دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
01 مرداد 1400 - 11:10
شاکری:

توسعه پایدار دغدغه مسئولان نیست

توان تبدیل دارایی به منافع بالاتر در بخش کشاورزی را نداریمعضو هیئت علمی گروه علوم سیاسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز بیان کرد: توسعه پایدار به عنوان یک مسئله بنیادین و اساسی هنوز تبدیل به مسئله کلیدی نزد مردم و سیاست‌مداران ما نشده است.
کد خبر : 596270
ن

به گزارش خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا از تبریز، احسان شاکری در وبینار استراتژی‌های مدیریت توسعه پایدار حوضه آبریز دریاچه ارومیه که در این دانشگاه برگزار شد، در ارتباط با توسعه پایدار از دیدگاه اندیشه سیاسی و سیاست‌های توسعه پایدار اظهار کرد: واژه‌های رشد، ترقی، پیشرفت، مدرنیزه شدن و توسعه پایدار از موضوعات جدید است و واژه توسعه مربوط به قرن ۲۰ بوده و ریشه در عصر خردگرایی و تجدد دارد.


وی افزود: توسعه پایدار به عنوان یک مسئله بنیادین و اساسی هنوز تبدیل به مسئله کلیدی نزد مردم و سیاست‌مداران ما نشده است.


عضو هیئت علمی گروه علوم سیاسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز مطرح کرد: زیربنای فلسفی و اندیشه سیاسی این است که انسان نمی‌تواند و مجاز نیست به لحاظ فلسفی و اخلاقی با نگاه استثمار و بهره‌کشی از منابع طبیعی برای خود بخواهد استفاده کند و در توسعه پایدار این یک نگاه خودمحورانه است.


شاکری گفت: همزیستی، مسئولیت و تعهد انسان با محیط‌زیست در توسعه پایدار یک نگاه تعاملی است.


بخش کشاورزی بخش ایستای اقتصاد استان است


حیدر فتح‌زاده معاون توسعه مدیریت و سرمایه انسانی سازمان مدیریت برنامه‌ریزی استان آذربایجان‌شرقی در ارتباط با تغییرات ارزش و توسعه پایدار در بخش کشاورزی گفت: سرشماری‌های انجام شده در بخش کشاورزی و در مقایسه سرشماری‌های‌ انجام‌یافته در سال ۱۳۸۲ و سال ۱۳۹۳ حدود ۳هزار بهره‌بردار استان آدربایجان‌شرقی در طی ۱۰ سال از چرخه بهره‌برداری خارج شد که۵۷ درصد بهره‌برداران در سال ۱۳۸۲ زراعت‌کار بوده‌اند که در سال ۱۳۹۳ به ۴۳ درصد رسید.



وی افرود: بخش کشاورزی بخش ایستای اقتصاد استان است و از ۱۱درصد بالاتر نرفته و باعث شده مسائل و چالش‌هایی را به وجود آید.


فتح‌زاده به چالش‌های ناشی از تغییر در نظام بهره‌برداری اشاره کرد و گفت: یکی از چالش‌ها این بود که در شهر تبریز حدود ۴۰۰ هزار به تفکیک منطقه حاشیه‌نشینی به وجود آمده و دیگری وجود حدود ۳ هزار و ۸۱ آبادی که از این تعداد آبادی در حال حاظر ۴۱۲ آبادی خالی از سکنه است و ۵۹۶ آبادی هم در آستانه خالی از سکنه شدن است و در نهایت ۲هزار و۷۱۱ آبادی وجود دارد که در آنها هم کشاورزی و هم دامداری و .... اتفاق می‌افتد که بهره‌وری و راندمان کشاورزی در این مکان‌ها پایین است.


وی در ادامه از نبود بهره‌برداران دارای توانایی انجام کار، توان تبدیل دارایی به ارزش افزوده و توان تبدیل دارایی به منافع بالاتر در بخش کشاورزی سخن گفت.


انتهای پیام/۴۱۱۷/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب