دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
دانستنی های خانواده؛

روش‌های تربیت کودکان تک والدی

کودک تک والدی دچار آسیبهای زیادی می‌شود و برای جلوگیری از این مشکلات والدین باید نکاتی را در تربیت فرزند خود رعایت کنند.
کد خبر : 601714
کودک



به گزارش خبرنگار خانواده گروه جامعه خبرگزاری آنا، برخی والدین پس تولد فرزند به دلایل مختلف مجبور می‌شوند فرزندشان را به تنهایی بزرگ کنند از آنجا که تربیت کودک کار آسانی نیست و وقتی فرد باید این کار را به تنهایی انجام دهد، با مجموعه جدیدی از چالش ها مواجه خوهد شد.


ممکن است عده‌ای تصور کنند کودکانی که با یکی از والدین زندگی می‌کنند آینده بدی خواهند داشت. اگرچه بچه‌ها به پدرو مادر با هم نیاز دارند اما واقعیت چنین نیست و شواهد نشان می‌دهد هستند کودکانی که با یکی از والدین زندگی کرده‌اند و آینده موفق و درخشانی داشته‌اند.


روش‌های تربیت کودک تک والدی


برنامه منظم


همه متخصصان پیشنهاد میکنند که در هر حالی برنامه منظم برای کودکان خود داشته باشید، و این برای یک والد تنها اهمیت بیشتری پیدا می‌کند زیرا برنامه منظم استرس کودک را از بین می‌برد.


ابراز احساسات


کودکانی که با یکی از والدین زندگی می‌کنند بیشتر از دیگران نیاز به محبت و عشق از سوی والدین دارند.


حفظ حریم


والدینی که به تنهایی فرزند خود را بزرگ می‌کنند باید بدانند اگرچه باید محبت بیشتری نسبت به فرزند خود داشته باشند اما این امر نباید سبب شود که حریم‌ها و احترام متقابل از بین برود. از این‌رو این والدین باید برتصمیماتی که می‌گیرند تاکید داشته باشند و تحت هیچ شرایطی کوتاه نیایند.


داشتن پشتیبان




بیشتر بخوانید:



چرا کودکان باید شب‌ها زود بخوابند؟


به کودکان خود برچسب نزنید




سعی کنید از خانواده‌های درجه یک مثل پدر بزرگها و مادر بزرگ برای این‌که شما را همراهی کنند کمک بگیرید و اجازه دهید فرزندتان تعامل داشته باشد.


لذت بردن از زندگی


برای فرزندتان وقت بگذارید و با او به تفریح و مهمانی بروید. با فرزندتان در مورد خواسته‌ها و اهدافش صحبت کنید و سعی کنید فضا را به سمت صمیمیت سوق دهید.


دوست صمیمی


حتما اجازه دهید فرزندتان در بین دوستانش یکی را برای ارتباط نزدیک انتخاب کند تا حرف‌هایی که با شما مطرح نمی‌کند را با دوستش درمیان بگذارد. اما تا زمانی‌که دوست امین و مظمئنی انتخاب کند در کنارش باشید.


تشویق استقلال


برخی از والدین مجرد به شدت مراقب کودکان خود هستند. انجام دادن کارهای ساده در اطراف خانه راهی خوب برای پرورش حس مسئولیت پذیری و استقلال کودکان است.


زیاده‌روی در خرید


ممکن است وسوسه شوید که شکاف موجود در زندگی فرزندتان را با هدایا پر کنید، اما این رفتارها موقتی هستند و کودک بیش‌از هرچیزی به محبت و صمیمیت نیاز دارد.


دوری از افراد منفی‌نگر


تنهایی بزرگ کردن فرزند سختی‌هایی دارد از جمله دخالت‌های دیگران. سعی کنید فضا زا مدیریت کنید و از افرادی‌که منفی‌نگر هستند و موجب برهم خوردن آرامش‌ شما و فرزندتان می‌شود دوری کنید.


حال خوب


والدینی که به تنهایی فرزندشان را بزرگ می‌کنند فشار زیادی را متحمل می‌شوند اما باید بدانند برای خود وقت بگذارند و به خواسته‌هایشان اهمیت دهند تا حال خوبی داشته باشند تا بتوانند سختی‌ها را تحمل کنند.


تشویق کردن


باید بدانید که تشویق به موقع تاثیر مثبتی روی رفتار فرزندتان میگذارد و در ضمن اعتماد به نفس او را تقویت میکند. کودکان در واقع به دنبال جلب رضایت شما هستند و برای گرفتن تایید تلاش میکنند. پس به فرزند خود اطمینان دهید که رفتارش را تحت نظر دارید و از هر فرصتی برای تشویق او استفاده کنید.


به کار بردن لحن مناسب


والدین باید بدانند فریادکشیدن بر سر کودک نتایج منفی به بار میآورد. بهترین راهکار برای مقابله با رفتار ناپسند کودک لحن جدی است


همیشه در دسترس باشید


وقتی کودک به کمک شما احتیاج دارد همیشه در دسترس او باشید و هرگز نگویید کار دارم و نمی توانم. شرایطی را فراهم کنید تا کودک بتواند به راحتی احتیاجاتش را به شما بگوید و از شما کمک بخواهد نه اینکه مدام فکر کند مزاحم است و شما را خسته کرده است.


تنبیه کوتاه مدت


اگر فرزندتان خطایی کرده است و قصد تنبیه او را دارید این را در نظر بگیرید که تنبیه کوتاه مدت باشد.


انتهای پیام/۴۱۶۱



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب