دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
09 مرداد 1400 - 03:48

آخرین نامه ظریف به دبیرکل سازمان ملل منتشر شد

وزارت امور خارجه آخرین نامه ظریف به دبیرکل سازمان ملل متحد به‌تاریخ ۲۹ تیرماه ۱۴۰۰ را برای اولین بار منتشر کرد.
کد خبر : 597792
ظریف



به گزارش گروه جهان خبرگزاری آنا، محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در تاریخ ۲۹ تیرماه و در ششمین سالگرد تصویب قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد طی نامه‌ای به دبیرکل این سازمان، جمع‌بندی‌ای از مجموع بدعهدی‌های طرف‌های غربی را به‌عنوان سند در دبیرخانه ملل متحد ثبت نمود.


وی در صفحه توئیتر خود در این باره نوشت: در تاریخ ۲۰ جولای - مصادف با ششمین سالگرد قطعنامه ۲۲۳۱ - ۶ سال (عدم) اجرای برجام از سوی غرب را در نامه‌ای که شاید آخرین و مهمترین نامه من به دبیر کل سازمان ملل متحد باشد، مستند کردم.


وزیر خارجه افزود: این نامه امروز به صورت آنلاین منتشر شد و به زودی به چاپ می‌رسد.


ظریف در این نامه به «آنتونیو گوترش» نوشته است: ۶ سال پیش در همین روز شورای امنیت به‌اتفاق آرا قطعنامه (۲۰۱۵) ۲۲۳۱ را تصویب کرد به‌رغم مخالفت‌های جدی و مشروع ما نسبت به بدرفتاری تاریخی شورای امنیت در قبال ایران ـ به‌ویژه در طول هشت سال تجاوز صدام حسین و همچنین در جریان یک بحران هسته‌ای غیرضروری ـ ایران با شرکت در مذاکرات، حسن‌نیت خود را برای رسیدن به یک راه‌حل دیپلماتیک برای مسئله هسته‌ای نشان داد.


وی اظهار داشت: در سال ۱۳۹۴ پس از ۱۳ سال مذاکرات پیچیده ایران و پنج عضو دائمی این شورا به‌علاوه آلمان برنامه جامع اقدام مشترک را منعقد کردند که توسط قطعنامه ۲۲۳۱ تأیید و به آن قطعنامه ضمیمه شد.


ظریف تأکید کرد: شورای امنیت در قطعنامه ۲۲۳۱ خود تأیید کرده است که انعقاد برجام نشان‌دهنده یک تغییر بنیادین در بررسی این موضوع توسط شورای امنیت است، هدف غایی ادعایی تمام قطعنامه‌های لغوشده شورای امنیت ملل متحد در مورد مسئله هسته‌ای ایران دستیابی به یک راه‌حل دیپلماتیک، است.


وزیر امور خارجه ادامه داد: قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت ملل متحد همچنین تأکید می‌کند که برجام موجب تقویت و تسهیل توسعه همکاری و تعاملات اقتصادی و تجاری با ایران می‌شود و این که کشورهای عضو باید توجه مقتضی به لغو تحریم‌ها داشته باشند. شرکت‌کنندگان برجام تأکید کردند که لغو تحریم‌ها از جمله منفعت اقتصادی ناشی از آن، بخشی اساسی از برجام است.


ظریف افزود: با این حال آمریکا با کمک و تشویق همدستان اروپایی خود، هرگز این‌ها و بسیاری از مفاد قطعنامه ۲۲۳۱ و برجام را با حسن‌نیت اجرا نکرد، مشارکت‌کنندگان غربی برجام همچنان به استفاده از فشار اقتصادی برای دستیابی به اهداف سیاسی نامشروعی که در طی مذکرات طولانی و خسته‌کننده برجام نتوانسته بودند به آن دست یابند ادامه می‌دهند.


وی خاطرنشان کرد: ایران مواضع خود را در جلسه شورای امنیت در ۲۰ ژوئیه ۲۰۱۵ و بلافاصله پس از تصویب قطعنامه به‌وضوح بیان کرد با این حال تمام تعهدات خود ذیل برجام را با حسن‌نیت انجام داد که توسط گزارش‌های متعدد آژانس بین‌المللی انرژی اتمی ـ حتی ۱۵ ماه پس از خروج غیرقانونی آمریکا ـ تأیید شده است.


وزیر امور خارجه تأکید کرد: آمریکا و سه کشور اروپایی، بارها سوءنیت خود را برای وادار کردن ایران به مذاکره مجدد درباره آن مفاد از طریق فشار اقتصادی و باج‌خواهی اعلام کرده‌اند، چنین مقاصدی ـ که به خودی خود نقض فاحش بندهای ۲۸ و ۲۹ برجام است ـ به‌صورت خصوصی و حتی عمومی، پس از روز اجرایی شدن برجام بیان شده‌اند و توسط رییس جمهوری پیشین آمریکا ترامپ ـ و متأسفانه سه کشور اروپایی ـ از سال ۲۰۱۷ تکرار شده‌اند.


ظریف تصریح کرد: دولت بایدن دوباره با کمک و هم‌دستی سه کشور اروپایی از زمان آغاز به کار خود در ژانویه ۲۰۲۱ تروریسم اقتصادی ترامپ علیه ایرانیان را به‌عنوان اهرم فشار خیالی برای دستیابی به همان اهداف، داده است.


اکنون این نامه به‌همراه اسناد شش سال بدعهدی غرب در اجرای برجام، که پیش از این در مناسبت‌های مختلف از طرف وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران به رشته تحریر در آمده است، با مقدمه وی به دو زبان فارسی و انگلیسی منتشر می‌شود.


این مجموعه تألیف‌شده از سوی محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در بالغ بر ۲۰۰ صفحه از سوی مرکز مطالعات سیاسی و بین‌المللی به‌زیور طبع آراسته شده که اکنون نسخه دیجیتالی آنها در دسترس عموم قرار گرفته است.


بر اساس اعلام مرکز مطالعات سیاسی و بین‌المللی وزارت امور خارجه، نسخه چاپی کتاب‌ها نیز طی هفته آینده در بازار نشر قابل دسترسی خواهد بود.


انتهای پیام/



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب