دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
21 مرداد 1400 - 12:50
یک جامعه‌شناس در گفت‌وگو با آنا:

خشونت‌های اجتماعی ریشه در خانواده دارد

یک جامعه‌شناس گفت: بروز خشونت در جامعه امروز ریشه در مشکلات و بحران‌های درون خانواده دارد.
کد خبر : 598852
خشونت

فرشته ولی‌مراد، جامعه‌شناس در گفت‌وگو با خبرنگار خانواده گروه جامعه خبرگزاری آنا درخصوص افزایش خشونت در جامعه امروز نسبت به گذشته گفت: زنان و مردان در ابعاد مختلف توانمند شده‌اند و این توانایی مطالبات و توجهاتی را به دنبال دارد که در حوزه فردی، اجتماعی و خانواده باید به آن توجه شود.


وی با بیان این‌که وقتی مطالباتی در جامعه مطرح می‌شود سیستم باید در ابعاد مختلف روی آن کار کند افزود: مثلا وقتی موضوع افزایش مهریه در جامعه مطرح شد در مورد آن تدبیری اندیشیده نشد و همین امر به زوجیت و پیوند خانواده ضربه زد.


این جامعه‌شناس ضمن تأکید بر این‌که خشونتی که از زنان در جامعه امروز دیده می‌شود از ۲۰ سال پیش در خانه شروع شده بود و امروز به جامعه کشیده شده است ادامه داد: برخی زنان انواع خشونت اقتصادی، روانی، کلامی، بدنی و کلامی را در خانه تحمل می‌کنند و همین امر موجب بالارفتن سن ازدواج، افزایش آمار طلاق و درگیری‌های درون خانواده است.


ولی‌مراد به حق ازدواج جوانان اشاره کرد و گفت: با شرایط نابسامان جوامع جوانانی که قصد ازدواج دارند می‌ترسند و از تشکیل خانواده امتناع می‌کنند.


وی به ساماندهی شرایط جامعه به سمت کرامت انسانی تأکید کرد و افزود: زنی که در خانواده دیده نمی‌شود با همسر خود بر سر موضوعات مختلف کشمکش دارد و در چنین شرایطی کودکی خشن تربیت می‌شود و این روال ادامه دارد.




بیشتر بخوانید:


خشونت آشکار و پنهان میان نوجوانان از کجا آب می‌خورد؟


پشت پرده گرایش جوانان به همنشینی با حیوانات چیست؟




این جامعه‌شناس با بیان این‌که نوجوان آیینه خانواده است عنوان کرد: فرزندی که در خانواده پرتنشی تربیت شود که پدر و مادر هرکدام برای خودشان زندگی‌ می‌کنند و به یکدیگر بها نمی‌دهند بسیار آسیب می‌بیند و ریشه مشکلاتی که نسل جوان و نوجوان امروز دارد در خانواده است.


ولی‌مراد به عدم آموزش رابطه فردی قبل ازدواج و عدم آموزش صحیح روش‌های تربیتی فرزند بعد از ازدواج به جوانان اشاره و اظهار کرد: اگر تمامی تریبون‌ها اعم از ائمه جمعه و جماعات، آموزش عالی، آموزش و پرورش، وزارت فرهنگ و صدا و سیما با یکدیگر متحد شوند و به موضوع رابطه بین فردی زن و مرد در خانه بپردازند بسیاری از مشکلات خانواده‌های برطرف خواهد شد.


وی با بیان این‌که جامعه امروز در مرحله گذار است و با ۶۰ سال گذشته فرق کرده است گفت: برخی مردان نمی‌دانند چگونه با زنان در خانه برخورد کنند و بحث‌هایشان به درگیری و کشمکش در خانواده کشیده می‌شود. و کودکانی که در این محیط تربیت می شوند و رشد می‌کنند دچار خشم درونی می‌شوند.


این جامعه شناس به سرایت‌پذیری خشونت در جامعه اشاره کرد و ادامه داد: هنگامی‌که یک نفر در جامعه در اثر فشارهای روحی و مشکلات خشونت خود را در غالب خودسوزی بروز می‌دهد، افراد دیگری هم که چنین مشکلاتی دارند، اولین راهی که برای بروز خشونت به ذهنشان می‌رسد، خودسوزی است.


ولی‌مراد به نقش مؤثر رسانه‌ها در پرورش حس خشونت در جامعه تأکید و عنوان کرد: متأسفانه محتوای فیلم‌های ما از رسانه‌های غربی الگو می‌گیرند و مروج سبک زندگی غربی و خشونت است.


وی تنها راه نجات جامعه از خشونت را برنامه‌ریزی‌ برای آموزش افراد و خانواده‌ها دانست و ادامه داد: مسئولان باید به اهمیت نقش خانواده در داشتن جامعه سالم توجه کنند و برای رسیدن به این مطلوب زیرساخت‌های لازم را فراهم کنند.


انتهای پیام/۴۱۶۱/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب