طرح الف و ب برای ترمیم حقوق استادان دانشگاه آزاد اسلامی / فعالیت های علمی و پژوهشی ارتقاء می یابد
علیاکبر خسروی نژاد، عضو هیئتعلمی اقتصاد دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی در گفتوگو با خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا درباره "ماهیت طرح الف و ب" گفت: دو موضوع در دانشگاه آزاد اسلامی مطرح بود یکی فاصله بین حقوق استادان در دانشگاه آزاد اسلامی با استادان دانشگاه دولتی است که این فاصله طی زمان و در بعضی از سالها شدیدتر شده بود و مسئله دیگر ارتقای وضعیت علمی – پژوهشی دانشگاه از طریق توجه بیشتر به جایگاه استادان است.
بیشتر بخوانید
اساتید دانشگاه آزاد اسلامی در انتخای دسته الف یا ب مختار هستند
۱۰ مزیت طرح الف و ب اعضای هیئت علمی
فواید طرح الف و ب اعضای هیئت علمی
خسروی نژاد افزود: اگرچه ادعایی مبنی بر شکاف علمی در بسیاری از رشتهها بین دانشگاه آزاد اسلامی و دانشگاه دولتی وجود داشت اما میتوانیم بگوییم وضعیت دانشگاه آزاد اسلامی نهتنها از دانشگاه دولتی پایینتر نبوده بلکه در برخی رشتهها همتراز و یا بهتر هم بوده است؛ البته این مقایسه برحسب نوع رشته و محل دانشگاه باید انجام شود؛ بنابراین موارد مختلفی از اعتراض استادان به وضعیت سطح حقوق و معیشت خود و همچنین اختلاف سطح حقوق با همتاهای خودشان در دانشگاههای دولتی دارند را در بر میگرفت.
طرح الف و ب و ترمیم وضعیت حقوقی استادان و ارتقای فعالیتهای علمی-پژوهشی دانشگاه
استاد اقتصاد دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: این موارد باعث شد که مسئولان دانشگاه آزاد اسلامی به این فکر بیافتند و با اتخاذ تصمیمی بتوانند به هر دو این موارد پاسخ دهند یعنی هم وضعیت حقوقی اساتید را ترمیم کنند و هم سطح علمی – پژوهشی دانشگاه را از طریق فعالیت و مشارکت بیشتر اساتید در حوزههای آموزشی و پژوهشی ارتقاء دهند که در نهایت منجر به "طرح الف و ب " شد.
وی گفت: تمایز اساتید الف نسبت به وضعیت قبل از طرح این است که طرح ساعت همکاری بیشتری را از اساتید الف طلب میکند. ما به ازای این افزایش ساعت همکاری نسبت به حق مرتبه علمی قبلی چیزی حدود ۴۰ درصد افزایش و نسبت به کل حقوق چیزی حدود ۲۰ درصد افزایش حقوق رخ میدهد.
نحوه فعالیت اساتید الف
خسروینژاد در پاسخ به این سؤال که انتخاب رده الف و ب بر عهده استادان است یا دانشگاه گفت: انتخاب رده الف و ب با خود استادان است و در سامانه ساجد همه اساتید دانشگاه آزاد اسلامی پرونده دارند، از طرف دانشگاه آزاد اسلامی از استادان خواسته شد که به سامانه ساجد مراجعه کرده و با توجه به شرایط خود و شرایطی که در بخشنامه یا آییننامهای که در این زمینه مشخصشده است، رده الف یا ب را انتخاب کنند که پس از انتخاب رده توسط استادان، دانشگاه رده انتخابشده توسط استاد را میپذیرد.
این استاد اقتصاد دانشگاه آزاد اسلامی تصریح کرد: طبق آییننامه یک استاد با مرتبه استادیاری قبل از اجرای این طرح موظف به ۱۵ ساعت تدریس در واحد هفته بود الان با اجرای طرح الف و ب، برای اساتید طرح الف این میزان ساعت موظفی تدریس به ۱۳ ساعت کاهش مییابد اما لازم است که استاد این تفاوت را به صورت همکاری پژوهشی جبران نماید یعنی مشارکت در پایاننامهها، رسالهها و طرحهای پژوهشی (در صورت وجود). البته بعدا عنوان شده است که اگر این موارد پژوهشی در بعضی از واحدها اگر موجود نبود استاد میتواند با همان تدریس آموزشی این خلا را پر کند.
وی در پاسخ به این سوال که آیا طرح الف و ب منجر به تفکیک استادانی که به صورت تمام وقت در اختیار دانشگاه هستند از استادانی میشود که به صورت نیمه وقت در اختیار دانشگاه هستند و به مشاغل دیگری خارج از دانشگاه فعالیت دارند گفت: آن طور که مسئولان میگویند طرح الف و ب منجر به این تفکیک هم میشود. استادانی که در دانشگاه فعالیت دارند وظیفهشان خدمت به جامعه و دانشگاه است و این را در سنوات ۲۰-۳۰ ساله اخیر هم اثبات کردهاند.
انتهای پیام/۴۱۶۲/
انتهای پیام/