دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
مدیر گروه تحقیقات بالینی انستیتو پاستور:

کرونای دلتای هندی در تمام کشور حضور دارد

مدیر گروه تحقیقات بالینی انستیتو پاستور ایران گفت: قطعاً واریانت دلتا که در جنوب کشور شایع شده است در تهران و باقی شهرها وجود دارد منتها سیر ویروس به حالتی نرسیده است که در جنوب کشور تجربه می‌شود.
کد خبر : 592936
آمار

آمیتیس رمضانی در گفت‌وگو با خبرنگار بهداشت و درمان گروه جامعه خبرگزاری آنا، در خصوص شیوع ویروس دلتای هندی در کشور، ویژگی‌های پیک پنجم به کشور و نوع جهش‌یافته‌ هندی که گمانه‌زنی‌ها آن را ویروس غالب در هفته‌های آینده می‌دانند، گفت: در هفته اخیر روندی را تجربه می‌کردیم که طی آن موارد ابتلا کاهش پیدا می‌کرد و امیدوار بودیم که به همین خاطر تعداد مرگ و میر کاهش پیدا کند. شهرها یکی پس از دیگری از وضعیت قرمز خارج می‌شدند و وضعیت نارنجی و سپس زرد پیدا می‌کردند. انتظار داشتیم این وضعیت ادامه پیدا کند تا پیک چهارم کنترل شود و گمان می‌گردیم که همه چیز تحت کنترل است اما این وضعیت ادامه پیدا نکرد و متوجه شدیم که شهرهای جنوبی یکی پس از دیگری وارد وضعیت قرمز می‌شوند.


مدیر گروه تحقیقات بالینی انستیتو پاستور ایران در ادامه تصریح کرد: متوجه شدیم که آنچه پیش می‌آید مربوط به واریانت جدیدی است که از تمام واریانت‌های قبلی مسری‌تر است، مطالعات نشان می‌دهد که این واریانت ۶۰ درصد از سویه انگلیسی که رکورد بالاترین سرایت را داشت، مسری‌تر است؛ بنابراین شهرهایی که در جنوب کشور وضعیت خوبی داشتند، به‌تدریج موارد ابتلا، بستری و فوت آن‌ها افزایش پیدا می‌کرد و به نظر می‌رسید که این روند در جنوب باقی نمی‌ماند و به سمت مرکز کشور گسترش پیدا می‌کند.


واریانت کرونای دلتای هندی با قطعیت در تمام کشور حضور دارد


وی ضمن بیان اینکه نه‌تنها تغییرات در جنوب کشور مشاهده می‌شد بلکه وضعیت تهران نیز تغییراتی داشت، اظهار کرد: آمار تهران که بنا به انتظار ما باید موارد ابتلا و فوت آن کم می‌شد، به حالتی ایستا بدل شد و متوفیان هر روز در حدود ۱۱۵ نفر باقی ماندند اما آمار مبتلایان رو به افزایش رفت یعنی آمار مبتلایان روزانه به ترتیب به ۸ هزار، ۱۰ هزار و ۱۱ هزار نفر می‌رسید و این نشان می‌داد که موارد فوت ما در هفته آینده بالا خواهد رفت.


رمضانی در همین باره ادامه داد: قطعاً واریانت دلتا که در جنوب کشور شایع شده است در تهران و باقی شهرها هم وجود دارد منتها سیر ویروس به حالتی نرسیده است که در جنوب کشور تجربه می‌شود. بنابراین ما ویروس دلتا را در باقی شهرها داریم و با توجه به اینکه تولید کیس‌های بیمار در حال افزایش است حدس ما این است این همان ویروس دلتای هندی است که هم مسری‌تر است و هم بدن‌های ما پادتن مناسب برای مقابله در برابر آن ندارد و آنچه اتفاق می‌افتد مربوط به پیک چهارم نیست بلکه ویروسی دیگر در حال شیوع پیدا کردن است.


ویژگی‌های پیک پنجم و خطر ویروس دلتای هندی چیست؟


استاد تمام بیماری‌های عفونی به این پرسش که «پیک پنجم چه ویژگی‌های منحصری دارد که اظهارات مسئولان تا این حد با نگرانی همراه است؟» پاسخ داد: این سویه دلتا مسری‌ترین واریانتی است که تابه‌حال شناسایی شده است و گفته می‌شود همان سویه‌ای است که تمام زحمات ما در مبارزه با کرونا را بر باد خواهد داد. واریانت دلتا از جهانی با ویروس‌های قبلی فرق دارد. جز اینکه بسیار مسری‌تر است، سیر بالینی متفاوتی دارد. تعداد بیمارانی که بستری می‌شوند بیشتر است. ما اطلاعات کاملی از این سویه نداریم و عموم اطلاعات از هند می‌آید چون آنجا واریانت هندی دلتا سویه غالب است.


مدیر گروه تحقیقات بالینی انستیتو پاستور ایران افزود: ما مطمئن هستیم که این واریانت که الآن در هند و انگلیس غالب شده است، تا دو ماه دیگر سویه غالب آمریکا خواهد بود و بعد از آن سویه غالب دنیا خواهد بود. همچنین علائم بالینی این سویه با واریانت‌های قبلی متفاوت است. سویه ووهان علائم دیگری داشت، در آن سویه بیماران در هفته دوم بستری یا بدحال می‌شدند، در سویه انگلیسی که همان آلفا است بیماران در هفته اول ابتلا بدحال می‌شدند و در این سویه دلتا یا همان هندی، تابلوی بالینی مانند یک سرماخوردگی شدید است. سیر بالینی با یک سردرد شدید و یک گلو درد شدید، گرفتگی بینی و تب همراه است و فرد گمان می‌کند یک سرماخوردگی شدید گرفته است، اما نکته مهم در این واریانت بیشتر بودن زمان بستری بیماران بدحال است.


عامل فرار کرونای هندی از واکسن دلتا پلاس است


وی در همین رابطه ادامه داد: تنها دلتا نگران‌کننده نیست بلکه یک واریانت همراه به نام دلتا پلاس این ویروس را کمک می‌کند. این واریانت همراه که از یک جهش اضافه در ویروس ایجاد شده است عاملی برای فرار ویروس از واکسن‌ها است. همچنین ایمنی طبیعی افرادی که مبتلا شدند و اکنون آنتی‌بادی دارند، در برابر دلتا پلاس بی‌اثر است. بنابراین اهمیت دلتا پلاس از دلتا بیشتر است و جایی که دلتا باشد حتما دلتا پلاس هم هست. پس مضاف بر سرعت واگیری بالای دلتا، دلتا پلاس عامل فرار از واکسن و وضعیت بغرنج‌تر خواهد بود.


دبیر انجمن متخصصان بیماری‌های عفونی کشور در خصوص بی‌اثری واکسن‌ها اشاره کرد: البته واکسن‌های آسترازانکا و فایزر تا حدودی اثربخش هستند ولی باقی واکسن‌ها را نمی‌دانیم. ما نمی‌دانیم سینوفارم بر این سویه تاثیر دارد یا خیر؟ روس‌ها هم اعلام کردند که واکسن ‌آن‌ها بر سویه دلتا تاثیر دارد اما هنوز شواهد علمی آن‌ها در یک مجله معتبر علمی چاپ نشده است.


مدیر گروه تحقیقات بالینی انستیتو پاستور ایران در پاسخ به این پرسش که «آیا دلتا آخرین واریانت بحران‌آفرین است یا باید منتظر واریانت‌های خطرناک‌تری هم باشیم؟» گفت: باید منتظر واریانت‌های دیگر هم باشیم. تا موقعی که ویروس در گردش است در هر تکثیری که اتفاق می‌افتد جهش پیدا می‌کند. همواره احتمال جهش‌های خطرناک‌تر وجود دارد بنابراین تا زمانی که جامعه جهانی واکسیناسیون نشود و گردش ویروس در جوامع وجود داشته باشد، این روند ادامه دارد. ما فعلاً نمی‌توانیم به بهبودی پایدار فکر کنیم.


رمضانی در پایان گفت: هر پیک نشان می‌دهد که در هر جای جهان یک واریانت جدید اتفاق بیفتد، سلامتی کل جهان را به خطر می‌اندازد.


انتهای پیام/۴۱۶۱/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب