دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
جوادی ارجمند در گفت‌وگو با آنا:

دولت سیزدهم برای تحقق دیپلماسی عمومی از رسانه‌هاِی برون مرزی استفاده کند/تضعیف قدرت نرم آمریکا در مقابل ملت‌های منطقه

استاد دانشگاه تهران معتقد است که دولت سیزدهم باید برای تحقق دیپلماسی عمومی از رسانه‌هاِی برون مرزی استفاده کند.
کد خبر : 594896
تلویزیون بین المللی برون مرزی



محمدجعفر جوادی ارجمند در گفت و گو با خبرنگار حوزه رسانه گروه فرهنگ خبرگزاری آنا درباره علت مسدود کردن دامنه «.com» وب سایت شبکه پرس تی وی توسط دادگستری آمریکا گفت: حکومت امریکا نمی خواهد خبری غیر از آنچه خود می خواهد، به افکار عمومی جهان برسد. هدف آمریکا این بود که انتخابات در ایران موفق برگزار نشود و کسی در آن شرکت نکند؛ اما این تلاش امریکا به جایی نرسید و از این رو آنها تلاش می کنند با مسدود کردن دامنه .comپرس تی وی مانع از آگاهی نخبگان جوامع غربی از حقایقی شوند که در ایران روی داده و ناقض تبلیغات رسانه های جریان اصلی امریکاست.


وی با یادآوری اینکه بعد از اعلام نتیجه انتخابات سال ۲۰۲۰ امریکا، حمله طرفداران ترامپ به کپیتول هیل (کنگره) رخ داد، تاکید کرد: امریکا تمایل ندارد الگوی دموکراسی ایران به کشورهای دیگر ارائه شود و شبکه پرس تی وی با بیان وقایع انتخابات اخیر ایران و امریکا که به فاصله چند ماه از یکدیگر برگزار شد، این فرصت را برای مخاطبانش فراهم می کند که بتوانند به مقایسه دو انتخابات ریاست جمهوری دست بزنند.


این کارشناس مسائل سیاسی افزود: این در حالی است که ایالات متحده امریکا خود را مهد دموکراسی می داند و لیبرالیسم را به عنوان بهترین مکتب برای جهان ترویج می کند.


ترس آمریکا از بازتاب انتخابات ایران در منطقه


جوادی ارجمند با اشاره به فقدان حتی یک انتخابات در عربستان سعودی گفت: یکی از علت هایی که دولت ریاض تلاش کرد تا در انتخابات ایران تاثیر بگذارد، همین بود که نمی خواهد شاهد مطالبه دموکراسی توسط مردم عربستان باشد. رسانه های مقاومت نیز مردم سالاری در ایران را روایت می کنند و از آنجا که امریکا مانع تحقق تغییر حکومت عربستان است، نسبت به آگاه‌سازی افکار عمومی از سوی رسانه‌های مقاومت و به‌ویژه پرس تی وی واکنش نشان می‌دهد.


استاد دانشکده حقوق و علوم سیاسی تاکید کرد: در شرایط فعلی می بینیم که با روی کار آمدن بایدن در امریکا، همچنان راهبردهای دوره ترامپ در غرب آسیا تداوم می یابد.


وی ادامه داد: علیرغم اینکه بایدن دموکرات است و این چنین گفته می شود که این حزب رویکردهای آرام تری نسبت به جنگ طلبی های مستمر جمهوری خواهان دارند، کاخ سفید همچنان بر بمباران مقاومت عراق اصرار می‌کند.


علت جابه جایی طالبان و امریکا


جوادی ارجمند با اشاره به ظهور مجدد طالبان در افغانستان و گسترش سلطه این گروه بر بخش وسیعی از آن کشور خاطرنشان کرد: امریکا بعد از ۲۰ سال از افغانستان خارج می شود؛ ولی دوست ندارد افکار عمومی آمریکا تحلیلی غیر از آنچه خود می گوید، بشنوند. در این میان نقش پرس تی وی پررنگ می‌شود که با روایت متفاوت از این جنگ که دو دهه طول کشید، در جهت خلاف مسیر مورد نظر آمریکا حرکت می کند.


این کارشناس مسائل سیاسی اظهار کرد: اگر چه قدرت داعش در سوریه و عراق شکسته شد و آنها به حاشیه رانده شدند، امریکا همچنان تلاش می کند داعش دوباره پروبال بگیرد. بمباران نیروهای حشد الشعبی در مرز سوریه و عراق توسط امریکا دقیقا در همین مسیر انجام می شود؛ بنابراین اینکه افکار عمومی جهان به ویژه مردم آمریکا از حقیقت ماجرای مرز سوریه و عراق و حملات مکرر به نیروهای نظامی آن دو کشور مطلع نشوند یک دلیل محکم است که در همان زمان وب سایت پرس تی وی با دامنه امریکایی مسدود شود.


استاد دانشگاه تهران افزود: کاخ سفید می خواهد مردم جهان از حقیقت اعمال دولت امریکا باخبر نباشد و همه، روایت رسانه های جریان اصلی امریکا را بپذیرند.


جوادی ارجمند ادامه داد: مقاومت روز به روز قوی تر می شود و موازنه به نفع دولت یمن در مقابل عربستان سعودی تغییر کرده است؛ از این رو محور مقاومت وارد فاز جدیدی شده است و در نتیجه آن، امریکا تلاش می کند ایران و متحدانش را محدود سازد. در چنین شرایطی طبیعی است که تلاش می کنند که دامنه .comوب سایت رسانه های مقاومت را از دسترس خارج کنند.


خروج آرام امریکا از منطقه در سکوت


استاد دانشگاه تهران تاکید کرد: آمریکا مرکز ثقل قدرت خود را برای رویارویی با چین به سمت شرق آسیا می برد و در نتیجه، در آینده نزدیک حضور کمتری در غرب آسیا خواهد داشت، هر چند می خواهد این منطقه را بحرانی نگه دارد تا مدیریت بازار نفت و صدور سلاح به منطقه ادامه یابد و امکان تقویت رژیم صهیونیستی از طریق عادی سازی روابط اعراب با تل آویو فراهم باشد.


جوادی ارجمند با اشاره به اینکه امریکا در حوزه دیپلماسی عمومی نوعی امپراطوری دارد که شامل صدها شبکه تلویزیونی می شود و تلاش می کند دید کشورها را به نوع خاصی شکل دهد؛ اما با وجود آنها باز هم پرس تی وی را تحمل نمی کنند.


وی اضافه کرد: یکی از موارد این است که آنچه توسط دولت‌های امریکا و اروپا انجام می گیرد، وقتی در پرس تی وی بازتاب می یابد، تمام وجهه حقوق بشری آمریکا به چالش کشیده می شود. دقت کنیم که اخیرا گورهای دسته جمعی از کودکان سرخ پوست بومی کانادا کشف شده و این مسئله می تواند در شبکه‌ای مانند پرس تی وی به خوبی تحلیل شود و پرده از حقوق بشر ادعایی غرب بردارد.


جوادی ارجمند تصریح کرد: رسانه‌های غرب نمی خواستند این کشتار بازتاب زیادی داشته باشد؛ اما پرس تی وی و رسانه های همسو به شدت آن را پیگیری کردند. همه این عوامل توجیه گر حکومت امریکاست که دامنه .comوب سایت پرس تی وی را که شبکه ای انگلیسی زبان با برد فعالیت جهانی است، مسدود سازند.


موثر در محتوا، کوچک در ابعاد


استاد دانشگاه تهران گفت: وزن پرس تی وی از منظر ابعاد و تامین مالی با رسانه های جریان اصلی غرب قابل مقایسه نیست؛ اما تاثیری که پرس تی وی دارد این است که موفق شده بی عدالتی علیه ملت های محروم را به خوبی نشان دهد و محتوایی چنین متفاوت از این شبکه در رسانه های اجتماعی جهان بازنشر می شود.


جوادی ارجمند تاکید کرد: مزیتی که پرس تی وی دارد و ایالات متحده از آن می هراسد به این نکته بازمی گردد که بستری فکری فراهم کرده تا آدم های منصف در دنیا بتوانند دموکراسی امریکایی و انتخابات اخیر آن را با انتخابات اخیر ایران مقایسه کنند که این بسیار مهم است.


وی با بیان اینکه دیپلماسی عمومی بر محور قدرت نرم است، خاطرنشان کرد: این اقدامات محدودکننده امریکا علیه رسانه های محور مقاومت به ویژه پرس تی وی نشان می دهد که قدرت نرم آمریکا در مقابل ملت های منطقه از جمله ایران تضعیف شده است.


استاد دانشکده حقوق و علوم سیاسی تاکید کرد: قدرت نرم ایران به دلیل پایبندی به دین، از الهام بخشی و تعالی جویی‌ای بهره مند است که قدرت های غربی فاقد آن هستند؛ پس منطقی است که تلاش کنند برای جلوگیری از آگاهی افکار عمومی جهان، ابزارهایی مانند پرس تی وی را مسدود و ساکت کنند.


دکتر جوادی ارجمند با بیان لزوم بازنمایی هر چه بیشتر عقب نشینی تدریجی امریکا از غرب آسیا تصریح کرد: این طبیعی است که امریکا نمی خواهد این گریز به درستی بازتاب یابد، بلکه در یک گام بیشتر واشنگتن تلاش می کند برای رقابت با چین، منطقه در شرایطی باشد که احیای جاده ابریشم و دیپلماسی پکن موسوم به راه چین با مانع روبه‌رو شود.


کارشناس مسائل سیاسی ادامه داد: گسترش روابط با چین می تواند سیاست های تمدنی جهان اسلام و چین را هم‌افزا سازد، پس باید رسانه های مناسب با آن هم فعالیت داشته باشند. طبعا این نقطه مهمی است که چالش اساسی برای آمریکا مطرح می کند و با چنین اقداماتی درصدد است تا مانع تشکیل ائتلاف فرامنطقه ای جهانی علیه استیلاگری خود شود.


وی معتقد است: استفاده از موقعیت ژئواکونومیک ایران در زمینه های ترانزیتی می تواند مشکلات اقتصادی ایران را کاهش بدهد و درآمد ارزی بسیاری به همراه آورد که این مستلزم دیپلماسی اقتصادی موثر است و رسانه های برون مرزی جهموری اسلامی می توانند در این زمینه بسیار موثر باشند. این هم دلیل دیگری است تا امریکا از هم اکنون در مسیر فعالیت رسانه هایی مانند پرس تی وی به ویژه دامنه .comوب سایت آنهادر اینترنت کارشکنی کند.


جوادی ارجمند در پایان خواستار آن شد که دولت جدید از رسانه های برون مرزی در مسیر دیپلماسی اقتصادی استفاده کند و در ابتدا مانند زمان تشکیل اتحادیه اروپا زمینه اولیه همگرایی میان کشورهای منطقه را فراهم سازد و این درحالی است که می دانیم امپراطوری امریکا مخالف این همگرایی و مانعی بر سر فعالیت آزاد رسانه هایی خواهد شد که بخواهند در این مسیر نقش مفید ایفا کنند.


انتهای پیام/۴۱۰۴/



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب