دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
در نشست خبری پویش «یک وعده با علی(ع)» مطرح شد؛

حجت‌الاسلام پناهیان: طعم شیرین عید غدیر را به کودکان بچشانیم/ در روایات هم داریم که غذای عزاداری با غذای جشن و سرور متفاوت است

حجت‌الاسلام پناهیان در نشست خبری پویش «یک وعده با علی(ع)» از ضرورت چشاندن طعم عید غدیر برای کودکان و احیای جشن های مربوط به این روز گفت.
کد خبر : 595185
پناهیان



به گزارش خبرنگار حوزه دین و آیین گروه فرهنگ خبرگزاری آنا، حجت‌الاسلام علیرضا پناهیان در نشست خبری رونمایی از پویش «یک وعده با علی(ع)» که ظهر امروز در مجموعه فرهنگی سرچشمه برگزار شد گفت: یک اشکال قدیمی که به ما هیئتی‌ها مطرح شده، این است که چرا به عزاداری و سوگواری بیشتر از جشن‌ها و اعیاد مذهبی می‌پردازیم. این اشکال تا حدی وارد است. ما باید به سنت‌های مربوط به جشن‌های مذهبی و میلاد اهل بیت(ع) بیشتر بپردازیم از جمله عید سعید غدیر را به عنوان یک جشن احیا کنیم. عید غدیر به عنوان اعظم اعیاد اسلامی، اعمالی را دارد که ثواب فراوانی بر آنها مترتب است و زمینه خوبی برای ایجاد سرور فراهم می‌کند. وی افزود: نهادهای فرهنگی ما باید به این مناسبت بپردازند، آن هم با اقداماتی که ویژگی جشن داشته باشد.


وی عنوان کرد: با تشکر از کسانی که در پویش «یک وعده با علی(ع)» به بحث اطعام در عید غدیر توجه کردند، از همه مؤمنان دعوت می‌کنم در این روز سر سفره احسان حضرت امیرالمؤمنین(ع) بنشینند و یا بانی این حرکت ارزشمند باشند. امیدوارم روزی برسد که در روز عید غدیر همه ایرانیان دیگر از غذای خانگی استفاده نکنند و مهمان این سفره پرنور باشند. البته اولویت با محرومان و نیازمندان است اما این یک موضوع حداقلی است و باید عموم مردم در این جشن شرکت کنند.


تفاوت غذای ایام عزاداری و روزهای سرور


پناهیان اظهار کرد: مؤمنان نیکوکار سعی کنند که در این روز برای اطعام بهترین غذاها را تهیه کنند یا اینکه پدر خانواده تلاشش را بکند تا غذایی ارزشمند را فراهم کند. در روایات هم داریم که غذای عزاداری با غذای جشن و سرور متفاوت است. برخی مؤمنان این توانایی را دارند که غذای بهتری بدهند و اگر این امکان فراهم نبود، هر چقدر که از دست آنها برمی‌آید انجام دهند.


این خطیب مذهبی گفت: در جشن غدیر هدیه دادن به کودکان هم سفارش شده است. من از عموم هیئت‌ها و محافل مذهبی تقاضا می‌کنم که برای هدیه دادن در این روز عزیز آمادگی داشته باشند. یک کودک خردسال با اسباب‌بازی بیشتر طعم عید غدیر را حس می‌کند. ما باید روزی را برای هدیه دادن به کودکان قرار بگذاریم و چه بهتر که این روز عید غدیر باشد تا بچه‌ها ذهنیت داشته و منتظر دریافت هدیه باشند. بنیاد غدیر و متولیان این پویش می‌توانند با کارخانجات اسباب‌بازی توافق کنند یا هر هدیه‌ای که برای کودک شیرین است را تهیه کنند چرا که باید طعم شیرین عید غدیر را به کودکان بچشانیم.


حجت‌الاسلام پناهیان: طعم شیرین عید غدیر را به کودکان بچشانیم/ در روایات هم داریم که غذای عزاداری با غذای جشن و سرور متفاوت است



اهمیت روزه عید غدیر


پناهیان اظهار کرد: نکته بعدی به روزه عید غدیر مربوط است. اصل اطعام در این روز افطاری دادن است. پرصواب‌ترین روزی که می‌توانیم روزه بگیریم، عید غدیر است. ما این رسم را جا بیندازیم. افطاری دادن حلاوتی دیگر دارد. سفره‌هایی که در هر کوی و برزن بساط می‌شود، جلوه دیگری دارد و خواهید دید که عید غدیر چه رونق معنوی به شهرهای ما می‌دهد. بیشترین عفو الهی در شب و روز عید غدیر نصیب بندگان می‌شود. مرسوم شدن افطاری دادن در جامعه تآثیرات معنوی زیادی دارد، مثل اعتکاف که تبدیل به یک «رسم» شد و برای مردم و جوانان ما یک ایستگاه معنوی شد.


وی افزود: هر چه توجه ما به واقعه غدیر بیشتر شود، توجه به حضرت ولیعصر(عج) بیشتر می‌شود چرا که تا ولایت به درستی درک نشود، ظهور هم رخ نمی‌دهد. بی‌توجهی به جشن غدیر باعث می‌شود عظمت عزاداری محرم و عاشورا هم درک نشود. اصل واقعه غدیر بر مبنای تجمع است. بنابراین تکرار یاد غدیر هم باید همراه با تجمع باشد. صراحتاً پیشنهاد می‌کنم متولیان هیئات مذهبی قراری بگذارند و تا جایی که کرونا اجازه می‌دهد، تجمع‌های خانوادگی برقرار کنند. این تجمع‌ها می‌تواند در فضاهای باز و اماکن تفریحی اطراف شهر باشد. اگر می‌خواهیم مودت اهل بیت‌(ع) در دل‌مان بنشیند، باید این جشن را گسترده و علنی برگزار کنیم چرا که مودت آن محبتی است که با صدای بلند اعلام می‌شود.


رونمایی از پویش «یک وعده با علی(ع)»


دبیر ستاد مردمی طرح ملی غدیر گفت: احیای عید غدیر و توجه به امر ولایت مبدأ آغاز پویش «یک وعده با علی(ع)» به عنوان یک اتفاق مردمی بوده است. در گام دوم انقلاب اسلامی، غدیر می‌تواند نقطه آغازین تمدن اسلامی باشد. مقوله اطعام مردمی در عید غدیر محور این طرح است. اطعام در این روز بزرگ، ظرفیت‌های ارزش‌آفرین و تمدن‌ساز دارد. سه سال پیش با پخت ۱۱۰ هزار وعده غذا در سراسر کشور این طرح را شروع کردیم. یک حرکت ملی که در سال دوم «مائده غدیر» نام گرفت. امسال با حمایت‌های ویژه بنیاد علوی و با توجه به بسترها و ظرفیت‌های مردمی توانستیم با رویکرد برقراری اخوت و حل مسئله عید غدیر را جشن بگیریم.


وی افزود: پویش «یک وعده با علی(ع)» دو بخش دارد. در بخش اول که شعار آن «با یاد علی(ع) گره‌گشاییم» به دنبال مسئله‌یابی در مناطق مختلف کشور و حل آنها هستیم و در بخش دوم با عنوان تو هم مهمان مولایی از مردم دعوت می‌کنیم در روز عید غدیر غذای گرم بپزند و به کمک نرم‌افزارها و پلتفرم‌هایی که تعریف می‌شود، به مقصد برسانند. سایتی هم به همین منظور با عنوان «مهمان مولا» تعریف شده است. برآورد مالی این اتفاق ۹۰ میلیارد تومان است که توسط خیرین، مردم و دستگاه‌ها تأمین شده است.


رضا غلامزاده معاون تشکل‌های جهادی و مردمی بنیاد علوی، دیگر سخنران این نشست بود. وی گفت: سازمان‌های دولتی و حکومتی نمی‌توانند بسیاری از مشکلات را حل کنند. بنیاد علوی به عنوان بازوی اجرایی بنیاد مستضعفان تلاش می‌کند از گروه‌های جهادی حمایت کند. بیش از ۲۰ هزار گروه جهادی در سال‌های گذشته حمایت شدند.


وی عنوان کرد: در همین راستا ما از مناسبت‌ها و رویدادهای مذهبی نیز حمایت می‌کنیم که یکی از این مناسبت‌ها عید غدیر است. تلاش ماه این است که در مناطقی که جمعیت اهل سنت دارند، بحث تقویت برادری را دنبال کنیم. امیدواریم این حرکت مبارک را در کنار گروه‌های جهادی به جریانی تبدیل کنیم که مشکلات مردم را حل کند.


حجت‌الاسلام پناهیان: طعم شیرین عید غدیر را به کودکان بچشانیم/ در روایات هم داریم که غذای عزاداری با غذای جشن و سرور متفاوت است


در ادامه حسین ظریف‌منش مدیرعامل بنیاد بین‌المللی غدیر نیز با اشاره به اینکه در سال جاری دهه امامت و ولایت در شورای عالی انقلاب فرهنگی تصویب و در تقویم رسمی کشور درج شد، روزهای این دهه را به شرح زیر معرفی کرد:


چهارشنبه (عید قربان و آغاز دهه امامت و ولایت)؛ توحید، بندگی و اطاعت


پنج‌شنبه ۳۱/۴/۱۴۰۰؛ ایثار و دفاع از حریم ولایت


جمعه ۱/۵/۱۴۰۰؛ ولایت، عدالت و انتظار


شنبه ۲/۵/۱۴۰۰؛ ولایت، ضامن اجرای گام دوم انقلاب


یکشنبه ۳/۵/۱۴۰۰؛ ولایت و مردم‌سالاری دینی


دوشنبه ۴/۵/۱۴۰۰؛ ولایت، هدایت، عزت اسلامی


سه‌شنبه ۵/۵/۱۴۰۰؛ ولایت محور وحدت اسلامی


چهارشنبه ۶/۵/۱۴۰۰؛ ولایت، بصیرت، دشمن‌ستیزی


پنج‌شنبه ۷/۵/۱۴۰۰؛ غدیر، امامت و ولایت


جمعه ۸/۵/۱۴۰۰؛ قرآن و عترت


انتهای پیام/۴۱۰۴/



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب