از طرحهای اقتصادی و معیشتی استادان تا راهحلی که باید در دانشگاهها جست
به گزارش خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری آنا از شاهرود، نشست شورای دانشگاهیان شهرستان شاهرود با حضور رؤسا و مسئولان فرهنگی دانشجویی دانشگاههای شهرستان شاهرود و بسیج دانشجویی و مسئولان دفاتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها با موضوع هماهنگی و تنظیم برنامههای سال ۱۴۰۰ دانشگاهها به صورت خاص «فراخوان ایدهها و طرحهای اقتصادی و معیشتی با هدف نقشآفرینی دانشگاهیان در مرتفع کردن مشکلات اقتصادی و معیشتی» برگزار شد.
معاون فرهنگی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی شاهرود در این نشست با اشاره به بیانات امیرالمؤمنین علی علیهالسلام به مالک اشتر به ارتباط تنگاتنگ مسائل معنوی و مدیریتی اشاره و اظهار کرد: اداره جامعه جدا از مسائل معنوی، اخلاقی و فکری نیست و به این ترتیب دانشگاه خاستگاه رفع مشکلات جامعه است؛ به این صورت که دانشگاهها باید ایدهپردازی و طرح و فکر را ارائه و مسئولان و مدیران اجرا کنند.
حجتالاسلام احمد نظری درباره «فراخوان ایدهها و طرحهای اقتصادی و معیشتی با هدف نقشآفرینی دانشگاهیان در رفع مشکلات اقتصادی و معیشتی» عنوان کرد: با تشکیل دولت جدید باید شرایط مشارکت دانشگاهها در اداره جامعه تغییر کند و دولت جدید با قصد اجرای نظریات بهتر روی کار بیاید.
تشریح مراحل «فراخوان ایدهها و طرحهای اقتصادی و معیشتی»
وی در تشریح مراحل انجام این طرح گفت: مرحله نخست فراخوان است تا بتوانیم ایدهها را از استادان جمعآوری کنیم که البته کار سادهای نیست. گام دوم دعوت از مسئولان شهرستانی مانند امام جمعه، فرماندار، رؤسای ادارات و مسئولان استانی ازجمله استاندار است و گام سوم هم پیگیری، نظارت و مطالبهگری است.
عضو هیئت علمی گروه معارف اسلامی دانشگاه آزاد اسلامی شاهرود مطرح کرد: یکی از موارد مهم برای انجام این کار، شناسایی استادان است و باید استادانی به کار گرفته شوند که مطابق با تخصص مورد نظر باشد. همچنین از استادان باید با احترام دعوت و سپس حمایت و پشتیبانی صورت گیرد.
امام جمعه موقت شاهرود، هدف از اجرای طرح «فراخوان ایدهها و طرحهای اقتصادی و معیشتی با هدف نقشآفرینی دانشگاهیان در مرتفع کردن مشکلات اقتصادی و معیشتی» را حمایت از مردمی دانست که گرفتار مشکلات معیشتی شدهاند.
نظری بیان کرد: با اجرای طرح «فراخوان ایدهها و طرحهای اقتصادی و معیشتی با هدف نقشآفرینی دانشگاهیان در مرتفع کردن مشکلات اقتصادی و معیشتی» قصد داریم بین استاد دانشگاه، جامعه، صنعت و سازمانها پل بزنیم و حمایت دروندانشگاهی و بروندانشگاهی از استادان انجام دهیم و در ادامه برای حمایت از طرحهای استادان قرارداد منعقد شود.
رئیس دانشگاه پیام نور هم به تشکیل جامعه آماری اشاره و بیان کرد: در این راستا دستگاههایی در کشور متولی امور هستند و بانک اطلاعاتی دارند و باید از بانک اطلاعاتی آنان بهره گرفت و کار تکراری نکرد.
لزوم فعالسازی دفاتر ارتباط دانشگاهها با صنعت
سعادتالله فرامرزی با بیان اینکه باید معیشت خانوادهها درست شود، متذکر شد: همچنین معیشت جوانان و فارغالتحصیلان باید رصد شود تا در ادامه ببینیم آموزشی که به آنها دادهایم چقدر به کار میآید و در بیرون دانشگاه کاربردی بوده است یا خیر؟
وی بر لزوم فعالسازی دفاتر ارتباط با صنعت تأکید کرد و افزود: باید دفتر ارتباط با صنعت و کارگاههای مهارتافزایی را در دانشگاهها فعالتر و منظمتر کنیم و نباید صرفاً به آموزش مسائل انتزاعی اکتفا شود و پژوهشها نیز باید با رویکرد صنعت و بازار باشد.
شیرین محمدیپناه رئیس دانشگاه فنی و حرفهای دختران هم درباره نحوه فعالیت در این راستا گفت: باید خلأها را احصا کرده و موانع را بسنجیم و سپس راهکارها ارائه و تیم پشتیبانی قوی برای این امر در نظر گرفته شود و دانشگاه فنی و حرفهای دختران به عنوان دانشگاه نسل سوم در حال تربیت دانشجو است.
رئیس دانشگاه صنعتی شاهرود هم با بیان اینکه دغدغه مهم معیشت مردم است و برای رفع این مشکل باید باهم اتحاد داشته باشیم، گفت: باید پای صحبت تولیدکنندهای که در خط مقدم شعار سال (رونق تولید) است بنشینیم و مشکلاتش را بشنویم.
محمدمهدی فاتح درباره نحوه انجام تعامل بین دانشگاه، سازمانها و صنعت هم گفت: ابتدا باید مشکل را یافته و سپس راهحل را بیابیم، نه اینکه مشکل انتزاعی طرح و راهحل هم انتزاعی ارائه شود. با فراخوان طرحها و ایدهها نیز ممکن است طرحهای خوبی ارائه نشود، چراکه طرحهای خوب خریداری میشود و رایگان در اختیار قرار نمیگیرد.
استادتمام گروه کنترل دانشگاه صنعتی شاهرود با بیان اهمیت حرکت به سوی دانشگاه کارآفرین بیان کرد: باید دانشگاههای ما تبدیل به دانشگاههای نسل سوم شود و دانشگاه جامعهگرا داشته باشیم و برای رفع معضلات کشور همان مسیری را برویم که دانشگاههای بزرگ کشور رفتهاند و از تجربیات کشورهای موفق نیز در این زمینه استفاده کنیم.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی شاهرود هم بر لزوم نگاه سیستمی و اداره علمی کشور تأکید و تشریح کرد: یک مملکت یک سیستم چند ورودی و چند خروجی است که اگر یک متغیر به نادرستی تغییر داده شود روی خروجیهای دیگر تأثیر میگذارد.
اسمعیل علیبیکی به برخی حوزهها که پیشرفت خوبی داشتهاند مانند صنایع نظامی، نانو و انرژی هستهای اشاره کرد و توضیح داد: حوزههایی که رشد خوبی داشتهاند به دلیل مرجعیت علمی بوده است و از آنجا که ما نگاه سیستمی نداشتهایم برخی معضلات و تخلفات به طور مداوم و حتی با تغییر دولتها اتفاق میافتد.
وی ادامه داد: دولت باید قبول کند که مشکلات را به دانشگاه ارجاع دهد و پاسخ مشکلات را در دانشگاه بجوید.
شاهرخ آقایان معاون دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی، احمد کریمی معاون آموزشی مرکز تحقیقات آموزش کشاورزی، حجتالاسلام محمدعلی حسینپور مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی شاهرود، سید حیدر موسوی فرمانده بسیج دانشجویی، محمدرضا قربانی معاون فرهنگی دانشجویی و حجتالاسلام ابوالفضل فندرسکی مسؤول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه صنعتی شاهرود هم با بیان نظر خود بر لزوم حمایت مجموعههای دانشگاهی و دانشجویی و حوزوی خود از این طرح تأکید کردند.
در این جلسه بر لزوم تشکیل دبیرخانه شورای دانشگاهیان شهرستان شاهرود و دعوت از افراد مؤثر و متولیان امور استان، شهرستان و نمایندگان صنعت و دانشگاهها برای حضور در آن تأکید و عنوان شد که این دبیرخانه باید در سطحی بالا تشکیل و اولویتها و معضلات در آن شناسایی شوند. همچنین بر لزوم شناسایی نیاز صنایع و حمایت از پایاننامههای دانشگاهی درباره رفع معضلات و مشکلات شهرستان تأکید شد.
حجتالاسلام نظری معاون فرهنگی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی شاهرود با جمعبندی مباحث طرح شده در بیان سایر برنامههای مشترک دانشگاهیان و حوزویان شهرستان شاهرود به جلسه مشترک استادان حوزه و دانشگاه در ۲۷ آذر به مناسبت وحدت حوزه و دانشگاه و گردهمایی مشترک دانشگاهیان در مزار شهدای دانشگاههای شاهرود در هفته دفاع مقدس، دهه فجر ۱۴۰۰، تشکیل حداقل دو جلسه مشترک هیئت رئیسه دانشگاهها و مسئولان نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاههای شاهرود در طول سال اشاره و ابراز امیدواری کرد که در چند ماه آینده بتوانیم نتیجه این حرکت جمعی را در سطح شهرستان شاهرود و استان سمنان ببینیم.
انتهای پیام/۴۰۷۸/۴۰۶۲/
دانلود فایل
انتهای پیام/