دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
آنا گزارش می‌دهد؛

آقای وزیر! گزارش‌های اوضاع سیستان سیاه‌نمایی نیست/ جان‌باختگان کرونایی روزانه ۵۰ نفر هستند نه ۱۸ نفر

بنا به گفته یک مسئول سیستان و بلوچستانی، برخلاف ادعای وزیر بهداشت آنچه در سیستان رخ می‌دهد کذب نیست و کسی تمایل به ایجاد بلوا ندارد، روزی که دانشگاه علوم‌پزشکی متوفیان استان را ۲۰ نفر اعلام کرد، تنها میرجاوه ۳۰ فوتی داشت.
کد خبر : 593281
سیستان

به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان گروه جامعه خبرگزاری آنا، وضعیت وخیم استان سیستان و بلوچستان مدتی است که موضوع جدال برخی نمایندگان مجلس و مسئولان وزارت بهداشت شده است. شیوع کرونای جهش‌یافته دلتا در بدو ورود به کشور استانی را درگیر کرد که سال‌های متمادی از محرومیت‌ها رنج می‌برد. در حال حاضر کرونای دلتای هندی خانه به خانه سیستان و دیگر شهرهای جنوب کشور را فتح می‌کند و نمایندگان استان در مجلس تقصیر را متوجه شخص وزیر بهداشت می‌دانند.


مردم در سیستان از کرونا تلف می‌شوند


شاید نگاهی به اظهارات نمایندگان مردم خاش در مجلس وضعیت بغرنج سیستان را نشان دهد. به طور مثال معین‌الدین سعیدی، نماینده مجلس می‌گوید: «مردم سیستان در حال تلف شدن از کرونا هستند» وی ضمن تأکید بر اینکه اوضاع سیستان از فاجعه گذر کرده خطاب به مردم گفته است: «هر فاجعه‌ای را از سیستان و بلوچستان شنیدید کتمان نکنید، زیرا واقعیت بحران در سیستان از آنچه می‌شنوید بسیار بدتر است».


بیمار کووید سیستانی باید خودش کپسول اکسیژن بخرد


یا نماینده سیستان و بلوچستان در یک گفت‌وگو بیان می‌کند که «اگر در سیستان و بلوچستان کسی باشد که استطاعت مالی خرید کپسول اکسیژن را داشته باشد زنده خواهد ماند وگرنه تلف خواهد شد». قابل توجه است که موضوع خرید کپسول اکسیژن در استانی مطرح می‌شود که مردم آن در رفع نیازهای اولیه مانند آب، غذا، مسکن و درمان‌ محتاج شده‌اند. حسین‌زهی گفته است که «اکثر کسانی که جانشان را از دست می‌دهند افرادی هستند که در بیمارستان‌ها برایشان جایی نیست و به خانه می‌روند و توان تهیه کپسول اکسیژن هم ندارند». و اگر نماینده سیستان این را می‌گوید پس باید نتیجه بگیریم ادعای وزیر بهداشت در خصوص اینکه کسی در دوران کرونا پشت درهای بیمارستان نمانده، کذب است.


وزیر بهداشت می‌گوید درباره سیستان سیاه‌نمایی نکنید


باید به وزیر بهداشت گفت که چه بسیار افرادی هستند که به بیمارستان آمدند و خدماتی را که شایسته آن‌ها بود دریافت نکردند و تنها مجاب شدند که باید از خود پرستاری کنند و به خانه بازگشتند. البته که در بیمارستان باز است اما چه کسی به بیمار رسیدگی می‌کند؟ البته که پشت در بیمارستان نمی‌مانند ولی در بیمارستان چه به آن‌ها می‌گویند؟ آن طور که حسین‌زهی می‌گوید به آن‌ها می‌گویند کپسول بخرید و از خودتان مراقبت کنید. باری، وزیر بهداشت و درمان در پاسخ اظهارات این دو نماینده و کسانی که مشابه این سخنان را گفته‌اند گفت: «سخنانی که در خصوص سیستان گفته می‌شود سیاه‌نمایی و بلوا است».


اما این اظهارنظر وزیر بهداشت بی‌پاسخ نماند و بلافاصله معین‌الدین سعیدی در گفت‌وگو با یکی از خبرگزاری‌های کشور گفت: «کیت تشخیص در این استان کم است و بسیاری از مردم به کرونا مبتلا شده‌اند و بسیاری فوت می‌کنند، بدون اینکه علت مرگشان کرونا تشخیص داده شود.» وی به میزان تخت‌های بیمارستانی در استان سیستان و بلوچستان اشاره و برای وزیر بهداشت خاطر نشان کرد که مگر وزارت بهداشت نمی‌گوید استاندارد تخت ۱.۷ به ازای هر هزار نفر است؟ پس چرا مجموعه تخت‌های پنج استان از راسک تا جاسک فقط ۳۰۰ تخت است و حتی یک بخش عفونی در تمام این پنج شهرستان نیست.


رئیس دانشگاهی که نیست، کفن‌فروشی در کنار خیابان و غیره


واقعیت‌های سیستان و بلوچستان حدی فراتر از آنچه گفته شد است. گزارش مردمی در شبکه‌های اجتماعی از کفن‌فروشی در خیابان‌ها و بی‌اعتمادی مردم به کادر درمان و عدم رجوع به بیمارستان‌ها و اجتناب از تست صحبت می‌کنند. همچنین یکی از مجلسی‌ها از بی‌توجهی وزیر به اعتراض نمایندگان و مسئولان محلی در خصوص ناکارآمدی رئیس دانشگاه علوم پزشکی سیستان خبر داد. رئیس دانشگاهی که از حضور در منطقه طفره می‌رود آن هم در زمانی که باید نقشی محوری در کنترل شرایط سیستان داشته باشد. برای آن که بتوانیم از کنه شرایط سیستان و بلوچستان مطلع شویم و بدانیم که کدام یک از اظهارات مقامات درست است، با یکی از اهالی استان که به سبب اقدامات داوطلبانه از امور مطلع است ارتباط برقرار کردیم.


مشاهدات نایب رئیس بسیج جامعه پزشکی سیستان از وضع موجود چیست؟


فاطمه کمیلی، نایب رئیس بسیج جامعه پزشکی سیستان در خصوص شرایط سیستان و دعاوی مسئولان و منتقدان آن‌ها، به خبرنگار اجتماعی خبرگزاری آنا، گفت: آنچه درباره سیستان و بلوچستان گفته می‌شود بلوا و سیاه‌نمایی نیست بلکه واقعیت است.


کمیلی در خصوص آمار مبتلایان و متوفیان سیستان و بلوچستان که توسط وزارت بهداشت اعلام می شود، توضیح داد: مسئولان وزارت بهداشت آمار دقیقی از فوت و ابتلا در این استان ارائه نمی‌دهند. در واقع آن‌ها تعداد کسانی را اعلام می‌کنند که یا در بیمارستان‌ و در بخش بیماران کووید-۱۹ فوت کرده‌اند و یا از آن‌ها آزمایش به عمل آمده است و مثبت تشخیص داده شده‌اند. درحالی استان سیستان و بلوچستان بسیار پهناور است و بیشتر کسانی که تست دریافت می‌کنند در مراکز خصوصی تست انجام می‌دهند.


وزارت بهداشت آمار درستی از سیستان اعلام نمی‌کند


وی تصریح کرد: خیلی از افرادی که تست انجام نمی‌دهند کسانی هستند که پول ندارند و یا به دلیل مسافت اغماض می‌کنند، بنابراین آماری که وزارت بهداشت از استان سیستان ارائه می‌دهد مربوط به کسانی است که تاحدی متمول هستند و به اصطلاح دستشان به دهنشان می‌رسد. در حالی که بسیاری از افراد در منازل فوت می‌کنند و وزارت بهداشت هیچ آماری از آن‌ها ندارد.


روزی ۵۰ متوفی کرونا را در غسالخانه‌های سیستان می‌شوییم


نایب رئیس بسیج جامعه پزشکی سیستان با تاکید بر اینکه روزانه ۵۰ متوفی کرونا را در غسالخانه می‌شوییم، بیان کرد: کسانی که در غسالخانه‌ها کار می‌کنند اعضای طلاب بسیج خودمان هستند و آن‌ها اظهار می‌کنند که روزانه ۴۰ تا ۵۰ فوتی را خودمان می‌شوییم. کسانی که همگی به علت ابتلا به کووید-۱۹ فوت کرده‌اند. این درحالی است که دانشگاه روزانه آماری از ۱۷ نفر تا ۲۶ نفر را اعلام می‌کند. روزی که آن‌ها فوتی‌ها را ۲۰ نفر اعلام کردند فقط خود میرجاوه ۳۰ متوفی داشت.


وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی سابقه طویلی در تکذیب آن اظهارات و اخباری دارد که بطور منتقدانه بر علیه او ابراز می‌شود. همان اوایل که از ورود کرونا گفتند وزارت بهداشت در وهله اول تکذیب کرد، آن زمانی که از گم شدن واکسن‌ها و نابرابری در تزریق گفته شد وزارت بهداشت تکذیب کرد اما همه آن‌ها واقعیت داشت. اکنون که وزیر بهداشت بدون حتی یک سفر به سیستان و بلوچستان وضعیت بغرنج سیستان را تکذیب می‌کند باید بدانیم که چه رویه‌ای را پیش ‌گرفتند. رویه چشم‌ پوشیدن از واقعیت‌هایی که نباید دیده شوند چون وجهه‌ وزیر یا دولت را خراب می‌کنند، اما باید گفت که چو خدمت پسندیده آرم به جای، نیندیشم از دشمن تیره‌رای.


انتهای پیام/۴۱۶۱/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب