توجه جدی دولت به سیگنالهای نگرانکننده تورمی بهار ۱۴۰۰
گروه استانهای خبرگزاری آنا، بهار ۱۴۰۰ یکی از پرمخاطرهترین مقاطع زمانی سالهای اخیر به لحاظ عملگرهای پیش نگر تورمی بود که میتواند روندهای آتی نرخ تورم مصرفکننده را بهشدت تحت تأثیر قرار دهد. پایه پولی در پایان تیر ۱۴۰۰ در مقایسه با پایان سال ۱۳۹۹ معادل ۸.۱۲ درصد رشد نشان میدهد که در مقایسه با رشد متغیر مذکور در دوره مشابه سال قبل (۸.۲ درصد) به میزان ۱۰ واحد درصد افزایش یافته است.
تغییرات شاخص قیمت تولیدکننده بخش صنعت در فصل بهار ۱۴۰۰ در مقایسه با فصل مشابه سال قبل (تورم نقطهبهنقطه) به ۷.۹۴ درصد رسید که در مقایسه با فصل مشابه سال قبل (۵.۹ درصد)، ۲.۸۵ واحد درصد افزایش یافته است.
تغییرات شاخص قیمت تولیدکننده بخش خدمات در فصل بهار ۱۴۰۰ در مقایسه با فصل مشابه سال قبل (تورم نقطهبهنقطه) به ۸.۴۸ درصد رسید که در مقایسه با فصل مشابه سال قبل (۳۲ درصد)، ۷.۱۶ واحد درصد افزایش یافته است.
سیگنال چهارم نیز مجموعهای از رویدادهای اقتصادی مؤثر بر افزایش انتظارات تورمی مانند محرزشدن کسری بودجه هنگفت دولت در نیمه اول سال ۱۴۰۰ و تحولات غیراقتصادی از بعد منطقهای و بینالمللی است.
همانطور که رئیسجمهور بارها اعلام کرده، یکی از اولویتهای اصلی دولت سیزدهم مهار و کاهش تورم است. سیگنالهای تورمی گفته شده عمدتاً در نقش اپراتورهای پیشنگر تورم شاخص قیمت مصرفکننده شناخته میشوند و لازم است کاملاً جدی گرفته شوند.
عباس علویراد عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی و انجمن اقتصاددانان ایران
انتهای پیام/۴۱۲۱/۴۰۶۲/
انتهای پیام/