم شهریور ماه روی آنتن خواهد رفت. به این ترتیب باز هم پخش «۸۷ متر» به تعویق افتاد.
مهدی سلطانی، پژمان بازغی، مینا وحید، روزبه حصاری، فریبا متخصص، اسماعیل محرابی، پیام دهکردی، علیرضا آرا، نسرین بابایی، محمد صادقی، هامون سیدی، سارا باقری، مهرداد بخشی، آریا دلفانی، فهیمه مؤمنی، بهمن صادق حسنی و ... گروه بازیگران این سریال را تشکیل می دهند.
این مجموعه تلویزیونی که قصه آن در فضای معاصر میگذرد، محصول گروه فیلم و سریال شبکه اول سیماست.
سازندگان به جای خلاصه داستان این متن را ارائه دادهاند: «در پگاه مهآلود یک روز پاییزی، در زیر شاخه های پرشکوه افرا، فرزندی زاده می شود؛ حاصلِ وصلتِ شومِ اخلاق و منفعت. چشمانِ پیرِ افرا، یگانه شاهدِ این راز در اعماق جنگل است. شاهدی که آموخت در نگاه عاشقانه به زندگی، فقط صاحب تنهایی خویشی. هیچکس نبودن، اولین و آخرین قانون کتاب عشق است... ت.».
این در حالی است که کیانوش عیاری در گفتوگو با رسانهها با اشاره به این که از دو هفته پیش سریال آماده پخش بوده است افزود: اطلاعی از تصمیم گرفته شده از سوی شبکه یک ندارم چراکه سریال چه از نظر محتوایی و چه از دیگر جهات مشکلی برای پخش در این روزها نداشت.
داستان سریال «۸۷ متر» به اختلاف و درگیری دو خانواده «خلیلی» و «پوردورانی» بر سر مالکیت یک منزل برمی گردد. علیرضا پوردورانی به همراه همسر، دو دختر و پسرش، خانهای را از یک فروشنده به نام فرج ناصری خریداری میکنند اما روز اسبابکشی متوجه میشوند که خانه به فرد دیگری به نام محسن خلیلی فروخته شده است. محسن به همراه پسر، همسر و دو دخترش صبح زودتر از پوردورانیها به خانه رسیدهاند و وسایلشان را در خانه گذاشتهاند اما با رسیدن خانواده پوردورانی، ماجرای کلاهبرداری مشخص میشود.
یک بینظمی که دوباره تکرار شد
این اولین بار نیست که در چند ماه اخیر یک سریال تلویزیونی با وجود اعلام قبلی و مشخصشدن زمان پخش به تعویق میافتد. شاید مهمترین نمونه در این زمینه به ماه مبارک رمضان امسال و مجموعه «رعد و برق» به کارگردانی بهروز افخمی مربوط است. پس از کش و قوسهای فراوان و تأخیر در آغاز پخش، مخاطبان شبکه پنج فقط شاهد یک قسمت از این سریال شدند و با اعلام روابط عمومی شبکه پنج سیما به دلیل آماده نبودن قسمتهای باقیمانده، رعد و برق از کنداکتور پخش این شبکه خارج شد.
در نخستین شب ماه رمضان، نخستین قسمت سریال «رعد و برق» که قرار بود ساعت ۲۳ روی آنتن شبکه پنج برود، بدون هیچ توضیح قبلی پخش نشد. شب بعد، اولین قسمت سریال روی آنتن رفت؛ اما شامگاه سوم ماه مبارک رمضان درحالی که مخاطبان منتظر پخش قسمت دوم بودند باز هم این اتفاق نیفتاد. داوود هاشمی تهیهکننده این مجموعه در گفتوگویی، طولانی شدن آمادهسازی فنی را دلیل این موضوع دانست و از پخش سریال طبق برنامه از روز شنبه (چهارم ماه رمضان) خبر داد. اما شنبه وعده داده شده هم از راه رسید و بازهم خبری از «رعد و برق» نشد.
سرانجام در عصر چهارمین روز ماه مبارک رمضان روابط عمومی شبکه پنج سیما اطلاعیهای منتشر کرد و از حذف کامل این سریال از کنداکتور پخش خبر داد. در بخشی از این اطلاعیه آمده بود: «علیرغم برنامهریزی در بیش از یک سال گذشته برای پخش سریال «رعد و برق»، اما به دلیل سنگینی پروژه، حجم زیاد جلوههای ویژه و تروکاژهای زیبا، عوامل سازنده رعد و برق موفق نشدند این سریال را بهموقع و در زمان تعیینشده به آنتن برسانند، لذا این مجموعه تلویزیونی به صورت موقت از کنداکتور ماه رمضانی شبکه پنج سیما حذف شد».
تعویق زمان پخش سریال ماه رمضانی شبکه یک نیز هم در همان ایام خبرساز شد. پس از این که قسمت بیست و پنجم مجموعه تلویزیونی «احضار» یک روز پس از عید فطر روی آنتن یک سیما رفت، اعلام شد که قسمت آخر این سریال یک هفته بعد (۳۱ اردیبهشتماه) روی آنتن شبکه یک سیما خواهد رفت.
علیرضا افخمی، کارگردان این با انتشار ویدئویی دلیل این وقفه را ابتلای سه تن از بازیگران اصلی این مجموعه یعنی آرش مجیدی، آدرینا صادقی و سعیده عرب به کرونا عنوان کرد. افخمی با اشاره به این که روند تولید «احضار» هشت ماه طول کشیده است و در این مدت تعدادی از عوامل فنی از جمله صدابردار و مدیر تصویربرداری هم درگیر کرونا شدهاند، اعلام کرد که با توجه به این که سه بازیگر یاد شده از بازیگران اصلی سریال هستند امکان ادامه کار فراهم نبود و به همین دلیل قسمت آخر سریال با تأخیر پخش خواهد شد.
در نوروز ۱۳۹۹ نیز فصل ششم سریال «پایتخت» به همین بهانه یعنی شیوع کرونا ناتمام ماند و در نهایت دو قسمت پایانی آن با کیفیتی نازل در نوروز ۱۴۰۰ روی آنتن رفت و شاید همین موضوع بهجای آنکه یک اتفاق نادر باشد، سنگ بنایی شد برای باب شدن یک رویه غلط در تلویزیون؛ که آن هم چیزی نبود جز بیتوجهی به مخاطبی که وقت میگذارد و سریالهایی نه چندان باکیفیت را دنبال میکند. البته این را هم نباید از قلم انداخت که فصل دوم سریال «زیرخاکی» هم که قرار بود در ماه رمضان امسال روی آنتن برود، به پخش نرسید و از هفته اول خردادماه روی آنتن رفت.
به نظر میرسد مدیران سیما برای برقراری نظم در جدول پخش و احترام به مخاطبان نیازمند یک تجدیدنظر کلی و اساسی در شیوه تصمیمگیری و برنامهریزی هستند. تغییر زمان آغاز سریال یا تعویق پخش برخی قسمتهای آن بیش از هرچیز نشانگر ضعف برنامهریزی و عدم احترام به زمانبندی و شعور مخاطبان است. و نتیجه آن در درازمدت ریزش بینندگان خواهد بود.
انتهای پیام/۴۱۰۴/پ
انتهای پیام/