پیشتازی سهام شرکتهای کوچک در نخستین ماه تابستان
به گزارش گروه اقتصاد خبرگزاری آنا، نیما میرزایی، کارشناس بازار سرمایه به خلاصه ای از روند معاملات بورس در تیر ماه اشاره کرد و گفت: پس از رشد پرشتاب بازار سهام در ابتدای سال ۹۹ و ثبت قله تاریخی شاخص بورس در مرداد ماه همان سال، شاهد ریزش پیاپی بازار سرمایه و افت یکپارچه قیمت نمادهای مختلف در بازار بودیم که این وضعیت نیز تا خرداد ماه سال جاری تداوم پیدا کرد.
وی به سهام شرکتهای برتر در معاملات تیر ماه بازار سهام تاکید کرد و اظهار داشت: پیشتازی نمادهای کوچک به عنوان نکتهای مهم در روند اخیر معاملات بازار است اما در این مدت سهام شاخص ساز بازار هم از رشد نسبتا مناسبی برخوردار بودند.
سهام برتر بازار، نمادهای قفل در صف فروش
این کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه سهام شرکت های برتر در بازار از جمله نمادهایی هستند که برای مدت ها قفل در صف فروش بودند، گفت: غالباً سهام برخی از شرکت ها ریزش شدیدی را در بازار به دلیل وجود فروشندههای هیجانی تجربه کردند که در نهایت بعد از مدتها ریزش و ارزندگی در قیمت آنها، فرصتهای مغتنمی برای سرمایه گذاری در این سهام ایجاد شد.
وی به سهامی که بیشترین بازدهی را طی یک ماه اخیر در بازار به دست آوردند اشاره کرد و گفت: به سختی می توان در بین شرکت های بزرگ بازار، نمادی را پیدا کرد که جزو ۲۰ نماد پربازده یک ماه اخیر باشند، براساس آمار موجود گروه های دارویی، سیمانی و نیروگاهی بالاترین بازدهی را نسبت به سایر گروه ها در بازار کسب کردند.
عوامل تاثیرگذار در بهبود روند معاملات بورس
میرزایی به عوامل تاثیرگذار در بهبود روند معاملات بورس در تیر ماه اشاره و تاکید کرد: علاوه بر ریزش های شدید و جذاب شدن تکنیکالی قیمت ها، دلایل بنیادی متعددی مانند افزایش قیمت های جهانی نفت تا کانال ۷۰ دلار، افزایش قیمت دلار (دلار نیمایی در کانال ۲۲ و دلار بازار آزاد حوالی ۲۵ هزار تومان)، کاهش نرخ بهره بانکی به محدود ۱۸ درصد، رسیدن فصل مجامع و احتمال شناسایی و تقسیم سود های مناسب و رشد و تثبیت نرخ جهانی کامودیتی ها سبب ترغیب معامله گران برای خرید سهام شرکت ها و بازگشت شاخص بورس به مدار صعودی شدند.
این کارشناس بازار سرمایه به سهامداران توصیه کرد تا در ادامه سال ۱۴۰۰ نیز علاوه بر رصد مسایل تاثیرگذار در معاملات بازار سهام، اخبار مرتبط به برجام هم مورد رصد معامله گران بازار سرمایه باشد.
روند صعودی شاخص بورس ادامه دار است؟
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا روند صعودی شاخص بورس در مرداد ماه ادامه دار است یا خیر، افزود: با توجه به وضعیت بنیادی بازار سرمایه و عوامل تاثیرگذار در ایجاد جذابیت بازار در تیر ماه ، مهمترین سوال ایجاد شده در ذهن معامله گران این است که آیا روند صعودی بازار در ماه پیش رو نیز کماکان ادامه خواهد داشت یا خیر، در این زمینه باید اعلام کرد که برآیند عوامل مذکور در کوتاه مدت تغییرات زیادی ندارد؛ بنابراین وضعیت بنیادی بازار در این دوره کماکان کم ریسک و دارای پتانسیل رشد آرام خواهد بود .
میرزایی خاطرنشان کرد: بسیاری از گروه های مستعد بازار در روز های اخیر به سطوح مقاومتی خود رسیده اند و همه این گروه ها بصورت یکپارچه قابلیت عبور از مقاومت های فعلی را نخواهند داشت.
این کارشناس بازار سرمایه با اشاره به اینکه اکنون انتخاب سهام درست از گروه مناسب در بازار بیش از هر دوره دیگری از اهمیت برخوردار است، اظهار داشت: در میان مدت به جز گروه های کوچک و تورمی بازار، گروه خودرویی و بانکی جزو گروه های جذاب بازار خواهند بود که می توانند همگام با توافقات برجامی در ابتدای دولت بعدی، بازدهی مناسب و کم ریسکی را نصیب سهام داران کنند.
سهام شرکت های کوچک میداندار رشد بازار سرمایه
وی با اشاره به اینکه در مرداد ماه همچنان سهام کوچک بازار میدان دار رشدهای زیاد خواهند بود، گفت: سهام شرکت های جامانده در گروه سیمانی، دارویی و نیروگاهی همچنان امکان ادامه رشد را در بازار خواهند داشت.
میرزایی تاکید کرد: هر سه گروه تحت تاثیر حذف قیمت گذاری دستوری در مسیر صعودی قرار گرفته اند، هر چند در این بین گروه یوتیلیتی در ابتدای راه قرار گرفته و مسیر سختی را تا رها شدن از بند قیمت گذاری دستوری در پیشرو دارد.
به گفته میرزایی، در مرحله بعد گروه های کوچک و تورمی بازار مانند گروه های غذایی و زراعت نیز با توجه به شرایط تورمی جامعه به خصوص در مواد خوراکی دارای پتانسیل رشد هستند.
این کارشناس بازار سرمایه ادامه داد: پیش بینی می شود که تورم محصولات غذایی (حتی در صورت افت نرخ ارز) در میان مدت نیز ادامه دار باشد و در برخی محصولات نیز شیب افزایش نرخ ها سرعت بیشتری به خود بگیرد.
توجه به ریسک کاهش قیمت ارز در انتخاب سهام
وی با بیان اینکه سرمایه گذاران در ارزیابی سهام وابسته به دلار ریسک کاهش قیمت ارز را نیز مدنظر خود قرار می دهند، گفت: گروه پالایشی می توانند کماکان با حمایت های دولتی در کانون توجه خریداران قرار داشته باشند؛ پیش بینی می شود روند حمایت های صورت گرفته برای جذاب کردن این گروه در یک ماه پیشرو نیز ادامه دار باشد.
میرزایی ادامه داد: در صورت دریافت اخبار قوی و مثبت از توافقات وین و آزادسازی منابع ارزی، نوسانات قیمت دلار به سرعت می تواند جذابیت این گروه را در کوتاه مدت تحت تاثیر قرار دهد.
انتهای پیام/۴۱۲۹/
انتهای پیام/