دلالان به هویج هم رحم نکردند!/ آیا گرانی هویج مقطعی است؟
به گزارش خبرنگار حوزه کشاورزی، صنعت و تعاون گروه اقتصاد خبرگزاری آنا، قطار گرانیها این بار در ایستگاه هویج توقف کرده است تا علاوه بر اقلام اساسی، صیفیجات را نیز مشمول جهش قیمتی کرده و حضور آن را در سبد خانوار کمرنگ و یا حذف کند.
مشاهدات میدانی حاکی از آن است که قیمت عمده هر کیلوگرم هویج در میادین ترهبار به ۲۰ هزار تومان رسیده و خردهفروشیهای سطح شهر تهران نیز با احتساب سود هر کیلوگرم آن را با قیمت های متفاوتی همچون ۲۲، ۳۸ و ۴۰ هزار تومان به فروش میرسانند.
هویج در حالی طی ۱۰ روز گذشته بین ۲۰ تا ۴۰ هزار تومان به فروش رفته است که پیشتر بالاترین نرخ فروشی که برای آن ثبت شده بود متعلق به آذر سال ۱۳۹۹ و به نرخ ۱۰ هزار تومان بوده است.
خشکسالی و کرونا عامل گرانی هویج
طبق اعلام سازمان هواشناسی و وزارت نیرو امسال به دلیل کاهش چشمگیر نزولات جوی در کمبارشترین سال طی ۵۰ سال اخیر قرار داریم از این رو این موضوع تاثیر بسیاری در میزان کاشت و برداشت محصولات کشاورزی چون هویج داشته است.
اسدالله کارگر، رئیس اتحادیه فروشندگان میوه درباره دلایل گرانی هویج میگوید از آنجایی که بذر هویج آب بسیاری زیادی مصرف میکند و امسال در خشکسالی قرار داریم، بسیاری از کشاورزان از کشت هویج صرف نظر کردهاند.
به گفته وی در فصل تابستان کشت هویج تنها در استان فارس صورت میگیرد که امسال به دلیل خشکسالی تولید چندان وضعیت مناسبی ندارد.
رئیس اتحادیه فروشندگان میوه علت رشد قیمت فعلی هویج را کاهش تولید و افزایش تقاضای مصرفی این میوه به دلیل شیوع ویروس کرونا اعلام کرد.
بیشتر بخوانید:
کارگر معتقد است مغازهداران یا فروشندگان مقصر گرانی هویج نیستند چرا که آنها نیز با قیمتی بالا آن را تهیه میکنند، افزایش کرایه حمل و نقل، رشد نرخ دستمزد و بالا رفتن هزینه اقلام بستهبندی از جمله گونی، قیمت نهایی کالا را برای مردم گران کرده است.
مصطفی دارایینژاد رئیس اتحادیه بارفروشان تهران به افزایش ۳ برابری تقاضای مردم نسبت به آب هویج در دوران شیوع ویروس کرونا اشاره کرده و میگوید در فصل تابستان بیشترین هویج مورد نیاز مردم سراسر کشور از دزفول تامین میشود و اکنون چون در پایان فصل برداشت هویج در این شهر هستیم با کاهش عرضه مواجه شدهایم که پاسخگوی تقاضا در دوران کرونا نیست.
دارایینژاد میافزاید کاهش عرضه باعث گرانی هویج شده است اما این موضوع مقطعی است و پیشبینی میشود طی روزهای آینده هویج شهرهای اصفهان و بروجرد با ورود به بازار پاسخگوی تقاضا باشد از این رو میتوان انتظار کاهش قیمتها را نیز داشت.
جولان دلالان در بازار هویج
درحالیکه طبق گفته مسئولان کاهش تولید بر اثر خشکسالی و رشد تقاضا نسبت به سالهای گذشته از دلایل گرانی این صیفی نارنجیرنگ محسوب میشود اما حضور همیشه در صحنه دلالان نیز در این بین بیتاثیر نبوده است.
یکی از تولیدکنندههای هویج میگوید برخی دلالان هویج را به نرخ بسیار پایین از کشاورز خریداری کرده و آن را با قیمتی گزاف به کشورهای همسایه صادر میکنند، رشد صادرات در کنار کاهش تولید به دلیل خشکسالی باعث کاهش سطح عرضه هویج به بازار شده است و وقتی عرضه پاسخگوی تقاضا نباشد به طور طبیعی قیمتها افزایش مییابد.
انتهای پیام/پ
انتهای پیام/