ظرفیت سدهای خوزستان بهزودی به پایان میرسد
هادی بیگینژاد در گفتوگو با خبرنگار حوزه مجلس گروه سیاست خبرگزاری آنا، با بیان اینکه افزایش تولید برق و صرفهجویی در مصرف تنها راهکار موجود برای بهبود وضعیت برق در کشور است، اظهار کرد: وزیر نیرو دولت سیزدهم باید بدون منابع مالی بتواند افزایش تولید برق و صرفهجویی در مصرف را مدیریت کند و سرمایهگذاری بخش خصوصی در این صنعت و تهاتر از جمله ابزارهای موجودی هستند که وزیر میتواند از آنها استفاده کند.
وی ادامه داد: وزارت نیرو باید روشهایی را اتخاذ کند که بخش خصوصی رغبت داشته باشد تا در زمینه تولید برق سرمایهگذاری کند؛ برای مثال وزیر نیرو پیگیر مطالبات بخش خصوصی باشد یا اجازه صادرات به آنها بدهد.
این نماینده مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: هماکنون صنعت برق کشور با مشکلات فراوانی روبهرو است و اگر این دو محور عملیاتی نشود، مشکلات کشور در سالهای بعد افزایش پیدا میکند. وزیر نیرو باید شناخت کاملی از مشکلات این حوزه داشته باشد و برای بهبود وضعیت نیازمند بودجه دولتی نباشد؛ اگر اعتبارات کافی در کشور وجود داشت تاکنون نیروگاههای لازم ساخته میشد.
بیگینژاد با بیان اینکه تمام دستگاههای اجرایی باید برای حل بحران آب بسیج شوند، ادامه داد: وزارت جهاد کشاورزی، صمت و نیرو باید هماهنگ عمل کنند تا شرایط بحرانیتر نشود. برای مثال یک نیروگاه با بازگردان فاضلاب تولیدی به چرخه مصرف و تصفیه پساب خود، میتواند سالانه چند صد هزار متر مکعب آب صرفهجویی کند. برخی از کشتهای بیمورد در کشور انجام میشود و با اجرای سامانههای نوین آبیاری میزان بهرهوری آب در باغها و مزارع افزایش مییابد.
عضو کمیسیون انرژی مجلس با بیان اینکه نگاه جمعی به موضوع کمآبی در خوزستان وجود ندارد، افزود: در گذشته آب سدها مسدود میشد اما هماکنون تمام آن رها میشود؛ روزانه به میزان مصرف یک شهر ۷۰۰ هزار نفره از سدها آب رها میشود و این ظرفیت بهزودی به پایان میرسد. تصمیمات صفروصدی از مشکلات گرهگشایی نمیکند و تصمیمات باید یکپارچه در کشور گرفته شود.
انتهای پیام/۴۱۶۳/پ
انتهای پیام/