صدها دُز واکسن تقلبی در اوگاندا به شهروندان تزریق شد
به گزارش گروه جهان خبرگزاری آنا، مسئولان دولتی در اوگاندا روز چهارشنبه از تزریق صدها دُز واکسن تقلبی به شهروندان این کشور آفریقایی خبر دادند.
به گفته دولت اوگاندا در جریان یک کلاهبرداری که برخی پزشکان و کارمندان بهداشتِ «بی مسئولیت و بیپروا» در آن نقش داشتند به دست کم هشتصد نفر واکسن جعلی و در برخی موارد آب تزریق شده است.
بر اساس این گزارش، واکسنهای تقلبی در کوران موج مرگبار شیوع کرونا طی ماههای مه و ژوئن در این کشور شرق آفریقا تزریق شده است.
صدها شهروند اوگاندایی در واقع در مقطعی این واکسنها را دریافت کردهاند که موارد جدید ابتلای روزانه به بیماری کووید۱۹ در این کشور به رکورد ۷۰۰ نفر رسیده بود.
مدیر مرکز نظارت بر خدمات بهداشتیِ نهاد ریاست جمهوری اوگاندا در این خصوص میگوید: «متقلبان و افراد وابسته به این شبکه توزیع و تزریق واکسنهای تقلبی اغلب افرادی را به تور میانداختند که به دنبال پرداخت پول در ازای واکسینه شدن بودند.
دکتر نامارا در ادامه به فرانس پرس گفت: «برخی افرادِ بی وجدان که هدف آنها کسب منافع مادی و پول درآوردن بود مردم را با طرح ساختگی و جعلی واکسیناسیون فریب دادند.»
وی با اشاره به کشف و متلاشی شدن این شبکه جعل واکسن تاکید کرد که «دو تن از کارکنان بخش بهداشت در راستای این کلاهبرداری دستگیر شدهاند و یک پزشک نیز فراری است.»
دکتر نامار با اینحال خطاب به حدود هشتصد شهروندی که واکسنهای تقلبی دریافت کردند گفت که نگران نباشند چرا که بررسیها نشان داده ویالهای این واکسنها حاوی مواد خطرناک نبوده و برخی از آنها نیز با آب پر شده بودند.
کلاهبرداران در ازای تزریق هر دُز واکسن تقلبی مبلغی حدود ۵۰۰ تا ۸۰۰ هزار شیلینگ اوگاندا (معادل ۲۵ تا ۱۲۰ دلار/ ۲۰ تا ۱۰۰ یورو) از افراد متقاضی دریافت میکردند.
وزارت بهداشت اوگاندا روز چهارشنبه اعلام کرد که دولت واکسنهای رایگان کووید۱۹ را فراهم و در اختیار مراکز تایید شده برای واکسیناسیون شهروندان قرار داده است.
یووری موسونی، رئیس جمهوری اوگاندا روز هجدهم ژوئن، همزمان با اوج همهگیری کووید۱۹ و افزایش مرگ و میرهای ناشی از این بیماری محدودیتهای تازهای در این کشور وضع کرد که محورهای عمده آن بر توقف ۴۲ روزه فعالیت بخش حمل و نقل عمومی و خصوصی و نیز منع رفت و آمد شبانه تا ساعات ابتدایی روز متمرکز شده بود.
وی هشدار داده بود که بیمارستانها پر از بیماران کرونایی شده و ظرفیت موجود مراکز درمانی پاسخگوی نیاز مراجعه کنندگان نیست.
بر اساس آمار رسمی ارائه شده از سوی وزارت بهداشت اوگاندا، ۹۱ هزار و ۱۶۲ مورد ابتلا به کووید۱۹ از ابتدای همهگیری ویروس کرونا در این کشور شناسایی و ثبت شده و از این میان ۲ هزار و ۴۲۵ نفر نیز در پی تبعات ناشی از این بیماری جان خود را از دست دادهاند.
انتهای پیام/
انتهای پیام/