وزیر احتمالی ورزش در کابینه دولت سیزدهم کیست؟
به گزارش خبرنگار گروه ورزش خبرگزاری آنا، با مشخص شدن رئیس جمهور منتخب دولت سیزدهم گمانهزنیها در مورد ترکیب کابینه دولت در محافل خبری شدت گرفته است. انتخاب وزیر ورزش و جوانان در دولتهای پیشین یکی از دغدغههای اهالی ورزش بوده است، البته این وزارتخانه در دورههای پیشین کمتر مورد توجه رئیس جمهور منتخب قرار میگرفته و درواقع میتوان گفت وزارتخانه ورزش و جوانان محفلی برای دورهمی سیاسیون بوده تا اهالی ورزش. در یک دهه گذشته که سازمان تربیت بدنی به وزارت ورزش و جوانان تبدیل شد؛ سه وزیر متصدی این وزارتخانه بودند که تنها محمود گودرزی در کارنامه خود فعالیت ورزشی داشت و دو وزیر دیگر محمد عباسی و مسعود سلطانیفر هیچ پیشینه ورزشی در کارنامه خود نداشتند.
واگذاری ورزش به سیاسیون همواره یکی از نقد جدی به دولتهای پیشین بوده است که البته در دولت تدبیر و امید این موضوع بهوفور دیده شد و عملاً اهالی ورزش پشت در ماندند تا سیاسیون و افرادی غیرورزشی از وزارتخانههای دیگر به ورزش راه پیدا کنند و برای امور مهم تصمیم بگیرند. اهالی ورزش معتقدند باید مدیریت ورزش به کسی سپرده شود که با این حوزه حداقل آشنایی و در کنار آن از دانش مدیریت و رهبری هم برخوردار باشد. همین مسائل باعث شده تا انتخاب وزیر ورزش و جوانان در دولت سیزدهم با حساسیت بیشتری از سوی اهالی ورزش پیگیری شود و گویا خبر رسیده حتی جمعی از مربیان، کارشناسان و روسای فدراسیونهای ورزشی هم با رئیس جمهور منتخب دیدار داشتهاند و از او خواستند تا امور ورزش را برعهده کسی بگذارد که با این فضا آشنا باشد. در محافل خبری و مجازی اسامی زیادی برای تصدی وزارت ورزش و جوانان مطرح شده که در این میان نام برخی چهرههای سیاسی هم دیده میشود، البته برخی گزینهها محتملتر هستند که در ادامه به آنها اشاره خواهیم کرد.
محمدمهدی فروردین، رئیس فراکسیون ورزش در مجلس شورای اسلامی و همچنین رئیس کمیته ورزش ستاد مرکزی آیتالله رئیسی یکی از گزینههای پیشنهادی برای تصدی وزارتخانه ورزش و جوانان است. فروردین یک چهره ورزشی است که بهعنوان مربی فوتبال هم فعالیت میکرده است. او حتی برنامه پیشنهادی در حوزه ورزش و تربیتبدنی را ارائه داده است.
بیشتر بخوانید:
پس از او، نوبت به کیومرث هاشمی میرسد؛ هاشمی یکی از چهرههای نامآشنای ورزش ایران است. معاون سابق در سازمان تربیتبدنی و رئیس سابق کمیته ملی المپیک بخشی از فعالیتهای اوست. کیومرث هاشمی در انتخابات فدراسیون فوتبال رقیب جدی شهابالدین عزیزی خادم رئیس فعلی فدراسیون فوتبال بود که نتوانست در این رقابت پیروز میدان شود.
محمد عباسی وزیر پیشین وزارت ورزش و جوانان در دولت دهم هم در این لیست حضور دارد. عباسی در انتخابات ۱۴۰۰ به نفع آیتالله رئیسی کنار کشید.
بیشتر بخوانید:
حمید سجادی، دونده سابق دوهای استقامت و مدیر ورزشی است. او موفقترین دونده استقامتی تاریخ ایران محسوب میشود که در دوران فعالیت خود رکورد تقریباً تمامی رشتههای دوهای نیمه استقامت و استقامت ایران را در اختیار داشته است. از این میان رکوردهای ایران در ۳۰۰۰ متر بامانع، ۵۰۰۰ متر و ۱۰۰۰۰ متر و دوهای داخل سالن ۱۵۰۰ متر و ۳۰۰۰ متر همچنان به نام حمید سجادی ثبت شده است. نام این چهره کاملاً ورزشی با ۵۲ سال سن در لیست پیشنهادی قرار گرفته است. او در اواخر خرداد ۱۳۹۰ از سوی محمود احمدینژاد به عنوان وزیر پیشنهادی ورزش و جوانان برای کسب رأی اعتماد به مجلس شورای اسلامی معرفی شد، اما با ۱۳۷ رأی مخالف نتوانست رأی اعتماد مجلس را کسب کند.
امیررضا خادم هم یکی از نامهای مطرح شده برای وزارتخانه ورزش و جوانان است. خادم معاون حقوقی، پارلمانی و امور استانهای وزارت ورزش و جوانان در دولت یازدهم را عهدهدار بود. همچنین بهعنوان رئیس کمیسیون اصلی موضوع ماده ۵ قانون اجازه تأسیس باشگاههای ورزشی و ورزشگاهها، نماینده تامالاختیار وزیر ورزش برای پیگیری فرایند خصوصیسازی و واگذاری شرکتهای فرهنگی و ورزشی استقلال و پرسپولیس، و همچنین کارشناس فدراسیون کشتی شناخته میشود. البته برخی معتقدند بعید است او بهعنوان وزیر ورزش و جوانان انتخاب شود.
بیشتر بخوانید:
کارنامه رفوزه «کامپیوتر ورزش ایران» در دولت تدبیر و امید
در این میان اسامی برخی چهرههای سیاسی مثل احسان قاضیزاده هاشمی، مهرداد بذرپاش، سید عبدالله ارجایی شیرازی هم دیده میشود که سابقه ورزشی در کارنامه خود ندارند؛ اما از آنها بهعنوان گزینه برای وزارت ورزش یاد میشود. یکی از همین چهرههای سیاسی، محسن منصوری، مدیرعامل و عضو هیئت مدیره بنیاد علوی است که رئیس کمیته استانهای ستاد آیتالله رئیسی هم بوده است. او دارای مدرک تحصیلی کارشناسی و کارشناسی ارشد در رشته مدیریت است و بهعنوان مدیرعامل در بنیاد کرامت آستان قدس رضوی، مشاور استاندار تهران فعالیت میکرده است.
بدون شک انتخاب وزیر برای هر وزارتخانه مهمترین آزمون پیش رو رئیس جمهور منتخب مردم است. در این چند سال اخیر حضور افراد سیاسی در ورزش بهوفور دیده شد؛ اگرچه نمیتوان تاکید کرد که وزیر ورزش حتما باید مدیری ورزشی و از اهالی این حوزه باشد تا موفق شود اما سوابق گذشته نشان میدهد یک مدیر غیرورزشی با توجه به عدم آشنایی به محیط ورزش در برخی بزنگاهها نمیتواند تصمیمات درست و منطقی اتخاذ کند. بنابراین بهتر است اشتباهات گذشته در این دوره تکرار نشود و کار به دست کاردان سپرده شود و فردی روی کار بیاید که در وهله اول دانش مدیریتی و رهبری و پس از آن از اهالی این حوزه باشد تا بتواند با تصمیمات بموقع و درست برای ارتقای ورزش ایران در سطح بینالمللی تلاش کند.
انتهای پیام/۴۰۵۷/پ
انتهای پیام/