دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
میرزاده در جلسه هیئت امنای استان مرکزی خبر داد

راه‌اندازی شبکه یکپارچه برترین آزمایشگاه‌ها و کارگاه‌های سراسر کشور

نهمین جلسه هیئت امنای استان مرکزی از سلسله اجلاس هیئت‌های امنای استانی دانشگاه آزاد اسلامی، به ریاست دکتر حمید میرزاده و با حضور اعضا در سازمان مرکزی برگزار شد.
کد خبر : 59563

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، در ابتدای جلسه، دکتر علیرضا نظام آبادی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان مرکزی به ارائه گزارشی از عمل‌کرد و وضعیت دانشگاه آزاد اسلامی در این استان، تعداد واحدها و مراکز دانشگاهی، رشته محل‌ها، تعداد دانشجویان مقاطع مختلف، اعضای هیئت علمی و... پرداخت.


در ادامه، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی ضمن خوشامدگویی به اعضای هیئت امنای استان مرکزی، به سهم دانشگاه آزاد اسلامی در آموزش عالی استان مرکزی اشاره کرد و گفت: «این دانشگاه 45درصد از سهم آموزش عالی استان را برعهده دارد. اگر بخواهیم سهمی در توسعه آموزشی و پژوهشی استان داشته باشیم، باید هیئت علمی را تقویت کنیم.»


میرزاده همچنین به نقش پررنگ طرح ساها در توسعه کیفی دانشگاه اشاره و بیان کرد: «طرح ساها در واقع یک آزمایشگاه ملی است که در سراسر کشور اثربخشی فراوانی دارد.»


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی اظهار کرد: «در سند آمایش که به شورای عالی انقلاب فرهنگی تقدیم شده است، پیشنهاد داده‌ایم که با توجه به فضای آموزشی و اعضای هیئت علمی در اختیار، دانشگاه آزاد اسلامی سهم 60درصدی در آموزش عالی کشور داشته باشد.»


میرزاده خطاب به رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان مرکزی و اعضای هیئت امنا گفت: «افزایش درآمدهای غیر شهریه‌ای و افزایش جذب اعضای هیئت علمی تمام وقت از جمله عوامل موثر در توسعه دانشگاه آزاد اسلامی استان است.»


او افزود: «با توجه به افزایش تعداد دانشگاه‌های رقیب، دانشگاه آزاد اسلامی با بالا بردن رتبه علمی استادان، ارتقا کیفیت آموزشی، افزایش طرح‌های برون دانشگاهی، توسعه مراکز رشد و مشارکت در اشتغال فارغ‌التحصیلان می‌تواند نقش بسزایی در آموزش عالی استان ایفا کند.»


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی، برگزاری دوره‌های بازآموزی برای فارغ‌التحصیلان و دوره‌های آموزشی کاربردی کوتاه مدت را نیز ازجمله مهمترین راه‌های کاهش وابستگی دانشگاه آزاد اسلامی استان مرکزی به شهریه برشمرد.


میرزاده با بیان اینکه دانشگاه آزاد اسلامی نقش 20درصدی در تولید علم دارد، عنوان کرد: «مطمئناً دانشگاه آزاد اسلامی مشارکت بسیار موثری در تولید جهانی علم دارد. باید توجه داشت اگر دانشگاه آزاد اسلامی نبود، ایران نمی‌توانست جزو کشورهای برتر از نظر مشارکت در تولید جهانی علم باشد.»


او خاطر نشان کرد: «تولیدات علمی جهان، تنها متعلق به حدود 90 کشور است و براساس گزارش منابع معتبری مانند SCOPUS ، ایران رتبه هفدهم را داراست. خوشبختانه تولید علم در دانشگاه آزاد اسلامی رو به افزایش است و بر همین اساس اگر دانشگاه آزاد اسلامی را حذف کنیم، ایران از پوسته اول و دوم حذف می‌شود.»



ابلاغ بخشنامه مقابله با رکود علمی طی روزهای آینده


میرزاده از ابلاغ بخشنامه رکود علمی طی روزهای آینده خبر داد و تصریح کرد: «برخی اعضای هیئت علمی در دانشگاه آزاد اسلامی به دنبال تولید علم، چاپ مقاله و ارتقای رتبه علمی نیستند. از این رو بنا داریم با ابلاغ و اجرایی کردن این بخشنامه، اعضای هیئت علمی و استادان را تشویق به پژوهش و پیشرفت علمی کنیم.»


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه در مراسم دیدار روسای دانشگاه‌ها با مقام معظم رهبری، ایشان بر پژوهش محور شدن دانشگاه‌ها تأکید ویژه‌ای داشتند، گفت: «با توجه به تاکید رئیس جمهوری و آیت‌الله هاشمی رفسنجانی بر تأسیس پژوهشگاه آزاد اسلامی، بنا داریم به زودی این پژوهشگاه را راه‌اندازی کنیم.»


او ادامه داد: «بهترین و مرغوب‌ترین آزمایشگاه‌ها و کارگاه‌ها در ایران از طریق شبکه به یکدیگر متصل خواهند شد. این طرح مشابه طرح ساها است با این تفاوت که در این طرح، آزمایشگاه‌ها و کارگاه‌های برتر هر استان به صورت یکپارچه در خواهند آمد.»


میرزاده با اشاره به کارکردهای این شبکه بیان کرد: «وظیفه این شبکه، تجاری سازی تحقیقات، انتخاب استادان نمونه و برتر برای انجام طرح‌های پژوهشی، ارتباط با صنعت و تقویت بنیان‌های تجاری سازی است.»


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی، از معاونان پژوهشی، برنامه‌ریزی و آموزشی خواست در هر استان یک آزمایشگاه برتر در هر رشته، را انتخاب و برای عضویت در این شبکه معرفی کنند.


او ابراز امیدواری کرد با اجرایی شدن این طرح تا تابستان 95، در کنار فعالیت طرح‌های ساها و شفا، ورود نسل جدید هیئت علمی جوان و جایگزینی روش‌ها و منش‌های جدید، بتوانیم شرایط جدیدی مهیا کنیم تا دانشگاه آزاد اسلامی از اتکای صرف به شهریه، رهایی یابد.



در نهمین جلسه هیئت امنای استان مرکزی، مواردی از قبیل بودجه سال 95، منتخبی از برنامه‌های توسعه ششم دانشگاه، درآمدها و هزینه‌های مصوب و عمل‌کرد سال 93 و... مورد بحث و بررسی قرار گرفت.


در ادامه، با تصویب اعضا، به واحدهای دانشگاهی اختیار داده شد که به دلیل رقابت با دانشگاههای دیگر، بتوانند افزایش شهریه در مورد رشته‌های غیرپزشکی را با تصمیم کمیسیون دائمی تا 15 درصد در نظر بگیرند. به این معنی که بر اساس تقاضا در رشته‌ها، شهریه را بدون افزایش یا افزایش تا حداکثر 15 درصد در نظر بگیرند.


لازم به ذکر است شهریه پایه برای دانشجویان فعلی دانشگاه آزاد اسلامی افزایش نخواهد داشت.


درباره طرح‌های دانش‌بنیان نیز مصوب شد که اگر طرحی توجیه اقتصادی داشته باشد و به تصویب شورای راهبردی اقتصاد دانش‌بنیان و کمیسیون دائمی هیئت امنای استان رسیده باشد، از ارسال آن طرح برای تصویب نهایی به سازمان مرکزی خودداری شود و مستقیماً به عنوان مصوبه، اجرایی شود.


در ادامه، کلیات برنامه ششم توسعه و بودجه سال 95 استان مرکزی تصویب و قرار شد با اعمال اصلاحاتی، در کمیسیون دائمی تصویب نهایی شود.


همچنین تشکیل کمیسیون چهار نفره متشکل از نماینده استاندار، نماینده معاونت عمرانی، نماینده دفتر حقوقی سازمان مرکزی و رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان مرکزی برای بررسی و تعیین تکلیف اراضی دانشگاه آزاد اسلامی استان، به تصویب اعضا رسید.



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب