گزارش لحظه به لحظه از جلسه بررسی صلاحیت وزیران پیشنهادی دولت سیزدهم
به گزارش خبرنگار پارلمانی گروه سیاست خبرگزاری آنا، جلسه علنی مجلس شورای اسلامی از صبح امروز برای رأی اعتماد به کابینه دولت سیزدهم با حضور حجتالاسلام رئیسی، رئیسجمهور، محمد مخبر معاون اول رئیسجمهور و نیز اعضای کابینه پیشنهادی و همین طور محمدباقر قالیباف رئیس قوه مقننه و نمایندگان مردم در خانه ملت برگزار شد.
موافقت نمایندگان با دو شیفته شدن جلسات رأی اعتماد ( ۰۸:۲۵)
در این جلسه محمد با محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی با استناد به ماده ۲۰۳ آییننامه از نمایندگان خواست که درباره برگزاری جلسات علنی در دو شیفت صبح و بعد از ظهر تا پایان زمان رای اعتماد نظر خود را اعلام کنند.
نمایندگان با ۲۴۸ رأی موافق، ۱۳ رأی مخالف و ۱۵ رأی ممتنع از مجموع ۲۷۵ نماینده حاضر تصویب کردند که جلسات بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی و رای اعتماد به آنها در دو شیفت صبح و بعد از ظهر برگزار شود. (اینجا بخوانید)
حواشی تأثیری در بررسی صلاحیت وزار نخواهد داشت (۰۸:۴۰)
محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی نیز در نطق پیش از دستور خود در این جلسه، گفت: حواشی کمترین تأثیر را بر نظر نمایندگان داشته باشد و بیشتر نمایندگان در قالب نشستهای تخصصی و چهره به چهره برنامههای وزرای پیشنهادی را مورد توجه قرار دادند.
وی ادامه داد: ما بیش از ۲۷۰ جلسه در کمیسیونهای تخصصی مجلس و به صورت فشرده برگزار کردیم و نمایندگان شناخت بسیار خوبی از وزرای پیشنهادی پیدا کردند. (اینجا بخوانید)
رئیسی: وضعیت فعلی نتیجه گرده زدن اقتصاد به خواست دیگران است (۰۸:۵۳)
حجتالاسلام سیدابراهیم رئیسی، رئیسجمهور نیز در جلسه رأی اعتماد به وزرای پیشنهادی کابینه سیزدهم، در دفاع از بدنه کابینه، گفت: وضعیت فعلی، نتیجه گره زدن اقتصاد به خواست دیگران و شرطی کردن اقتصاد بوده است. تورم بالای ۴۴ درصد یا بیش از ۵۵ درصد، افت شدید ارزش پول ملی، کاهش قدرت خرید خانوارها، رشد بالای نقدینگی و حجم بالای بدهی دولت، حل این مسائل امکانپذیر است. اولا نیاز به برنامه دارد و ثانیا نیازمند نیروی کارآمدی است که در جای جای کشور تحولآفرین باشد و شرط سوم پیگیری مدام برای تحول در تمام کشور است. با کمک خداوند، دولت با کمک مجلس میتواند بر همه مشکلات فائق آید. (اینجا بخوانید)
تشریح روند بررسی کلیات کابینه دولت سیزدهم در مجلس (۱۰:۱۲)
محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی در این جلسه، درباره روند بررسی برنامههای وزرای پیشنهادی در جلسه علنی مجلس، گفت: در موضوع کلیات ارائه برنامه و معرفی وزیران، رئیسجمهور براساس ماده ۲۰۴ قانون آییننامه داخلی مجلس، ۱۵۰ دقیقه وقت دارد، که اکنون یک ساعت از آن را در صحبت اولیه استفاده کرده است، لذا در نوبت دوم نیز فرصت طرح صحبت دارد که مجموع آن دو ساعت و نیم خواهد بود.
وی اظهار کرد: همچنین ۱۰ نفر از نمایندگان در قالب ۵ نماینده موافق و ۵ نماینده مخالف هرکدام ۱۵ دقیقه که مجموعا ۱۵۰ دقیقه میشود درباره کلیات برنامهها صحبت خواهند کرد و سپس رئیسجمهور نسبت به مسائل مطرح شده پاسخهایی را خواهند داد و در غیر این صورت، فردی که از سوی رئیسجمهور معرفی میشود، اقدام به این امر خواهد کرد.
رئیس مجلس تصریح کرد: طبق آییننامه داخلی مجلس، هر کدام از نمایندگان سؤالات کتبی داشته باشند، باید پس از ارجاع به بنده، به رئیسجمهور ارجاع، تا پاسخ آن به نمایندگان ارائه شود. (اینجا بخوانید)
تنفس نیم ساعته مجلس جهت رعایت پروتکلهای بهداشتی (۱۰:۵۵)
محمدباقر قالیباف در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی اعلام کرد: جهت رعایت پروتکلهای بهداشتی جلسه مجلس به مدت نیم متوقف خواهد شد. (اینجا بخوانید)
اتمام تنفس نیم ساعته(۱۱:۳۰)
تنفس نیم ساعته مجلس برای ادامه بررسی رأی اعتماد به وزرای پیشنهادی پایان یافت و نمایندگان موافق و مخالف کلیات کابینه سخنان خود را آغاز کردهاند.
تذکر قالیباف به نمایندگان برای رعایت پروتکلهای بهداشتی (۱۲:۱۷)
محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی در نشست امروز (شنبه، ۳۰ مردادماه) مجلس شورای اسلامی و پس از اعلام تنفس نیم ساعته خطاب به نمایندگان، گفت: با توجه به اینکه مذاکرات علنی امروز مجلس به صورت زنده از شبکه خبر پخش میشود، بازخوردهایی به روابط عمومی مجلس منعکس شده که مردم برداشت خوبی از ازدحام، همهمه و عدم رعایت برخی پروتکلهای بهداشتی نداشته اند.
رئیس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: این توضیح من خطاب به افرادی است که در نزدیکی جایگاه نطق و در صحن در حال عکس گرفتن هستند، لذا استدعا دارم حتما پروتکلها رعایت شود. (اینجا بخوانید)
اظهارات موافقان و مخالفان کلیات کابینه سیزدهم (۱۲:۲۷)
در ادامه۷ نماینده موافق و ۷ نماینده مخالف، نظرات خود را در خصوص کلیات کابینه دولت سیزدهم بیان کردند.
برخی از مخالفان معتقد بودند که در برنامه دولت سیزدهم، به مسائل فرا وزارتخانهای، توجه نشده و از عدم حضور اهل سنت، زنان و نمایندگانی از برخی استانها در کابینه، گلهمند بودند.
موافقان نیز باور داشتند که نگاه عدالتمحور حجتالاسلام رئیسی و کارنامه و برنامه وزرای پیشنهادی وی، نکته مثبت کابینه سیزدهم است و به شرایط نابهسامان شیوع ویروس کرونا و مشکلات اقتصادی کشور در زمان شروع به کار این دولت اشاره کردند. (اینجا بخوانید)
پایان جلسه علنی نوبت صبح (۱۳:۰۲)
جلسه علنی مجلس در نوبت صبح، با اعلام محمدباقر قالیباف رئیس نهاد قانونگذاری کشور، به منظور بررسی رأی اعتماد به وزرای پیشنهادی دولت سیزدهم، پایان یافت و قرار شد، نمایندگان پس از تنفسی، ۲ ساعته، از ساعت ۱۴، برای ادامه بررسی رأی اعتماد به وزرای پیشنهادی، در صحن مجلس حضور یابند.
آغاز دومین جلسه مجلس برلی بررسی رأی اعتماد به وزرای پیشنهادی (۱۴:۰۳)
جلسه علنی نوبت دوم مجلس شورای اسلامی برای بررسی رأی اعتماد به وزرای پیشنهادی دولت سیزدهم، از دقایقی پیش به ریاست محمدباقر قالیباف رئیس مجلس و با حضور ۲۰۲ تن از بهارستاننشینان، آغاز شد. (اینجا بخوانید)
رئیسی: به وعدههایی که دادهام عمل میکنم (۱۴:۰۶)
حجتالاسلام سیدابراهیم رئیسی، رئیسجمهور در دفاع از کابینه پیشنهادی، با بیان اینکه بنای من این است که به وعدههایی که دادهام عمل کنم، گفت: نمایندگان در مجلس هم مساعدت کنند تا دولت در عمل به وعدههایش موفق شود. (اینجا بخوانید)
پایان بررسی کلیات کابینه پیشنهادی در مجلس (۱۵:۰۰)
بر همین اساس و پس از پایان سخنان حجتالاسلام رئیسی در جلسه رأی اعتماد به وزرای پیشنهادی دولت، پرونده بررسی کلیات کابینه دولت سیزدهم در مجلس شورای اسلامی پایان یافت.
آغاز رسیدگی به صلاحیت گزینه پیشنهادی وزارت آموزش و پروروش (۱۵:۱۷)
نمایندگان مجلس شورای اسلامی پس از پایان بررسی کلیات کابینه دولت سیزدهم، طبق حروف الفبا، رسیدگی به صلاحیت حسین باغگلی، گزینه پبشنهادی وزارت آموزش و پرورش را آغاز کردند.
تذکر ۳ نماینده مجلس به روند بررسی کلیات کابینه (۱۵:۳۳)
پس از دفاع رئیسجمهور از کلیات کابینه پیشنهادی، ۳ تن از نمایندگان، تذکراتی نسبت به روند بررسی کلیات کابینه بیان کردند. محمدتقی نقدعلی در نشست علنی نوبت عصر امروز (شنبه، ۳۰ مردادماه) مجلس شورای اسلامی در اخطار قانون اساسی با استناد به ماده ۱۰۹ آئین نامه داخلی مجلس و بند نهم اصل سوم قانون اساسی، گفت: طبق این مواد نمایندگان باید از کلیات برنامه های رئیس جمهور دفاع یا ایرادات خود را مطرح کنند.(اینجا بخوانید)
اظهارات موافقان و مخالفان وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش (۱۵:۴۰)
بعد از سخنرانی سید ابراهیم رئیسی، سخنگوی کمیسیون آموزش تحقیقات و فناوری گزارش این کمیسیون درباره برنامه وزیر پیشنهادی وزارت آموزش پرورش قرائت کرد که نتیجه آن عدم صلاحیت حسین باغگلی برای وزارت آموزش پرورش بود پسازآن تعدادی نماینده مجلس بهعنوان مخالف با تأکید بر گزارش کمیسیون آموزش تحقیقات و فناوری نبود سابقه مدیریت اجرایی در بدنه آموزشوپرورش که نشاندهنده عدم آگاهی وی از مشکلات این وزارت خانه بود دانستند و موافقان با تأکید بر لزوم تحول در وزارت آموزشوپرورش، وی را گزینه مناسبی برای اجرای این تحول دانستند. (اینجا بخوانید)
تنفس مجلس برای ادامه بررسی رأی اعتماد به وزرای پیشنهادی (۱۶:۳۰)
جلسه مجلس برای بررسی رأی اعتماد به وزرای پیشنهادی، با اعلام محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی، وارد تنفس چند دقیقهای شدند، قرار است پس از آن، ادامه رسیدگی به رأی اعتماد به گزینه پیشنهادی وزارت آموزش و پرورش مورد بررسی قرار گیرد.
وزیر پیشنهادی حرفی در زمینه آموزش و پرورش ندارد(۱۶:۳۵)
نماینده مردم شیراز در مجلس با بیان اینکه وزیر پیشنهادی حرفی در زمینه آموزش و پرورش ندارد، گفت: آقای باغگلی در دانشگاه دارای رتبه استادیاری است و حتی نتوانسته طی چند سال گذشته پایه سنواتی خود را بگیرد چطور میتواند ادعا کند که در تعلیم و تربیت حرف برای گفتن دارد.(اینجا بخوانید)
قول میدهم مطالبهگری را رها نکنم(۱۷:۱۰)
وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش گفت: تمام ظرفیت دولت و نظام باید پای کار بیاید. من جرئت مطالبهگری از بخشهای مختلف را دارم. من قول میدهم این مطالبهگری را رها نکنم.(اینجا بخوانید)
زارعپور راهکاری عملیاتی برای شبکه ملی اطلاعات ندارد(۱۷:۲۰)
نماینده مردم سبزوار در مجلس گفت: اشکال اساسی به برنامه آقای زارعپور درباره شبکه ملی اطلاعات این است که وی تنها به چالشهای این حوزه اقدام کرده است و راهکاری عملیاتی برای آن ندارد.(اینجا بخوانید)
زارعپور در هیچ شبکه اجتماعی عضویت ندارد(۱۷:۳۰)
عضو هیأت رئیسه کمیسیون اجتماعی مجلس در مخالفت با برنامههای وزیر پیشنهادی ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: وی از ظرفیت اقتصاد و فضای ارتباطات اطلاعی ندارد و این حوزه با حوزه فناوری قوه قضائیه متفاوت است.(اینجا بخوانید)
زارع پور کاملا عملگراست(۱۸:۰۰)
نماینده مردم تهران در مجلس با بیان اینکه وزیر پیشنهادی ارتباطات نماد دولت جوان حزب اللهی است، گفت: اما حمایت و اعتماد مجلس منوط به کارآمدی و حفظ سلامت اقتصادی مدیران ارشد دولت به ویژه در وزارتخانه کلیدی و ثروتمند ارتباطات و فناوری اطلاعات است.(اینجا بخوانید)
وزیر پیشنهادی ارتباطات قول افزایش ۲۵۰ درصدی اقتصاد دیجیتال را داده است
نماینده مردم زنجان در مجلس در موافقت با برنامه های وزیر پیشنهادی ارتباطات گفت: در موضوع اقتصاد دیجیتال نیز وزیر پیشنهادی ارتباطات قول افزایش ۲۵۰ درصدی را داده است.( اینجا بخوانید)
پایان دومین جلسه بررسی رأی اعتماد به وزرای پیشنهادی(۱۸:۳۶)
رئیس مجلس شورای اسلامی پایان دومین جلسه رأی اعتماد وزرای پیشنهادی دولت سیزدهم را اعلام کرد.(اینجا بخوانید)
انتهای پیام/
انتهای پیام/