حضور وزرای پیشنهادی دولت در ۱۴ کمیسیون تخصصی مجلس
به گزارش خبرنگار حوزه مجلس گروه سیاست خبرگزاری آنا، سید نظام الدین موسوی سخنگوی هیئترئیسه مجلس شورای اسلامی در حاشیه جلسه علنی امروز خانه ملت، در جمع خبرنگاران درباره بررسی وزرای پیشنهادی در مجلس، گفت: امروز لیست وزرای پیشنهادی دولت در جلسه علنی مجلس اعلام وصول شد.
وی متذکر شد: البته عصر روز چهارشنبه، لیست وزرای پیشنهادی دولت توسط رئیسجمهور به مجلس ارائه شد، اما براساس قانون اساسی وظیفه و مسئولیت اعلام وزرای پیشنهادی دولت برعهده رئیس مجلس است و این مسئله امروز در جلسه علنی مجلس انجام شد.
سخنگوی هیئترئیسه مجلس تصریح کرد: از ساعت ۱۰ صبح امروز نمایندگان مجلس شورای اسلامی بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی دولت را در کمیسیونهای تخصصی آغاز کردهاند.
موسوی ادامه داد: براساس ماده ۲۰۲ آئیننامه داخلی مجلس، پس از اعلام وصول وزرای پیشنهادی به مجلس به مدت یک هفته، این افراد به کمیسیونهای تخصصی مجلس میآیند و برنامههای آنان در کمیسیونها مورد بحث و بررسی قرار میگیرد و در نهایت کمیسیونها به جمعبندی برنامههای وزرای پیشنهادی میپردازند.
وی افزود: براساس برنامهریزی هیئترئیسه مجلس، از امروز تا روز سهشنبه، ۱۹ وزیر پیشنهادی هر روز در ۱۴ کمیسیون مجلس و دو کمیسیون ویژه حضور پیدا میکنند و در مورد برنامههایشان به نمایندگان توضیح میدهند.
نماینده مردم تهران در مجلس تصریح کرد: تا پایان هفته، تقریبا حدود ۲۷۰ جلسه در کمیسیونها با حضور ۱۹ وزیر خواهیم داشت، البته سامانهای هم در مجلس شورای اسلامی برای بررسی سوابق و برنامههای وزرای پیشنهادی در نظر گرفته شده که میتوانند برنامههایشان را در آن سامانه بارگزاری کنند.
وی اعلام کرد: بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی در هفته آینده به صورت دو شیفت و در صورت لزوم به صورت سه شیفت برگزار خواهد شد تا در چهار روز بررسی صلاحیتهای وزرای پیشنهادی به اتمام برسد.
سخنگوی هیئترئیسه مجلس شورای اسلامی در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه آیا رئیسجمهور در جلسات رأی اعتماد به وزرای پیشنهادی در مجلس حاضر میشود؟ گفت: حضور رئیسجمهور در این جلسات بنا بهضرورت و تشخیص خودش خواهد بود و وی میتواند برای هر کدام از وزرا که میخواهد در صحن مجلس حضور یابد و ضمن دفاع از برنامههای دولت، از وزیر مربوطه هم دفاع کند. البته در صورت عدم حضور رئیسجمهور در مجلس، معاون اول وی میتواند در جلسات رأی اعتماد شرکت کند.
موسوی در واکنش به سؤالی مبنی بر اینکه تاکنون کدام یک از وزرای پیشنهادی سوابق و برنامههای خود را در سامانه مجلس بارگذاری کردهاند، گفت: همه وزرای پیشنهادی سوابق و کارنامه خود را در سامانه مجلس بارگذاری کردهاند و نمایندگان به آن دسترسی دارند.
وی در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه از آنجایی که برخی وزرای پیشنهادی از مسئولان دولتهای قبل هستند، آیا این موضوع در بررسی صلاحیتها مورد توجه قرار خواهد گرفت، گفت: مجلس صلاحیت و توانمندیهای تخصصی وزرای پیشنهادی را مورد ارزیابی قرار میدهد و به هیچوجه به مسائل سیاسی و حزبی افراد کاری ندارد. قطعاً برخی از وزرای پیشنهادی در دولتهای قبل مدیر یا مسئول بودهاند و رئیسجمهور در زمان تعیین این وزرا این موارد را مورد توجه قرار داده است.
انتهای پیام/
انتهای پیام/