دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
10 مرداد 1400 - 23:44
آنا گزارش می‌دهد؛

وزارت دفاع؛ از ساخت واکسن کرونا تا صنعتی‌سازی ساختمان

وزارت دفاع توانسته با استفاده از ظرفیت علمی کشور اعم از دانشگاه‌ها و شرکت‌های دانش‌بنیان از نخبگان، مخترعان و مبتکران صنعت کشور، یک منظومه منسجم تشکیل بدهد و به یاری بخش خصوصی بشتابد.
کد خبر : 597047
وزارت دفاع

به گزارش گروه سیاست خبرگزاری آنا، وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح مسئول برنامه‌ریزی، هماهنگی، پشتیبانی و گسترش توان دفاعی نیروهای مسلح را برای مقابله با تهدیدات احتمالی بر عهده دارد و این وزارتخانه توانسته با استفاده از ظرفیت علمی کشور اعم از دانشگاه‌ها و شرکت‌های دانش‌بنیان از نخبگان، مخترعان و مبتکران صنعت کشور، یک منظومه منسجم تشکیل دهد.


وزارت دفاع همواره به یاری بخش خصوصی شتافته و سیاست حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان را در دستور کار خود دارد؛ سردار رضا طلایی‌نیک معاون پارلمانی وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح معتقد است که وزارت دفاع تلاش می‌کند جای بخش خصوصی را نگیرد بلکه حامی این بخش باشد.


بر همین اساس، آذر ۱۳۹۸ خبری مبنی بر امضای تفاهم‌نامه همکاری میان وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و یکی از گروه‌های خودروسازی داخلی در راستای کمک و پشتیبانی صنعت دفاعی از صنعت خودروسازی منتشر شد.


به گفته مسئولان وزارت دفاع، این وزارتخانه در دوره تحریم‌ها و فشار حداکثری به تولیدات صنعت خودروسازی کمک کرده است.


بعد از خروج شرکت‌های خارجی خودروسازی از بازار ایران، برخی از قطعات که تولید آن با مشارکت خارجی‌ها انجام می‌شد، به علت رفتن این شرکت‌ها از کشور، تولیدکننده‌ای نداشت و وزارت دفاع به‌واسطه انباشت دانش و زیرساخت‌های صنعتی خود توانست این خلأ را رفع کند.


همکاری وزارت دفاع با شرکت‌های دانش‌بنیان


بنابر اعلام امیر سرتیپ حاتمی، صنایع دفاعی با ۵ هزار و ۷۰۰ شرکت خصوصی طرف قرارداد است که ۶۵۵ شرکت شامل شرکت‌های دانش‌بنیان می‌شود و در شرایط تحریم که با فشار آمریکا بسیاری از کشورهای خارجی ایران را ترک کردند، ورود صنایع دفاعی با ظرفیت‌ها و قابلیت‌های بالای علمی-فناورانه امری ضروری است. بر همین اساس، این وزارتخانه طرح ملی صنعتی‌سازی ساختمان را در دستور کار خود قرار داده است.


این طرح به‌عنوان یک طرح استراتژیک برای تغییر ریل ساختمان‌سازی کشور در وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح که با حمایت ستاد کل نیروهای مسلح از مهرماه سال ۹۸ آغازشده و طی آن کشور به دانش طراحی ساخت و نصب ساختمان‌های مدولار که تاکنون در انحصار دو یا سه کشور بوده، دست‌یافته است؛ در این طرح، چرخه احداث یک ساختمان ۱۲ طبقه با زیربنای حدود ۱۱ هزار مترمربع با ظرفیت تقریبی ۷۰ واحد آپارتمان از ۳ سال به حدود ۶ ماه کاهش می‌یابد.


وزارت دفاع؛ از ساخت واکسن کرونا تا صنعتی‌سازی ساختمان


امیر سرتیپ حاتمی وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح پیرامون طرح ملی صنعتی‌سازی ساختمان گفت: با توجه به رویکرد فناورانه‌ای که وزارت دفاع در موضوعات. مختلف دارد، در بحث ساخت مسکن نیز تلاش کردیم یک کار جدیدی را برای نیروهای مسلح و کشور عزیزمان انجام دهیم و آن طرح ملی صنعتی‌سازی ساختمان بود.


امیر حاتمی اضافه کرد: البته در این زمینه کارهایی در سطح جهان صورت گرفته و در کشور ما نیز اقداماتی انجام شده است، اما ما تلاش کردیم یک کار کاملاً لبه دانشی و جدید را برای کشور انجام دهیم، لذا این صنعت که امروز مشاهده می‌کنید ایجاد شده که در فاز اول با ظرفیت تولید سالانه ۳ هزار واحد مسکن آغاز به کار می‌کند که البته قابل افزایش تا سه برابر است.


صنعتی‌سازی ساختمان باعث ارزان شدن مسکن خواهد شد


وی طراحی و ایجاد این صنعت را کاملاً بومی اعلام کرد و افزود: ما اگر بخواهیم در استان و محل دیگری این صنعت را ایجاد کنیم بلافاصله می‌توانیم آن را به هر تعدادی که در کشور مورد نیاز است تکثیر کنیم. این کار قیمت و زمان در تولد مسکن را به‌طور قابل ملاحظه‌ای کاهش می‌دهد، به نحوی که به لحاظ زمان ما می‌توانیم مسکنی را که حدود ۱۲ طبقه و ۱۱ مترمربع در قالب ۷۰ الی ۸۰ واحد مسکن است و در بهترین شرایط حدود ۳ سال در کشور ما اجرا می‌شود را به حدود کمتر از ۶ ماه اجرا کنیم.


وزیر دفاع ادامه داد: قیمت مسکن نیز حدود ۲۰ درصد کاهش پیدا می‌کند و اگر طول عُمر ساختمان را به این درصد اضافه کنیم، شاید حدود ۵۰ درصد قیمت تمام‌شده کاهش پیدا می‌کند، زیرا عُمر ساختمان‌هایی که توسط این صنعت تولید می‌شود بسیار طولانی‌تر از سایر روش‌هاست و اگر کیفیت و مقاومت در برابر زلزله و آتش‌سوزی را اضافه کنیم به‌طور کلی کاهش قابل ملاحظه‌ای را خواهیم داشت.


امیر حاتمی اظهار کرد: امیدواریم که با این طرح ملی ساختمان یک اتفاق خوب در عرصه ساخت مسکن در سطح کشور رخ دهد و مردم عزیز ما بهره آن را در سالیان آینده ببرند و اگر از این سبک ساختمان در کشور استقبال شود، تحولی در سرعت کیفیت و قیمت ساخت ساز مسکن اتفاق می‌افتد.


وی با اشاره به همکاری وزارت دفاع و وزارت مسکن و شهرسازی در عرصه ساخت مسکن و اجرایی کردن طرح ملی صنعتی‌سازی مسکن، گفت: این پروژه کار مشترک است و حتماً هر جا که مدنظر وزارت مسکن باشد ما آماده همکاری و اجرای این پروژه هستیم.




وزارت دفاع؛ از ساخت واکسن کرونا تا صنعتی‌سازی ساختمان
کارگاه طرح صنعتی‌سازی ساختمان در وزارت دفاع



بنابر آمارها، وزارت دفاع در فاز اول با ظرفیت تولید سالانه ۳ هزار واحد مسکن آغاز به کار می‌کند و این طرح مطابق با آیین‌نامه‌های روز دنیا طراحی و از نظر کاهش مصرف انرژی، عایق‌بندی صوتی و حرارتی، زلزله و آتش‌سوزی بسیار مناسب است.


در این نوع ساختمان‌ها پرت انرژی به‌شدت کاهش‌یافته و نسبت به سیستم سنتی اسکلت فلزی متداول در کشور قیمت تمام‌شده آن ارزان‌تر خواهد بود.


در معماری این ساختمان‌ها آرامش، آسایش، سبک و الگوی جدیدِ مطابق با فرهنگ اصیل ایرانی اسلامی رعایت شده است.




بیشتر بخوانید:





واکسن فخرا با مشارکت آستان قدس رضوی و وزارت دفاع تولید می‌شود


وزارت دفاع علاوه بر حمایت از صنعت، به یاری نظام درمانی کشور نیز شتافته است؛ فرایند تحقیق و توسعه واکسن فخرا از اسفند ۹۸ در سازمان پژوهش و نوآوری دفاعی وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در زمان حیات شهید فخری زاده با راهبری و مدیریت ایشان آغاز گردید که به جهت اهمیت این پروژه شهید والامقام و مقام محترم عالی وزارت نظارت مستقیم بر انجام پروژه داشتند.


وزارت دفاع؛ از ساخت واکسن کرونا تا صنعتی‌سازی ساختمان


امیر سرتیپ حاتمی در حاشیه مراسم تجلیل از خدمتگزاران نیروهای مسلح در عرصه سلامت و مقابله با بیماری کرونا در خصوص آخرین وضعیت واکسن فخرا می‌گوید: در حال تقدیم گزارش مرحله دوم آزمون بالینی به وزارت بهداشت هستیم و به‌محض اینکه این گزارش تجزیه‌وتحلیل نهایی شود، فکر می‌کنم ظرف ۱۵ روز آینده وارد مرحله سوم آزمون می‌شویم که تزریق نسبتاً عمومی خواهد بود.


انتهای پیام/۴۱۶۳


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب