دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
17 مرداد 1400 - 00:02
مشاور ۳ کلیددار کاخ سفید تشریح کرد؛

آمریکا با طناب پوسیده اسرائیل به چاه جنگ با ایران نرود/ درس امروز پنتاگون؛ بازخوانی شکست در خلیج تونکین ویتنام

یک مقام ارشد و اسبق آمریکایی معتقد است از زمانی که نفت‌کش اسرائیلی مرسر استریت هدف حمله پهپادی قرار گرفت، تل‌آویو به‌گونه‌ای عمل کرده که به نظر می‌رسد درصدد تکرار حادثه خلیج تونکین ویتنام و درگیر کردن آمریکا در جنگی بی‌حاصل با ایران است.
کد خبر : 599349
پاتریک بوکانان

به گزارش گروه جهان خبرگزاری آنا، پاتریک بوکانان، مشاور ارشد سه رئیس‌جمهور آمریکا (ریچارد نیکسون، جرالد فورد و رونالد ریگان)، نامزد حزب جمهوری‌خواه ایالات متحده در انتخابات ریاست‌جمهوری ۱۹۹۲ و ۱۹۹۶ و نویسنده کتاب «هیتلر، چرچیل و یک جنگ غیرضروری» که به‌عنوان مدیر ارتباطات کاخ سفید هم انجام‌وظیفه کرده است در واکنش به حمله پهپادی حدود یک هفته پیش به کشتی نفت‌کش ژاپنی مرسر استریت که در اجاره اسرائیل بود به بررسی زوایای پیدا و پنهان این حمله پرداخته و با یادآوری حادثه خلیج تونکین در ویتنام که ۵۷ سال قبل اتفاق افتاد و آمریکا را به جنگی خون‌بار علیه ویتنام شمالی کشاند، قصد دارد به مقامات واشنگتن این هشدار را بدهد که از آن اشتباه تاریخی درس بگیرند و بدون شواهد و دلایل محکم دست به اقدامی ناپخته علیه ایران نزنند که بعدها نتوانند تبعات آن را جمع و جور کنند.


در پنجم آگوست سال ۱۹۶۴ ادعا شد دو کشتی جنگی از ناوگان هفتم آمریکا در خلیج تونکین در ویتنام هدف حمله چند اژدر قرار گرفته‌اند. انگشت اتهامات بدون بررسی دقیق و اثبات کامل به سمت نیروهای ویتنام شمالی که در جنگ با ویتنام جنوبی بودند نشانه رفت. دو روز بعد کنگره آمریکا بیانیه‌ای را صادر کرد که آمریکا را به جنگی با ویتنام شمالی کشاند که تا سال ۱۹۷۵ طول کشید و به کشته شدن بیش از ۵۸ هزار سرباز آمریکایی انجامید.


آمریکا از شکست در ویتنام درس بگیرد و وارد جنگ با ایران نشود


از سال ۲۰۱۹ تابه‌حال حدود ۱۳ کشتی تجاری یا نفت‌کش ایران در آب‌های آزاد هدف حمله قرار گرفته‌اند که به عقیده کارشناسان حوزه امنیت و اطلاعات به دستور تل‌آویو انجام شده‌اند. در همین حال چند فروند از کشتی‌های اسرائیلی هم هدف حمله قرار گرفته‌اند اما ایران به‌صورت رسمی دست داشتن در این حملات ازجمله حمله به تانکر مرسر استریت را رد کرده است.



حمله به مرسر استریت اصلاً به آمریکا ربطی ندارد زیرا اصلاً هدف آمریکا نبوده، بنابراین به کاخ سفید ربطی ندارد که خود را در پاسخ به این حمله متعهد بداند



به‌هرحال حمله به مرسر استریت در نزدیکی سواحل عمان رخ داد. در این حمله یک نگهبان بریتانیایی و یک خدمه رومانیایی کشته شدند. بلافاصله آمریکا و انگلیس ایران را متهم به انجام این حمله کردند. با این اقدام اسرائیل شروع به کوبیدن طبل جنگ علیه ایران کرد. اسرائیلی‌ها علاقه بسیاری به درگیر کردن آمریکا و ایران در یک جنگ واقعی دارند و روز دوشنبه هفته پیش بود که بنی گانتز وزیر جنگ اسرائیل گفت اقدام علیه ایران باید همین حالا صورت گیرد.


مشاور ارشد کاخ سفید ادامه می‌دهد که در یک طرح برنامه‌ریزی‌شده بالاترین مقام سیاسی اسرائیل یعنی نفتالی بنت نخست‌وزیر هم به گانتز می‌پیوندد و برای تحریک هم‌پیمانان آمریکایی و انگلیسی می‌گویند که اسرائیل خودش به‌تنهایی می‌تواند اقدام کند.




بیشتر بخوانید:


هشدار ایران به رژیم صهیونیستی درباره هرگونه ماجراجویی


وزرای خارجه گروه ۷ درباره حمله به کشتی صهیونیستی بیانیه صادر کردند




به گفته وی، آن‌ها (ایرانی‌ها) نمی‌توانند راحت در تهران بنشینند و تمام منطقه غرب آسیا را به آتش بکشند. دوره این کارها گذشته است. ما تلاش می‌کنیم که همه جهان را با خود همراه کنیم اما وقتی زمانش برسد ما می‌دانیم که چگونه تنها عمل کنیم.


به عقیده بوکانان این‌گونه اظهارات مقامات اسرائیل در جهت مظلوم‌نمایی و تهییج جامعه جهانی مخصوصاً آمریکا است که نکند اقدام یکجانبه اسرائیل علیه ایران کلاً کنترل منطقه را از دست آمریکا در بیاورد یا اینکه باعث شود دیگر هم‌پیمانان واشنگتن هم مانند تل‌آویو دست به اقدامات خودسرانه بزنند. این مقام ارشد و اسبق کاخ سفید سپس به اظهارات روز چهارشنبه گانتز اشاره می‌کند که به عقیده وی روزبه‌روز خشن‌تر و جنگ‌طلبانه‌تر می‌شوند. تکرار این ادعاها باعث شد آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا هم با قاطعیت ایران را مقصر این حمله قلمداد کند و بگوید با هم‌پیمانان واشنگتن در حال بررسی اوضاع برای پاسخ متناسب و به‌موقع هستند.


آمریکا با طناب پوسیده اسرائیل به چاه جنگ با ایران نرود/ درس امروز پنتاگون؛ بازخوانی شکست در خلیج تونکین ویتنام
بنی گانتز وزیر جنگ رژیم صهیونیستی در واکنش به حمله به نفتکش مرسر استریت مدعی شده بود اقدام علیه ایران باید همین حالا صورت گیرد، این در حالی است که حتی آمریکایی‌ها هم پشت تل‌آویو را خالی کردند و از به اصطلاح پاسخ جمعی به کشورمان عقب نشستند.


بوکانان با اشاره به تکذیب مشارکت در این حمله توسط مقامات رسمی ایران به یک موضوع مهم می‌پردازد. وی می‌گوید: موضوعی که این حمله را شبیه یک پازل می‌کند زمان‌بندی آن است. این حمله چند روز قبل از مراسم تحلیف سید ابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهور ایران صورت گرفت که نامزد جناح انقلابی در ایران بود.



حمله علیه منافع اسرائیل از یک جنگ پنهان بین ایران و رژیم صهیونیستی گسترده‌تر است زیرا تل‌آویو دشمنان بسیاری در دیگر نقاط جهان ورای ایران دارد



بوکانان از کسانی که انگشت اتهام را به‌سوی ایران و درواقع به‌سوی طیف اصولگراها در ایران نشانه رفته‌اند می‌پرسد: آیا رئیسی فرمان حمله تحریک‌آمیز به تانکر تحت اجاره اسرائیل را قبل از تحلیف خود داده، آن‌هم زمانی که اولویت کشورش برداشتن تحریم‌ها و فشار حداکثری آمریکا است؟ چرا باید وی این کار را بکند؟


این تحلیلگر مسائل بین‌المللی همچنین معتقد است که ممکن نیست رئیسی هدف دیپلماتیک خود را به خاطر ادامه زدوخورد (جنگ کشتی‌ها) به خطر بیندازد و این اقدام بی‌معنی است.


بوکانان یک گمانه‌زنی دیگر را هم بررسی می‌کند. اگر رئیسی دستور این حمله را نداده، آیا حسن روحانی رئیس‌جمهور سابق دستور این حمله را داده آن‌هم تنها یک هفته مانده به پایان دوره ریاست جمهوری تا کشور را در جنگ درگیر کند؟ به عقیده وی این امر هم بعید است.


وی سپس به ادعاهای گانتز و یائیر لاپید وزیر امور خارجه اسرائیل می‌پردازد که مدعی هستند سعید آقاجانی فرمانده واحد پهپادی سپاه پاسداران ایران حمله به مرسر استریت را فرماندهی کرده‌است.


بوکانان سپس بدون اینکه بخواهد اتهام علیه سپاه پاسداران ایران را رد یا تکذیب کند حمله علیه منافع اسرائیل را از یک جنگ پنهان بین ایران و اسرائیل گسترده‌تر می‌داند و به‌صورت غیرمستقیم می‌گوید که اسرائیل دشمنان بسیاری در دیگر نقاط جهان ورای ایران دارد و این‌ نوع حملات به منافعش حتماً به دلیل اقدامات تقابلی است که اسرائیل علیه دیگر ملل در منطقه غرب آسیا انجام داده است.




بیشتر بخوانید:


معاون نمایندگی روسیه در سازمان ملل‌ متحد: اطلاعات درباره حادثه حمله به نفتکش در خلیج‌فارس بر مبنای حدس و گمان است


روایت سفارت ایران از عملیات فریب غربی‌ها ضد تهران در سوانح دریایی




به عقیده مشاور رونالد ریگان، ایران از حماس در غزه، حزب‌الله در لبنان، انصار الله در یمن، گروه‌های مقاومت در عراق و نیز دولت دمشق حمایت می‌کند اما در سوی دیگر ماجرا، اسرائیل هم بارها به گروه‌های تحت حمایت ایران در عراق، سوریه، غزه و لبنان حمله کرده است.



حال که آمریکا متوجه شده باید افغانستان و عراق را ترک کند دیگر اصلاً نباید اشتباه کرده و با ایران وارد جنگ شود



بوکانان که با توجه به تجربه‌اش به‌عنوان مشاور رسانه‌ای سه رئیس‌جمهور آمریکا به‌هیچ‌وجه اسیر پروپاگاندای حال حاضر در خصوص تحولات غرب آسیا نمی‌شود معتقد است که حمله به مرسر استریت اصلاً به آمریکا ربطی ندارد زیرا اصلاً هدف آمریکا نبوده، بنابراین به کاخ سفید ربطی ندارد که خود را در پاسخ به این حمله متعهد بداند.


مشاور ریچارد نیکسون در ادامه نوشت: آمریکا باید به این درک برسد که هیچ‌کس به ایالات‌متحده، سمت پلیس منطقه غرب آسیا را نداده است و واشنگتن در این دو دهه اخیر از پلیس اعلام کردن خودش در غرب آسیا اصلاً موفقیتی به دست نیاورده است.


وی به‌عنوان یک هشدار جدی تصریح می‌کند حال که فهمیده‌ایم باید افغانستان و عراق را ترک کنیم دیگر اصلاً نباید اشتباه کنیم و با ایران وارد جنگ شویم. مبادا فراموش کنیم که ماه آگوست ۵۷ سال قبل بود که ماجرای خلیج تونکین رخ داد و ایالات‌متحده را درگیر یک جنگ طولانی و وحشتناک با ویتنام کرد.


ادعای مشارکت ایران در حمله به مرسر استریت وجاهت منطقی ندارد


به عقیده مشاور جرالد فورد، حال که جو بایدن رئیس‌جمهور آمریکا به همتای ایرانی خود اعلام کرده که خواستار ادامه مذاکرات است و از سوی دیگر رئیس‌جمهور ایران‌ هم با شرایطی خواستار ادامه مذاکرات شده باید متوجه شد که هرکسی که این حمله پهپادی را انجام داده است به دنبال تخریب توافق بین ایران و آمریکاست، می‌خواهد تحریم‌های آمریکا علیه ایران برقرار باشند و همیشه امکان جنگ بین ایران و آمریکا باقی باشد.


قدرت شلیک موشکی حزب‌الله بیش از اکثریت ارتش‌های جهان است - Sputnik Iran
اماکن حساس رژیم صهیونیستی در تیرس راکت‌ها و موشک‌های حزب الله قرار دارند.


به عقیده این مقام سابق آمریکایی، ایالات‌متحده هم قصد ندارد خود را درگیر جنگی جدید در غرب آسیا کنند و بیشتر تمایل دارد که بر چین و خاور دور تمرکز داشته باشد.


وی تکرار می‌کند افرادی که حمله به مرسر استریت را انجام دادند از احتمال جنگ بین ایران و آمریکا سود می‌برند و به مقامات نظامی و سیاسی کشورش هشدار می‌دهد که آتش بیار معرکه یک جنگ بی‌حاصل دیگر نشوند.


اگرچه دیدگاه بوکانان در خصوص حمله به مرسر استریت غالباً منطقی به نظر می‌رسد اما نباید فراموش کرد که وی به‌عنوان یک آمریکایی قصد این را دارد که در صورت عدم مشارکت آمریکا در هر اقدامی علیه ایران، آن را نشان سیاست پرهیز از جنگ این کشور و روی آوردن به دیپلماسی در قبال ایران بداند. این امر اگر هم صحت داشته باشد تنها به دلیل تغییر سیاست واشنگتن نیست بلکه توان نظامی و دیپلماتیک ایران نیز در این تغییر راهبرد بسیار مؤثر هستند. همان‌گونه که مقامات نظامی و سیاسی ایران اعلام کرده‌اند کشور آماده برخورد قاطع با هر اقدام متجاوزانه است. از سوی دیگر تهران از توانمندی بالایی در بسیج افکار عمومی بین‌المللی برخوردار است. علاوه بر این، همه دشمنان رژیم اشغالگر قدس در منطقه، دوستان ایران هستند. در چند روز اخیر به صهیونیست‌ها، بار دیگر ثابت شده است که حزب‌الله لبنان یک تهدید بزرگ درست بیخ گوش این رژیم است. محور مقاومت در غزه، سوریه، عراق و یمن هم به اسرائیل اجازه نخواهند داد که با فراغت بال بر تقابل نظامی با ایران تمرکز کند.


انتهای پیام/۴۱۵۵/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب