دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
کتابخانه آنا| 23

«هرگز ترکم مکن»؛ یک درام مدرن درباره شبیه‌سازی انسان

«هرگز ترکم مکن» عنوان داستانی به قلم کازئو ایشی‌گورو است که در آن علم‌گرایی مفرط در بستر روابط انسانی و عاطفی نقد می‌شود.
کد خبر : 592814
هرگز ترکم مکن



به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات و کتاب گروه فرهنگ خبرگزاری آنا، «هرگز ترکم مکن» عنوان رمانی از «کازئو ایشی‌گورو» نویسنده ۶۵ ساله انگلیسی - ژاپنی است. ایشی‌گورو در نوامبر ۱۹۵۴ در شهر بندری ناکازاکی ژاپن به دنیا آمد. وی از پنج سالگی به همراه خانواده‌اش به انگلستان مهاجرت کرد.


او در سال ۱۹۷۸ در رشته زبان انگلیسی و فلسفه از دانشگاه «کنت» فارغ‌التحصیل شد و دو سال بعد هم مدرک کارشناسی ارشد خود را در رشته نویسندگی خلاقانه دریافت کرد. ایشی گورو در سال ۱۹۸۹ برای کتاب بازمانده روز برنده جایزه «بوکر» شد. کتابی که با استقبال خوانندگان و منتقدان همراه شده و در سال ۱۹۹۳ منبع ساخت فیلمی سینمایی به همین نام به کارگردانی «جیمز آیوری» شد.


مجله معتبر تایمز در سال ۲۰۰۸ نام او را در بین پنجاه نویسنده برتر انگلیسی در سال‌های پس از جنگ جهانی دوم قرار داده است. وقتی یتیم بودیم، هنرمندی از جهان شناور و غول مدفون از دیگر آثار این نویسنده ژاپنی‌الاصل است.


«هرگز ترکم مکن» نام رمان دیگری از ایشی گورو است که در سال ۲۰۰۵ چاپ شد. این اثر هم علاوه بر دریافت چندی جایزه ادبی، نامزد دریافت جایزه بوکر شد.


داستان این کتاب درباره پرستاری جوان به نام«کتی اچ» است که از دوران کودکی و تحصیل او در مدرسه هیلش مشروع می‌شود. در ادامه «روت» و «تامی» نیز به خواننده معرفی می‌شوند. خواننده در فرایندی گام به گام، متوجه می‌شود کتی و دو دوستش نه افرادی معمولی که انسان‌هایی شبیه‌سازی شده‌اند و در محیطی آزمایشگاهی برای اهداف خاصی شبیه‌سازی شده‌اند.


مدرسه هیشلم نیز در حقیقت مؤسسه‌ای تحقیقاتی با قوانین خاص خود است. ساکنان هیلشم، افرادی عادی هستند، دوستانی دارند، عواطف انسانی را به خوبی درک می‌کنند و مثل انسان‌ها زندگی می‌کنند. انسان‌هایی شبیه‌سازی شده و آزمایشگاهی که قرار است در بزرگسالی، اعضای بدنشان را به سایر انسان‌ها ببخشند. آن‌ها در کودکی و پیش از رسیدن به مرحله لازم برای اعطای عضو، از هیچ چیز به طور کامل اطلاع ندارند، فقط گاه از روی واکنش‌های مراقبان خود، حدس می‌زنند که با دیگران تفاوت دارند. همین موضوع، داستان «هرگز رهایم مکن» را به یک درام مدرن و تأمل‌برانگیز تبدیل کرده است.


ایشی‌گورو در این اثر، شبیه‌سازی انسان‌ها در محیط‌ آزمایشگاهی را در بستر یک داستان عاطفی و در قالب آسیب‌شناسی روابط میان افراد نقد کرده است. نقدی گزنده بر علم‌گرایی مفرط که اخلاق را به مسلخ برده و مولد دردهایی است که روح افراد و در سطحی کلان‌تر، جوامع انسانی را به زوال می‌کشاند.


رمان «هرگز ترکم مکن» نوشته کازئو ایشی‌گورو و ترجمه مهدی غبرایی در ۳۲۸ صفحه و با قیمت ۶۲ هزار تومان توسط نشر افق در اختیار علاقه‌مندان به کتاب و ادبیات داستانی قرار دارد.


انتهای پیام/۴۱۰۴/



انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب